Autor Tema: može li se staklo polirati?  (Posjeta: 18829 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

SCARY

• Gost
može li se staklo polirati?
« Odgovori #15 : 06 Travnja, 2010, 21:28:08 »
ja sam kupil taj nano-tec set u lidlu, njihova robna marka w5 i sad je zrel za obnovu nakon više od godinu i pol...
i sve stoji kaj je coverdale rekao...
interesantna je kod malo brže vožnje - iznad 60-70 više uopće ne trebaš brisače, pa čak ni kad se voziš iza kamiončine po kiši; blato se puno lakše skida, zimi se mraz i smrzotina skidaju vrlo lako, brisači se ne zalede sa staklom - uglavnom imam samo pozitivna iskustva i već drugi set je spreman za nanošenje;) s time da sam ja premazal i farove i retrovizore - probe radi;)

sorry na ot - smatram da treba za početak probati s ovim sredstvom, a ako ne uspije onda druge agresivnije metode...

Offline Risbo

• Antique Member
  • Spol: Muški
« Odgovori #16 : 07 Travnja, 2010, 14:47:59 »
Ja imam u ponudi tekućinu za odbijanje vode na staklu, vjerojatno nešto ko ovaj Nigrinovo ili Lidlovo sredstvo. Cijena je 100 kn/bočica od 200ml koja traje i traje...

A ak netko nađe ovo sredstvo za poliranje šajbe koje je frik-ri koristio nek viče, odmah kupujem...

Offline frik-ri

• Antique Member
  • Lokacija: Liburnija - Stato di Fiume (Rijeka) Killarney pri Majci Eire
  • Vozilo:: Renjol Kvatrisimus Maksimus Fortius (u srcu i izradi) & Renjol Petardix 1,4 Five
« Odgovori #17 : 07 Travnja, 2010, 15:29:26 »
Citat: Risbo;152839

A ak netko nađe ovo sredstvo za poliranje šajbe koje je frik-ri koristio nek viče, odmah kupujem...

Frik bi dao, da mi dame na forumu i one koje ovo citaju 'proste na izrazu i lijevo jaje za taj proizvod. Ali kao sto rekoh... Nitko o tome pojma nema. Kupljen je bio u nekoj maloj prčiji od prodavaone , da mi sad i vlasnici iste trgovine 'proste, ne mislim nista lose - to je uistinu bila trgovinica u prizemlju privatne kuce - kao mala videoteka. :D
I to mi je ponudio bas brat od vlasnika, tipa: ''Vidi ovo, neki novi proizvod...'' i kazem vam da je to luuuudilo od kemije. :eek: I nakon toga se zatvorila ta trgovina... Jedino je Ruzić auto imao nesto slicno, bas neku polirku za stakla - tipa Sonax, Nigrin, šmrč-frč-somting... Kao, reklamirao se da je BAS TAJ onaj ISTI proizvod kojeg gledamo, u prosjeku svaku drugu nedjelju kad je F1 na repertoaru pa kad onaj majstor iz boxa brise (znaci: POLIRA) vizir majstoru za volanom dok drugi majstori mjenjaju gume i tankaju gorivo.
Ako itko tko radi sa dijelovima i dobavljacima autokozmetike tipa LocTite, Wurth... zna ista slicno - aj' ne bidnite cicije... :D Podijelite radost :ghh:
Ćeš da mi dovezeš neki delovi burki? Ajde živ ti maaajka, nemo da si takav, vidi bog. Sad kad vozaš drugi kolica je moraš vozit pijan da kompenzuješ nedostatak ljuljanje?

Offline coverdale

« Odgovori #18 : 07 Travnja, 2010, 16:25:30 »
Puni naziv ovog mog sredstva je nigrin scheibenversiegelungs-set i sadrži pastu za čišćenje , maramicu sa sredstvom za konzerviranje ,i dvije različite spužvice za čišćenje , s tim da vam uz to treba i dosta papirnatih ručnika za poliranje ....i da mislim da bi se trebalo strogo pridržavati uputa jer kad staklo osušite i konzervirate  vele da dva sata nesmije doć u kontakt s vodom(da nebi poslije bilo da je proizvođač nešto kriv)....Inače stvarno sanacije stakla dečki rade brusnim papirima i poliranjem ,imam frenda koji je radio u ovlaštenim servisima škode i opela i kod pripreme za prodaju se je naglancal šajbi jer se  kod transporta naročito vlakom unatoč zaštiti na aute svašta nalovi ...mogu pitat za proceduru ak baš treba.....

Offline frik-ri

• Antique Member
  • Vozilo:: Renjol Kvatrisimus Maksimus Fortius (u srcu i izradi) & Renjol Petardix 1,4 Five
« Odgovori #19 : 07 Travnja, 2010, 17:50:44 »
Citat: coverdale;152856
...mogu pitat za proceduru ak baš treba.....

