Autor Tema: Popnitne i limarija....  (Posjeta: 9999 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline .:[ThugSoul]:.

• Veteran member
    • http://www.auto-info.hr
Popnitne i limarija....
« : 07 Listopada, 2009, 18:10:38 »
Kaj mislite...

Ovako, uno mi je istrunuo po varu gdje se spaja pod i unutarnja stranica od zadnje mulde prema zadnjem kraju. Sobzirom da neznam varit i nemam baš neke volje uèit... ja bi iskrojio lim i oblikovao ga u L profil i sa zdravim limom poda i stranice spojio na cik-cak... naravno brušenje do zdravog lima temeljna i prije spajanja kubit... i onda preko svega opet kubit... S obzirom da je mulda zdrava kolko tolko... jedino na vrhu malo hrðe... a ovo nije ništa nosivo bi bilo to o.k. riješenje za jedno 2-3 godine?

Ajde drvlje i kamenje, ali nježno jer o limariji nemam baš pretjeranog pojma... pa kad veæ lupam da i ostanem živ....

Ak treba slika, nacrtam to kaj mislim...

Offline dvojka

• Antique Member
Popnitne i limarija....
« Odgovori #1 : 07 Listopada, 2009, 19:18:33 »
mozes da, ujedno i ok rijesenje u vise pogleda, jedno je to da je lako skinut poslije, drugo neces zgrijeti lim koji ce lakse hrdjat, mozes da, samo polako i pametno, dobro zastiti i mir
vucna sluzba,najjeftiniji prijevozi: 098/9043 358

• Veteran member
Popnitne i limarija....
« Odgovori #2 : 07 Listopada, 2009, 19:46:54 »
Citat: dvojka
mozes da, ujedno i ok rijesenje u vise pogleda, jedno je to da je lako skinut poslije, drugo neces zgrijeti lim koji ce lakse hrdjat, mozes da, samo polako i pametno, dobro zastiti i mir

A si radil to? Pitam jer me zanima kak je trajnost tome... imam na 4 mjesta tak... 5cm kraj prednjeg praga oba i kak sam opisal nodozada na obje strane... inaèe je zdrav ko dren... pa reko da se ne jebuckam sa aparatom složim to...

Offline dvojka

• Antique Member
Popnitne i limarija....
« Odgovori #3 : 07 Listopada, 2009, 20:24:47 »
ako nisu neki bitni dijelovi karoserije slobodno, lim dobro poslije zastiti

• Veteran member
Popnitne i limarija....
« Odgovori #4 : 08 Listopada, 2009, 00:16:53 »
Citat: dvojka
ako nisu neki bitni dijelovi karoserije slobodno, lim dobro poslije zastiti

Pod bitne dijelove misliš na nosive, ne? A kaj recimo ako tak radim i jedan dio mulde tj blatobrana... ako je i zdrava (trulio je jedino ispod diht mase), ali opet to je fiat trulex po definiciji pa da oko "zdravog" vara (ista linija spajanja poda i stranice) sve poèistim i potiplam... jer po mojim iskustvima tiple jebeno èvrsto drže... pa ono èisto da se smanji optereèenje na var... jer auto se vozi u nenormalnim uvjetima (èitaj brzo, jako brzo)... pitanje je u stvari el bi to imalo efekta?

Offline kizo

• Antique Member
Popnitne i limarija....
« Odgovori #5 : 08 Listopada, 2009, 00:26:52 »
prije su i avioni i brodovi bili sklapani sa zakovicama, a avioni još uvijek

razlike, zakovica ce mozda dobiti loha ali nece puknuti dok var hoèe

Offline dvojka

• Antique Member
Popnitne i limarija....
« Odgovori #6 : 08 Listopada, 2009, 01:39:20 »
vidi: OVO ti je fiat :) 1995. god punto, to smo ja i kum krpali  njemu da mu sto jeftinije ispadne, jos posjeduje una fire-a koji je isto stanje:

ovih dana sam kumu pomagao pokrpati njegov punto '95.

autic je izvana bombon, eh, dok ne zaviris ispod, nije htio previse ulagati jer je to trulja i pol, a uz njega ima i uno fire, pa se nada i tamo poslu :)
auto je pocincana kraoserija, i tvornicki nema nikakvog voska u pragovima, sve mu je istrunulo, krojili smo sami iztable lima nove podove, uutarnji prag, zadnjih blatobrana iznuta u kabini nije bilo, vidi se na slikama koliko je odrezao, iznad kotaca "sama jama" rupa na rupi

sve smo povarili, imamo i video,ali bi trebalo cenzurirat puno :)

preko antikorozin, temeljna, guma, zastita, i auto ko metak, sve vareno bez pregrijavanja zalossnog lima od 1mm debljine i sumnjive kvalitete

jako malo imam slika, jer se puno u zestoko radilo, puna 3 dana posla do noci, kada su nas one kembre strseni napadali, cca 30kom se skupi oko lampe  :palacd

nabacili smo na sve jako kvalitetnu zastitu i na nju vosak za slucaj ako zastita bude prekruta

