Autor Tema: 1982. BMW 523i e28  (Posjeta: 26137 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline ma men

• Antique Member
1982. BMW 523i e28
« Odgovori #120 : 18 Ožujka, 2010, 23:59:09 »
Danas sam dobio ugodno iznenađenje od prijatelja u kojega sam triba ić po siceve i još neke djelove u Trilj...

Sicevi su bolji neg šta sam mislija, samo je jedan mali problem kod zadnjeg sica koji mi ne ide u glavu...Sa sicevima sam dobio i naslone za glavu, međutim na zadnjem sicu nemam rupa za ubacit naslone...Neznam sada koja je to šema, tribalo bi bit...Kako se to može rješit, jeli se može to ugradit kako u sic, ako iko zna neka mi reče???

Evo slika od siceva...

Zaštita štopova za portopak, tribalo bi je malo poravnat, ali inače je u dobrom stanju...

BMW/OPEL unija

www.opelfanclub.com

Offline marac_kc

• Antique Member
1982. BMW 523i e28
« Odgovori #121 : 19 Ožujka, 2010, 07:36:40 »
Na zadnjoj polici bi ti trebale biti rupe za glavonaslone, ako ih nema, možeš glavonaslone nagurat između sjedala i police (lima), neće se ni skužit da nije original, tako je moj stari stavio u mečki...
KEMI?AR

Offline ma men

• Antique Member
1982. BMW 523i e28
« Odgovori #122 : 19 Ožujka, 2010, 08:38:08 »
Citat: marac_kc;147916
Na zadnjoj polici bi ti trebale biti rupe za glavonaslone, ako ih nema, možeš glavonaslone nagurat između sjedala i police (lima), neće se ni skužit da nije original, tako je moj stari stavio u mečki...

Evo taman sam dobio informaciju na BMW Split forumu...Ima iza sica ugrađeno u limu rupe za naslone... :palac:
BMW/OPEL unija

www.opelfanclub.com

Offline Rockatansky

• Oldschool rookie
1982. BMW 523i e28
« Odgovori #123 : 19 Ožujka, 2010, 13:43:31 »
Jel ova tvoja mašinka početkom osmog miseca bila na Jadriji?
Bija san tamo jedan vikend i upala mi je u oči jedna jako lijepa petica, pa san pomislija da nije tvoja.
Pijan

Offline ma men

• Antique Member
1982. BMW 523i e28
« Odgovori #124 : 19 Ožujka, 2010, 13:54:30 »
Citat: Rockatansky;147968
Jel ova tvoja mašinka početkom osmog miseca bila na Jadriji?
Bija san tamo jedan vikend i upala mi je u oči jedna jako lijepa petica, pa san pomislija da nije tvoja.

Znam na koju misliš, ali nije to moja...Moje auto nema registraciju i nije još spremno za na cestu... :cry:
BMW/OPEL unija

www.opelfanclub.com

Offline Rockatansky

• Oldschool rookie
1982. BMW 523i e28
« Odgovori #125 : 19 Ožujka, 2010, 13:59:57 »
Ona je jebena, serijala, i s obzirom na godine k'o nova.
BTW vjerovatno u nedjelju dolazim u Drniš, pa ako si za piće dobaci broj moba na PM, da se javim, pa možemo i onu Toyotu obići. ;)
Pijan

Offline ma men

• Antique Member
1982. BMW 523i e28
« Odgovori #126 : 20 Ožujka, 2010, 20:32:19 »
Danas sam uzeo jedan sic i počeo ga polako prat i mazat...S obzirom da mi je ovo prvi put da održavam kožu, zadovoljan sam s rezultatom...

Ovo se upotrebljavalo za namazat... :jak: :jak: :jak:

Nije sad da je ki ono za održavat kožu, ali može poslužit...Poslije toga sam još priša sa prasećom masti i nije loše ispalo...

Malo sam se umorija, pa mala pauza...Naravno na sicu, hehehe... :shock:

I na kraju naslon za glavu...

Osta mi je još drugi dio ovog sica, ali je uletilo nešto drugo...

Tako da sam ostavija sic za drugi dan i nastavija na mostu radit...Preostala guma skinuta...

Na kraju pobrušeno oštrom kartom i očišeno WD-om...
BMW/OPEL unija

www.opelfanclub.com

Offline Markos

• Antique Member
  • Vozilo:: Zastava 1500 tristać
1982. BMW 523i e28
« Odgovori #127 : 22 Ožujka, 2010, 00:57:26 »
Ide to tebi frend....samo tako nastavi!
Nema akcije bez reakcije!

Offline ma men

• Antique Member
1982. BMW 523i e28
« Odgovori #128 : 13 Travnja, 2010, 10:49:11 »
Evo, da ne kažete da se ništa ne radi...