Aj' majke ti , ne bilo ti tesko... :ghh:
Ćeš da mi dovezeš neki delovi burki? Ajde živ ti maaajka, nemo da si takav, vidi bog. Sad kad vozaš drugi kolica je moraš vozit pijan da kompenzuješ nedostatak ljuljanje?

SCARY

• Gost
« Odgovori #21 : 07 Travnja, 2010, 20:00:01 »
kad je već coverdale opisao postupak s nigrin-om, budem i ja s w5:
- staklo se normalno opere
- staklo se pere s posebnom tvrdom brusnom spužvicom
- ispiranje stakla sa čistom vodom
- sušenje stakla
- nanašanje sredstva sa špricalicom
- utrljavanje sredstva
- glancanje stakla
* temperatura mora biti veća od 10C i poželjno je da auto nije na suncu

Offline frik-ri

• Antique Member
« Odgovori #22 : 07 Travnja, 2010, 20:43:12 »
Citat: Minesweeper;152896
da li je to možda ovaj loctite
http://www.aboveallmotorwerks.com/Products/LOCTITE-Windshield-Repair-Kit-Loctite-Windshield-Repair-Kit-Repairs-minor-chips--scratches--and-bullseye-in-windshields-and-glass-windows-%2817-oz-Syringe%29__LOCTITE_37613_S.aspx

Ne... Na to sam naletio i ja... Ovo moje cudo je slicno samo su dvije takve šprice spojene u jednu... Kao kod epoksidnih ljepila, odnosno tzv. ''tekucih metala''.
Cak sam poceo sumnjati nakon nekog vremena sam u sebe, kad toga vise nema, da slucajno NIJE bio LocTite-ov proizvod, nego neki drugi, ali nije... Dajem ruku u vatru da je bio LocTite-ov proizvod. :eek:

Offline coverdale

« Odgovori #23 : 07 Travnja, 2010, 21:25:59 »
Frik pital sam za proceduru i dobio ludi odgovor,.....nakon odmašćivanja poliranje sredstvom za poliranje laka (ne vosak nego baš polir pasta)....izbacilo me iz takta pa nisam pital za detalje...možda probati na nekoj staroj šajbi pa tek onda na autu...kad si samo zamislim kak su ljudi sretni kad kupe novi auto ,a ko zna kroz što sve prođe prije nego izađe iz salona....

Offline Goc127

• Antique Member
« Odgovori #24 : 12 Travnja, 2010, 08:40:30 »
vezano za temu jel netko zna s čime bi bilo najbolje ispolirati plastične farove jer su meni od sunca matirali, hvala

Offline slanac

« Odgovori #25 : 12 Travnja, 2010, 08:53:40 »
Ako su PVC stakla farova matirala od sunca ( znači površinski) krpa i pasta za poliranje i trljaj miki. ( ne tiskati kao sivonja jer će ostati tragovi) Za 15 min laganog-umjerenog poliranja rezultati će biti OK. Provjereno. I počni od neke manje bitne strane da se uhodaš.
Još: kod PVC stakla fara je bitno imati žarulje koje ne isijavaju uv zrake, i to je na kutiji označeno, jer one jeftinije mogu uzrokovati mutilo PVC stakla po dubini matrijala.
Dobra truba daleko se cuje! FIAT 125P 2.0 , 131 2.0   091/2121-787

Offline Goc127

• Antique Member
« Odgovori #26 : 12 Travnja, 2010, 10:01:38 »
probao jučer pastom za poliranje i krpom ali nažalost nema efekta ,jel ima možda kakvo bolje sredstvo da mi preporučite btw.koje su to žarulje,tko proizvodi takve  meni idu H7

marke21

• Gost
« Odgovori #27 : 12 Travnja, 2010, 14:15:03 »
Citat: Cortina Mk2;153854
probao jučer pastom za poliranje i krpom ali nažalost nema efekta ,jel ima možda kakvo bolje sredstvo da mi preporučite btw.koje su to žarulje,tko proizvodi takve  meni idu H7

te žarulje ti proizvode gotovo svi proizvođači,a znat češ da su to te po natpisu na kutijici UV STOP ili tak neš

a112

• Gost
« Odgovori #28 : 12 Travnja, 2010, 14:27:54 »
Citat: Cortina Mk2;153854

Obrati se Brbi na  098/769-567 iz Zagreba (Trnje)
Mislim da je bilo riječi oko 50kn po faru.

Imaš ovdje

http://www.forum.hr/showthread.php?t=478175

Offline mattax

• Antique Member
« Odgovori #29 : 12 Travnja, 2010, 17:43:38 »
ako poliraš plastiku(malo OT), onda ti preporučam firmu Greygate plastic polish(na bazi parafinskog ulja) .
NE koristiti nikakve polirne paste za metale.
...DNK rulz...