...gledam, čitam i ne mogu reći da se lakše osjećam što nisam jedini naivac, zato želim podjeliti sudbinu i upozoriti na vulkanizera Gorana Bajića i njegovu firmu Mavelus d.o.o. u Zagrebu...
Naime, prije nešto malo više od godinu dana (13.03.2013), u potrazi za gumama za auto i nakon dogovora sa Furlanom, dobio sam broj od spomenutog vulkanizera sa informacijom da on može jeftinije nabaviti gume. Nazovem ga i on kao provjeri i stvarno...povoljniji je od Furlana, ali trebam mu ostaviti polog, jer su gume neuobičajenih dimenzija i kroz desetak dana gume su tu... Furlan je isto tražio polog i duži bi bio rok za isporuku. I tako...uputim se ja njemu, ostavim polog i dobijem čak i potvrdu za taj polog. I tako par dana svraćam ja do njega sve dok jedan dan onije počeo sa pričom za koju sam već prije čuo o svom bolesnom djetetu i ljekovima koje uzima i kako mu zapravo život ovisi o svemu tome...i ja, naivac (čitaj jelen), ukomiran svom tom tužnom pričom, posuđujem mu novac za koji on obečaje da će ga vratiti do Uskrsa. Dolazim ja tako njemu i zovem ga u nadi za pozitivnom informacijom u vezi mojih guma, a on meni da će biti u utorak, pa u petak, pa dođi u subotu, nazovi me sutra u tri, dođem po tebe pa idemo po gume....i tako u nedogled... Naravno tu je bilo i izderavanja s njegove strane, da što ja hoću, kakve novce, kakve gume...da ih ima već bi mi ih dao... U međuvremenu sam saznao za još nekoliko ljudi koje je zavaljao, ali eto...prekasno. Najgore od svega što ili je toliko glup pa da nije svjestan težine toga što radi ili je toliko smeće od čovjeka, pa da na taj način svjesno vara ljude. Najgore je i to što je izgleda i istina da ima bolesno djete...možda mu je to i kazna.
Da skratim, dio posuđenog novca je vratio, ne sve...ostatak, kao ni gume ni polog nisam dobio... Sve je na državnom odvjetništvu iako znam da od tog nebu niš, jer nas stoku sitnog zuba nitko ne štiti...
Eto...znam...svaka škola košta...