U Subotu sam skinija leptir od gasa da ga komplet očistim...3 ipo sata je trajalo čišćenje, a pribor za čišćenje je bija WD-40 i četkica za zube... :evil:

Rezultati na slikama...

Prije:

Poslije:

Na donjoj strani stoji prekidač koji se natakne na donju stranu leptira, pa da ga ne pomaknem krivo označio sam stari položaj izolirom, tako sam ga nakon čišćenja moga vratit opet u stari položaj...

Paljenje iznenađujuće, sastavi ki da je iz tvornice sada...Primjetno bolji odaziv na gas i manja varijacija okretaja... :palac:

Malo sam ga bija štela, ali nisam još to najbolje rješija (drugim ričima, sad mu je ler na 1100 okretaja)... :o

Ovi dana će se najvjerojatnije nastavit radit zadnji most, pa će bit i slika... :D
BMW/OPEL unija

www.opelfanclub.com

Offline Markos

• Antique Member
  • Vozilo:: Zastava 1500 tristać
1982. BMW 523i e28
« Odgovori #129 : 13 Travnja, 2010, 12:15:43 »
Lijepo lijepo nema šta,polako ali sigurno ti to uređuješ......sad neku čunersku gljivu šikni gore i to je to,hehehe šala mala
Nema akcije bez reakcije!

Offline ma men

• Antique Member
1982. BMW 523i e28
« Odgovori #130 : 25 Travnja, 2010, 12:55:42 »
Jučer su mi nove felge stigle... :palac:

Felge su RH 16'', prednje 8.5J, zadnje 9.5J, ET16...

Odma isti dan su provjerene kod mog ćaće na balansirki...Dotijedna felga je ispravna... :lol:

BMW/OPEL unija

www.opelfanclub.com

Offline pelepelezg

• Antique Member
    • http://www.youtube.com/user/pelepelezg
  • Vozilo:: kadett d c20let corsa a 2x c20xe
1982. BMW 523i e28
« Odgovori #131 : 25 Travnja, 2010, 13:18:14 »
odlicne felge, ima jeda tu kod mene sa takvim felgama i odlicno izgleda!!

Offline ma men

• Antique Member
1982. BMW 523i e28
« Odgovori #132 : 25 Travnja, 2010, 16:23:51 »
Citat: pelepelezg;156935
odlicne felge, ima jeda tu kod mene sa takvim felgama i odlicno izgleda!!

To još dok se lipo ispolira i baci bezbojnog...Je da ima posla, ali na kraju bude extra...Ovo su mi jedne od lipših felgi za BMW-a... :D
BMW/OPEL unija

www.opelfanclub.com

Offline ma men

• Antique Member
1982. BMW 523i e28
« Odgovori #133 : 12 Lipnja, 2010, 22:22:29 »
Evo dugo nisan stvarno pisa u svojoj temi i bilo bi vrime da malo pojasnim situaciju...Jednostavno nema se para za nastavit, to me najviše ubija...Evo zadnjih dana se trudim oko drugog auta za svaki dan.Moram ga spremit za tehnički i čeka me masu para za utuć u njega jer s njim ipak putujem na posa i zarađujem pare...Ovaj projekt sam ja prije misec dana službeno zamrza (ispričavan se šta vas nisam obavjestija)...Iako je takvo stanje reka sam sebi šta god se da napravit bez para da ću napravit...NEMA PREDAJE!!! :jak:

Tako se zadnja 4 dana uvatilo rastavljat...Sa prednjeg ovjesa od 528i skinute štange i kočnice, ostalo još odvidat prirubnice i izvadit ležaje, iz svega izbit jabučice (kugle) i čaure (silene) tako da to bude sve spremno za uprešavanje novih djelova i još par sitnica...Evo također i nešto slika...

Skidam, skidam...I kod druge vide odma zaserem i pukne mi vida...Sranje na kvadrat...

Nisan se zamara s tim i nastavija dalje...

Vida nije pukla točno na rubu, nego je komadić virija vani...Pokušava sam je skinit, ali bezuspješno...Morat ću nabavit ''praseći rep'' pa to izvidat...

Ovako to sad trenutno izgleda...

Ev još jedna slika od neuspjelog pokušava vađenja vide...

Na drugoj strani je isto sve ovako ki na prvoj urađeno i sve uredno spremljeno čeka daljnju obradu kad se nabavi para za nove djelove... :palac:

:piva:
BMW/OPEL unija

www.opelfanclub.com

Offline Števa 071

1982. BMW 523i e28
« Odgovori #134 : 13 Lipnja, 2010, 00:07:38 »
Zavari maticu na puknuti vijak i onda probaj odvidad ga.
elektrika i mehanika ,Ex Volvo servis.   http://www.autoklima-hrastinski.hr