Autor Tema: Citroen GA - by Tomica  (Posjeta: 13199 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline romyo

Citroen GA - by Tomica
« Odgovori #30 : 07 Lipnja, 2010, 10:18:05 »
One crne naljepnice, što ih je imao na zadnjoj haubi, lijepo bi mu sjele.

Ako bi se to dalo nabaviti.

tomica

• Gost
Citroen GA - by Tomica
« Odgovori #31 : 07 Lipnja, 2010, 10:28:24 »
Citat: dudo;164721
tomica konačno si ga počeo dovršavati ve smo se alan i ja pitali kad bumo vidjeli i finale lijepo bu izgledal i nije cigla boja vec jsrko crvena i to citroenova a onakav zelen je izgledal kak zgažena žaba a sad bu malo otmjeniji i svi crni kontrasti budu pasali

jos malo :cool:

tomica

• Gost
Citroen GA - by Tomica
« Odgovori #32 : 07 Lipnja, 2010, 10:30:50 »
Citat: romyo;164780
One crne naljepnice, što ih je imao na zadnjoj haubi, lijepo bi mu sjele.

Ako bi se to dalo nabaviti.

dat cu to napraviti. bsa sam prije koji dan izmjerio velicinu, imam vec i skicu na kompjuteru ..... :ghh:

Offline bmw007power

• Senior member
Citroen GA - by Tomica
« Odgovori #33 : 07 Lipnja, 2010, 10:47:01 »
Lijep autic:cool:
BMW starijeg godišta kupujem ponude na p.m
ili 098/97 00 038

Offline Tookie

• Antique Member
Citroen GA - by Tomica
« Odgovori #34 : 08 Lipnja, 2010, 12:49:44 »
Lijep Autic i sa definitivno najcudnijom "tablom"...
..."I noga u guzicu je isto korak naprijed"...

alan

• Gost
Citroen GA - by Tomica
« Odgovori #35 : 10 Lipnja, 2010, 09:49:25 »
Bok, reci mi di si nabavio tu koža boju

Offline Minesweeper

• Veteran member
Citroen GA - by Tomica
« Odgovori #36 : 10 Lipnja, 2010, 11:22:58 »
Jako zanimljiv auto:palac:, tabla mu izgleda ko iz sf filmova;)

tomica

• Gost
Citroen GA - by Tomica
« Odgovori #37 : 01 Kolovoza, 2010, 16:25:56 »
Evo update .....

- promijenjena lijeva donja vilica
- ociscen rasplinjac sa benzinom, neke brtve promijenio - auto sada drzi ler gas, fino pali, jedino se u leru povremeno zaletava, ali nisam jos nista podesavao, samo sam mu digao ler-gas
- smontiran prednji kraj, onako provizorno jer sam morao maknuti auto iz "radione" :-)
- malo sam se igrao s podesavanjem visine ovjesa

Uglavnom, auto je na vlastiti pogon isproban 2-3 kilometra i zatim premjesten na lokaciju 7 kilometara daleko. Cini mi se da motor kao takav radi dosta dobro. Hidraulika je totalni mrak: do sada sam se vozio u 2 GSa, jednom CXu, C5 i Xantiji, ali ovo je nesto definitivno najudobnije. Kolega koji je samnom premjestao auto nije mogao vjerovat da voznja po makadamu moze biti tako udobna  A tek rapsodija u crvenom kad se otvori drugo grlo :cool: . Cini mi se da auto dosta dobro drzi pravac, nije mu trebalo kontrirati volanom tijekom voznje.

Za vrijeme voznje primjetio sam par stvari koje treba ispitati:
- zmigavci lose rade (ne cuje se relej) - ocito je masa negdje u banani - (kad se ukljuci upozorenje sa sva cetiri zmigavca, sve radi super)
- na jednom faru mi se staklo odvojilo od kucista
- cuje se lupanje iz motornog prostora kod vecih rupa na cesti; takodjer se povremeno kod kocenja cuje matelni zvuk ("klongg")
- povremeno u voznji  a i kad se pri manjim brzinama pusti gas, auto se pocne trzati. Osjecaj je slican onome kad kotac radi osmicu; treska se lijevo-desno; Nadam se da stvar nije vezana za getribu i diskove/celjusti jer bi to znacilo novo rastavljanje  :grrr:
- 5. vrata pustaju vodu negdje

Uglavnom, auto treba provozati netko tko poznaje GSa, da utvrdi uzrok zvukova, i da mi kaze sto je normalno, a sto jos treba sredjivati i to cu srediti vjerojatno tijekom 9. mjeseca

Od ostalih sitnijih radova jos je ostalo napraviti:

- sjenila za sunce
- staviti maglenke
- sloziti platneni dio police na gepeku
- pofarbati oljusteno srebro u prednjim zmigavcima
- obnoviti zutu boju na zadnjim zmigavcima
- staviti radio
- montirati ventilator kabine i  cijevi za grijanje u motornom prostoru
- montirati elektronsko paljenje
- poravnati blatobran koji mi je susjed iskrivio kad je htio premjestiti auto ;)

Offline tomica

• Oldschool member
  • Spol: Muški
  • Vozilo:: Citroen GA
Odg: Citroen GA - by Tomica
« Odgovori #38 : 14 Studenoga, 2016, 12:17:45 »
Hello svima,

nakon dugog zatišja na ovoj temi...  odlučio sam zamijeniti auto za nešto drugo.

Auto zbog raznoraznih razloga nažalost, nikako nije ugledao registraciju iako je bio gotovo završen. Vožen je na par dana prije 2-3 godine na probne tablice. Sad, kako stoji na otvorenom , treba ga opet malo srediti: poliranje, ima par mjesta gdje hrdju treba popraviti (ništa strašno, podovi su zdravi), hidraulika kaplje na jednom povratu, ali radi ok, a motor slini na lijevoj strani.  Stavit ću još par slika tijekom tjedna.

Mijenjao bi ga za neki registrirani nerestaurirani auto iz 70ih: Z-101, Fiat 127 ili tak nekaj (samo da nije neki krš), pa ako nekoga zanima ... Cijena ovisno o varijanti dogovora ... Može i neka moja manja doplata.

Offline John Doe

• Senior member
« Odgovori #39 : 18 Studenoga, 2016, 20:40:46 »

Svojevremeno je ovakva fotografija skoro srusila jedan forum :D Sepra znam da citas  :lol:

Meni izgleda jako cool  :cool:

Offline Mihajlo

• Antique Member
  • Spol: Muški
  • Vozilo:: BMW E21, P106, Vitara turbo
« Odgovori #40 : 18 Studenoga, 2016, 21:27:46 »
opet se igraš....  :cofee: :drinks:
Understeer is when you hit the wall with the front of the car and oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you.

Offline Sepra

« Odgovori #41 : 22 Studenoga, 2016, 10:22:53 »
 :rofl:
Nerast