Autor Tema: Crna lista trgovaca - OPREZ PRI TRGOVINI!  (Posjeta: 140571 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Laniva

• Antique Member
Crna lista trgovaca - OPREZ PRI TRGOVINI!
« Odgovori #60 : 23 Rujna, 2010, 21:17:22 »
Citat: tempo gti;181309
evo da ja kazem svoje iskustvo s doticnim sestanom,trebao sam trampirat obrtometar za male satice od specijala,tada je laniva imao nekakav digitalni obrtometar i kao da ce se sestan i laniva zamjenit ja mu dao lanivi obrtometar
koji je on kasnije poslao sestanu,tada ga zovem neprestano da mi posalje satice medutim nista,prekida pozive gasi mobitel cak sam posto ljetujem u zadru i bio gore njemu ni traga ni glasa,ima jos osoba koji su imali eksces s doticnim neka se nadovezu slobodno

Vezano uz ovo ja Sestanu poslao tvoj obrtomjer kojega je on i dobio jer mi nije odgovarao,a on je meni platio moj digitalni:palac:

Offline tempo gti

« Odgovori #61 : 23 Rujna, 2010, 22:20:39 »
sve stoji ali koliko me pamcenje sluzi ako ti nije odgovarao trebao si ga meni vratit
a ne poslat njemu jer sam na kraju osto bez icega a nisam trebao ali vjerojatno te smuljao da je to njegovo ili sta?
vozim zastava tempo 1.3 efi
ZASTAVA the best cars of al time

[/URL]

Offline Laniva

• Antique Member
« Odgovori #62 : 24 Rujna, 2010, 11:35:17 »
Citat: tempo gti;182028
sve stoji ali koliko me pamcenje sluzi ako ti nije odgovarao trebao si ga meni vratit
a ne poslat njemu jer sam na kraju osto bez icega a nisam trebao ali vjerojatno te smuljao da je to njegovo ili sta?

On je meni rekao da je ta ćukica njegova i ako mi ne odgovara da mu pošaljem nazad. Još sam mu poslao bez troškova dostave.

Offline tempo gti

« Odgovori #63 : 24 Rujna, 2010, 13:28:42 »
to sve govori sad se to i potvrdilo stoga molim sve koji su jos imali eksces s doticnim da se slobodno jave
« Zadnja izmjena: 06 Listopada, 2010, 16:33:14 tempo gti »
vozim zastava tempo 1.3 efi
ZASTAVA the best cars of al time

[/URL]

Offline Floyd ZG

« Odgovori #64 : 26 Listopada, 2010, 11:32:05 »
Prebacujem off topic iz Slančevog oglasa u temu za to...

Citat: slanac;189600
I je i nije točno. :pda:
Osim toga Zdenku nisam ništa obečao i nije postojao 100 postotni dogovor.
Previše me ljudi zvalo zbog znaka a s obzirom da se svi međusobno znate, što s foruma, što privatno, zamislio sam si da će te se međusobno dogovoriti. Početna cijena bez obzira na ponudu od Zdenka uopče nije bitna - ne prodajem ratkapu.
Također se možete dogovoriti i da bojkotirate aukciju, što me neće boljeti više od spoznaje da će znak završiti na nečijoj polici umjesto na Fiatovoj haubi - gdje mu je i mjesto.
Matija je dao ponudu a vozi Puga 305...no na aukcijama nema mjesta za moral, ili ima?

Slučajno sam sinoć stajao pored Zdenka u njegovoj garaži kada te pokušavao dobiti na telefon pa se nisi javljao. Ispričao mi je kako te zove tjedan dana i kako je trebao već doći po znak, da ste se dogovorili samo ti nisi mogao jer si bio nešto zauzet bla bla... a on je bio spreman iz istih stopa doći tebi doma i dati 150kn nakon što si spušio kupca za 100kn taj dan valjda...

A onda si mu poslao sms gdje piše da ćeš znak stavit na aukciju koja će trajat ne znam sad točno... do 05.11. ili nešto tako, da ćeš njegovu velikodušnu ponudu(to velikodušnu nisi napisao, već to ja napominjem) preinačiti u početnu cijenu na licitaciji. Jer kao trebaju ti novci. Pa koliko ja mogu shvatiti, tebi da trebaju novci prika zgrabio bi objeručke tih 150kn i zdravo, a ne još 2 tjedna minimalno čekao da netko da kunu više... strašno.

