Autor Tema: kako ovo najbolje da povarim/sredim  (Posjeta: 7469 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline dvojka

• Antique Member
kako ovo najbolje da povarim/sredim
« Odgovori #15 : 13 Rujna, 2009, 16:09:54 »
stare limove muldi, u kompeltu sam nogama zgazio i zguzvao koliko je bilo hrdjavo i mekano, netko je to komplet grijao pa je propalo

imam jos jedno pitanje i molim za pomoc, ni sam nisam na cisto kako da odradim a da mi kasnije nece biti zao

pitanje glasi, kako najbolje i najbezbolnije prenesem kapu krova sa siberom na ovaj auto koji nema sibera, siber je tvornicki,

ksps krova je punktirana sa unutarnje strane, i preko nje idu limovi bocnih stranica, tako da se do tih punktova ni ne moze doci jednostavno, drugo, zljebovi od nove kape su izvijani pomalo, pa sam imao ideju odrezati kapu kako sam oznacio na fotografiji i punim varom povariti na auto valjda bi to bilo dobro i nebi izvijalo lim previse

da ga rezem po stokovima ne zelim

vucna sluzba,najjeftiniji prijevozi: 098/9043 358

Offline turBina

« Odgovori #16 : 14 Rujna, 2009, 09:30:04 »
Pa mogao si iz daljega još fotkati to sve na kraju... :D

Offline dvojka

• Antique Member
« Odgovori #17 : 14 Rujna, 2009, 11:00:28 »
no, pa jel bitno toliko, uglavnom sam zacrtao iznad zljeba da bi rezao, znaci prije onog presavijenog dijela ako treba ja cu taj dio slikat ali pitanje je bilo dali to smijem varit tamo

Offline romyo

« Odgovori #18 : 15 Rujna, 2009, 03:16:05 »
pitao sam staroga sto misli o ovome, ipak je on bio 40 god autolimar,
kaze da se ne upustas u to, neka to sa krovom radi neko strucniji...
da se ne bi desilo ,dok se penjes na mali trotoar pa sofer sajba - pukkkk...

upravo i stoga da se krovovi mjenjaju dole ,na krajevima stubova,
jer je tamo to 'trenje' najmanje. a i sam auto je tu cvrsci,jaci.  lp.

Offline dvojka

• Antique Member
« Odgovori #19 : 15 Rujna, 2009, 18:13:55 »
a cuj, da je ljepljena sajba ok, pukla bi, ali ovako nema sanse da se kapa uvija i radi

jer okvir ostaje od starog krova i sve, samo kapu mjenjam

zadnja opcija je da izrezem rupu u krovu na mjestu sibera i naokolo povarim presavijeni rub, iako ne varim silovito i hura bura, bojim se da se nebi previse savio lim

Offline zeljko

• Senior member
    • http://www.chelichana.tk
« Odgovori #20 : 15 Rujna, 2009, 18:18:34 »
Citat: dvojka
a cuj, da je ljepljena sajba ok, pukla bi, ali ovako nema sanse da se kapa uvija i radi

jer okvir ostaje od starog krova i sve, samo kapu mjenjam

zadnja opcija je da izrezem rupu u krovu na mjestu sibera i naokolo povarim presavijeni rub, iako ne varim silovito i hura bura, bojim se da se nebi previse savio lim

nisam to nikad radio, ali mi je odmah ta ideja pala na pamet, ja bi to tako izveo, ovo je too much komplikacija, samo polako i pusti nek se hladi i ne bi se trebao uvijati, malo brusis malo kitas i bude to za 5 :-)

a kaj ce ti uopce siber, meni je to bljak  :o

Offline romyo

« Odgovori #21 : 15 Rujna, 2009, 20:19:58 »
kapa,aha. ja sam kontao da ce taj 'novi krov' se naslanjat na sajbu,tako se
cini na slici... hmm,svaka cast na volji ali isplati li se toliki trud zbog sibera?
i ti siberi znaju biti nezahvalni ; pustaju vodu s vremenom, pa mehanizam rikne vrlo rado...

Offline dvojka

• Antique Member
« Odgovori #22 : 15 Rujna, 2009, 20:44:23 »
a gle, kec gti bez sibera je rijedak :) a ja sam bas te srece bio, pa rado bi taj siber, a stose tice mehanizama, ako do sad nije kriknuo nece ni od sad, to je bolest kod trojki, ali trojka nije golf :) pucaju im alu vodilice, no za to imam lijek jer ja ta sranja popravljam pa nije problem,

ne znam decki, do sad nisam imao problema, auto ce uskoro na kotace, motor sam krenuo sredjivat, friska registracija mi tece, ma ko ga sisa, hocu napraviti auto tip-top

kepz

• Gost
« Odgovori #23 : 16 Rujna, 2009, 07:30:07 »
to nije nimalo naivan zahvat, i nije niposto za kucnu radinost po meni, ako mislis radit daj nekom ko je to vec uspjesno radio i zna gdje treba sjec. ja znam za par slucajeva, i uvijek su sjekli stupove dolje u podnozju. ako vec imas raritet, drzi se toga radije.

Offline dvojka

• Antique Member
« Odgovori #24 : 16 Rujna, 2009, 09:10:18 »
pa dobro, ne kazem ja da znam sve, ali radim limariju i sve...no pitam za savjet

daleko sam ja od kucne radinosti

da, sjeku stupove i lim preko lima puni var, ja to ne podrzavam, radije raspunktiram kapu i stavim je,inace sve i raspunktiravam kad sebi radim, no u ovom slucaju kako sam rekao donator kapa je malo ostecena na zljebovima pa te dijelove treba izbjeci

kepz

• Gost
« Odgovori #25 : 16 Rujna, 2009, 09:28:53 »
a so, promakao mi je taj dio, ispricavam se

ne znam tocno kako je ovo bilo radjeno, ali izvana se nije nista vidjelo, tako da mislim da nije lim preko lima. krov je dosta velika ravna povrsina i bojim se da bi se posavijao od zagrijavanja pri varenju koliko god pazio, kad bi izrezao samo rupu malo vecu od sibera. definitivno je najbolja opcija onda raspunktirati po tvornickom spoju. a ti zljebovi se ne mogu poravnati/popraviti? razmisljaj sa gti strane, siber ti samo dodatno otezava auto  :D  moj jedini dobitak od sibera je suncanica i truli podovi  :o

Offline dvojka

• Antique Member
« Odgovori #26 : 16 Rujna, 2009, 12:11:11 »
:haha: hehehe, kod sibera treba znati, zasto siber curi, ne zbog dihrunga okolo ni slicno, nego se zastopaju kroz godine odvovodi iz bazena sibera i onda zaljeva u autu

kepz

• Gost
« Odgovori #27 : 16 Rujna, 2009, 19:50:42 »
sve dok bazen ne strune od vode koja se zadrzava tamo. e onda pocinje zabava. na p205 gti sam vidio siber koji je fantasticno rijesen, i nema teorije da ikad pusta, kad se zatvori onda se dihtung ispod njega napuse.