Po mom sudu ovo nikako nije fer, nas dva smo se nasmijali i rekli u isti glas "nemreš vjerovat, kakav lik..." a eto... da ne misliš da smo se rasplakali zbog tvog znakića.

Pošto je Prka napisao svoj stav u oglasu, poveo sam se za njim, a mislim da je ovdje prikladnije mjesto nego da se truje oglas, ipak treba poštivati pravila, ne.
"I železu je dosta!"

Offline Matija

• Antique Member
  • Spol: Muški
  • Vozilo:: P305 Ph1 SR
« Odgovori #65 : 26 Listopada, 2010, 14:19:33 »
I kad se vec mene spominje, da iznesem nesto u svoju obranu.

Taj znakic, kad sam ga ugledao, mi budi lijepe uspomene na osobu koja je u 60tim vozila Fiate i Ficeke s identicnom znackicom i namjenio sam je staklenoj vitrini. Tvoja aukcija mi je dala povoda da objavim stare fotke ako ih nadjem.

U niti jednom trenutku nisam bio u kontaktu sa prkom, niti ekipom fico kluba/foruma, vec po javljanju prke poslah mu pm da mi razjasni situaciju. Eto sad je i Floyd napisao post.

Ne vidim zasto ne bih mogao sudjelovati u aukciji, a nemam ficeka. Ljudi kupuju BBS RMice, RSice i druge -ice jer smatraju to investicijom, kao i ja, pa makar nam to stajalo na podu ili vitrini.

Moja ponuda vise nije 200 nego 160 (ako nije dana veca ponuda od moje prve).
« Zadnja izmjena: 26 Listopada, 2010, 14:23:36 Matija »

Offline Floyd ZG

« Odgovori #66 : 26 Listopada, 2010, 18:44:27 »
Tebe ne spominje nitko osim Slanca i tebe samog, ti si se sad sam nepotrebno spomenuo. Sve što sam napisao ide imenovanog kolegu. Kakve ti imaš veze s prodajom!? nikakve... ti si tu kupac odnosno tajni licitator, nebitno, ionako nije važno, bitno je da je ovaj postupak prodaje pederski ili ti ga pizdunski... da ne bi netko bio uvrijeđen opisujem postupak prodaje, ne karakter prodavača. hvala
"I železu je dosta!"

Offline Matija

• Antique Member
  • Spol: Muški
  • Vozilo:: P305 Ph1 SR
« Odgovori #67 : 26 Listopada, 2010, 20:18:19 »
Doslo je do nesporazuma. Necemo vise s offtopicom. Show must go on :)

SCARY

• Gost
« Odgovori #68 : 26 Listopada, 2010, 21:17:56 »
šestan...
sve do ovog ljeta dečko se prema meni ponašao korektno i sve kaj smo dogovorili je uredno ispoštovao... no, ljetos više ne odgovara ni na pozive ni na poruke - kaj se zbiva neznam, samo znam da je imal jednu tešku obiteljsku situaciju...
na jednom drugom forumu su me dečki par puta molili za arbitražu između njega i njih - malo se nekorektnije ponašao tj nije poštovao dogovore...

prka126

• Gost
« Odgovori #69 : 28 Listopada, 2010, 17:31:02 »
to se slanca tiče i ja sam bio drugi dan kraj Zdenka dok ga je zvao. nemoram ponavljat priču koja zvči identično Floydovoj. Matija ne brini se ti nećeš ovdje sigurno završit i nisi nimalo kriv što si hoćeš kupiti bravicu

hyena

• Gost
Nikola_850
« Odgovori #70 : 08 Studenoga, 2010, 09:24:25 »
Pozdrav ekipa...

S članom Nikola_850:subi: sam dogovorio da cu uzeti prednje diskove od una turba, nijena nije bila problem ali je bio problem da iz dana u dan je odugovlacio i da mu nikako od vozaca mu to nece poslati za zagreb...ja ko buda cem po sat vremena na autobusnom kolodvoru jer neznam jeli gospodin poslao ili nije...da bi proslo 1h dolazi poruka...jooj kao nije mi vozac htio primiti...mos si misliti...

dogovorim mu da ce u subotu 6.11.11 bus za karlovac to pokupiti...i super kaze kaze posaljem ti po tome...i tam prije kaj bi trebalo poslati dolazi meni poruka da on mora raditi da on to nemože poslati, da ce to on poslati u nedjelju...ali naravno zakaj bi se on javio...ma mislim ono...

a da nekaže kako se nejavlja na mobitel...itd...

ma mislim ono... stvarno izgubljenog li vremena i love...bas bez veze...

:zid:

Offline Boksi

• Antique Member
« Odgovori #71 : 08 Studenoga, 2010, 09:50:31 »
Citat: Scorpion07;173818
zato ja nikad ne šaljem HP-om jer su preskupi.Ja sam slao metalne dijelove cca 3kg iz ZG u ČK i poštarina 10kn,a HP-om 35-40kn bi bilo.Pa ti vidi onda

O ovom se da raspravljati!

Ako plačaš otkupninu (što je po nekoj logici najbolje jer znaš da ti je stiglo) onda ti se cijena diže za recimo 8 kuna po paketu, plus HP-express dostava je nekih cca dodatnih 20 kuna (ovisno o lokaciji) te još plačaš paket po težini!

Mene sad zanima jedna stvar!

Kojom to službom možemo slati pakete a da smo sigurni da dolaze na vrijeme, da paket neće biti oštečen ( kao što recimo u city expressu znaju stvari polomljene doći!) a da nije skupo plačeno?

City express nema otkupninu recimo! A netko ne želi plačati na tekuće račune neke cifre kad nemaju povjerenje u prodavatelja, pa je najbolja solucija otkupnina!

A onda nastaje problem i frka oko tih dodatnih 20-30 pa i 50 kuna!

Ako netko ima dobru ideju ili nešto za preporuku neka mi javi! Spreman sam onda promjeniti način dostave!:palac:

i još nešto....osim HP-expresa rijetko koja firma radi kroz tjedan poslije tri, pa je to dodatan problem!

Scorpion07- nije to primjedba na tebe, samo sam iskoristio post za moje pitanje!:palac:
« Zadnja izmjena: 08 Studenoga, 2010, 09:58:02 Boksi »
HF and Milano

Offline stipe

• Antique Member
« Odgovori #72 : 08 Studenoga, 2010, 10:07:04 »
Mogu svima preporuciti Hrvatsku postu, i slanje stvari kao "obican paket" i otkupninom, uvjerljivo su najjeftiniji i treba im max 3-4 dana da paket stigne.

Ja to radim na ovaj nacin: Ako za stvar koju prodajem trebam dobiti npr. 300 kn. Pod vrijednost paketa napisem da je 30kn, nakon vaganja paketa sluzbenica kaze koliko kosta posiljka npr. 15 kn, onda stavim za otkupninu da je 315 kn i s tim je sve gotovo.
Kupcu stize "zuta" obavjest u sanducic i paket preuzima u posti.

Da ne kazem da u posti za slanje na taj nacin, ako je doma sve fino spakirano, ne treba vise od 5 minuta.

Sto se tice polomljenih stvari, to ide samo na dusu onoga tko prodaje i pakira stvari. Jer bar starih primjeraka Jutranjeg ili Slobodne imate po kuci, a ni selotejp nije skup. Treba samo minutu vise potrositi i nista se nece nikada slomiti... Naravno ako nisu u pitanju stvari 1x1m i 20 + kg.

Offline Boksi

• Antique Member
« Odgovori #73 : 08 Studenoga, 2010, 10:12:43 »
Ček, ti te pakete dakle isto šalješ hp-expresom?

Jer su promjenili načine plačanja! Više se ne plača kao prije za koliko dana želiš da mu dođe! Sad su stavili da bilo koje navedeno dostavno vrijeme, ti plačaš istu cijenu! Što je malo nepravedno! Jer je prije bilo što duže se šalje to je jeftinije!

Ali šta jest jest, nikad nije kasnilo! Niti je ikad paket zagubljen kao što sam imao nekoliko puta slučaj u Splitu i Vukovaru :mad:. Pa se tražilo danima!

A još nešto da pridodam što nitko nikad ne piše!

Koliko mi koji šaljemo trošimo novac na papire, selotejpe, pak papire, izolir trake, ljepljive trake, plačanje uplatnica itd....

to nitko nikad ne pita, ali sam zato ja napomenuo svakom da je cijena 10 kuna više za mene radi toga :palac:
HF and Milano

Offline stipe

• Antique Member
« Odgovori #74 : 08 Studenoga, 2010, 10:15:26 »
Ne HP ekspresom. Saljem iskljucivo obicnom postom. Vecini kupaca, a i meni kad kupujem vise pase da putuje 1-2 dana duze, a da je 3x jeftinije.

Nikad nista nije bilo zagubljeno, a saljem na taj nacin bar 3 godine.