i danas, nakon mukotrpnog rada, kum dodje na ideju, jako pametnu :)

sta cemo okrenut:

ili

ili

odluka pada na janje

i brdo pive

ahhhhh, zivjele trulje, hik, up :P

evo jos par slija kako smo se vozili po glavnoj cesti kada smo isli na "grabu" nabaciti zastitu od ispod:

rekaro od edišna i ha-ha pojasevi, (nije na prodaju, da sad nebi mobitel samo zvrndao)

slike zavrsnog rada nemam, ali zavrsili smo, barem mislim koliko se sjecam, ma siguran sam sto posto :) padala je noc, posao je gotov i za male pare odradjen, s tim da smo potrosili 2 pikse gume, 4 tube zastite, 4 kile plina, 1m2 lima 1mm, 30kg janjetine zive vage :) ...

na ovo dajem sad 5 godina mira :palacg

Offline Mika bedex

• Veteran member
Popnitne i limarija....
« Odgovori #7 : 08 Listopada, 2009, 10:04:00 »
meni na unu je srunulo uzduz cijeog praga di se spaja s podom,te sam skrojil pocincani lim  i ispod cijelog praga i poda spojio sa srafima,nisam imal pistoj za popnitne,ali kad ga dobim sve na popnitne ,prije premazal sa temeljnom reaktivnom i sad po tom kubit i majka

• Veteran member
Popnitne i limarija....
« Odgovori #8 : 08 Listopada, 2009, 22:36:20 »
Citat: Mika bedex
meni na unu je srunulo uzduz cijeog praga di se spaja s podom,te sam skrojil pocincani lim  i ispod cijelog praga i poda spojio sa srafima,nisam imal pistoj za popnitne,ali kad ga dobim sve na popnitne ,prije premazal sa temeljnom reaktivnom i sad po tom kubit i majka

Znaèi radi se to na veliko... mislil sam da to nitko ne radi i da nije sretno riješenje... sutra je onda kod mene posao završen... sve je veæ oèišæeno i zaštiæeno i pofarbano samo treba na karoci zbušit rupe i popikat nitne...

.... p.s. trebalo mi je samo malo ohrabrenje...

Offline dvojka

• Antique Member
Popnitne i limarija....
« Odgovori #9 : 09 Listopada, 2009, 02:18:35 »
inace kad radim zastitu podvozja ako auto nije za stajl neki sa parla lakovima na podu i slicno onda na bitumen kao zavrsno nanesem sloj voska, decki necete zazaliti, ti auti duraju onda

Offline Mika bedex

• Veteran member
Popnitne i limarija....
« Odgovori #10 : 09 Listopada, 2009, 08:43:58 »
parla lakovi?kakav sloj voska?to me zanima jer imam jos jdnog potpuno rasturenog una za slaganje,tj vec se slaze na eliko,sad bi trebao sa fenom skinuti zastitu staru sa poda i unutrasnjosti,pa ide onda temeljna reaktivna,hammerite temeljna,onda kubit,e sad kaj je taj vosak?

Offline dvojka

• Antique Member
Popnitne i limarija....
« Odgovori #11 : 09 Listopada, 2009, 10:33:50 »
vosak za pragove

Offline profesor

• Antique Member
    • http://www.lulu.hr
Popnitne i limarija....
« Odgovori #12 : 11 Listopada, 2009, 23:03:37 »
I ja san mislija d a ja to jedini radin sa pop nitnama. Prije 10 godina dobijen od punca razvaljenog mercedesa 240 d tehnièki super ispravnog ali doslovno bez poda. Je..ga limari me odpilili jer to je njima zajebancija a nemogu naplatit a i nemaju zašto uvatit i ja nabavin pocinèanog lima 0,7mm par limarskih kliješta i na jednoj staroj savijaèici za lim napravim doslovno nove krajeve prednjih podova znaèi trokute koji se vežu uzduž unutarnjih pragova i dijela poda ispod papuèica sa jedne i druge strane, sve pobrusim èetkom do donekle zdravog lima (to je išlo jako daleko) tako da su na autu ostale dvije ogromne rupetine na podu. Sve to fino namažem temeljnom složim na pod i svakih 2-3 cm udrem zakovicu. Premažem lim gore i dole u temeljnu, a tako slièno poveženm i ostale rupe na autu a bilo ih je na sve strane pa i na vratima i na podovima gepeka. Tag sam mercedesa vozio do prije 3 godine i ta konstrukcija se nije pomakla, bez ikakvih tragova propdanja. Sad imam drugog 240 d dosta bolje limarije ali i ono šta je bilo trulo naravno zakrpano je na pop nitne. Oba auta su prolazila tehnièki i nko ništa nije primjeèivao pogotovo jer je s vanjske strane namazan debeli sloj kobita.
Varenje je profesionalnije ali ako je auto za potrebu a ne za šminku ovo je puno jeftinije i jednostavnije

kepz

• Gost
Popnitne i limarija....
« Odgovori #13 : 11 Listopada, 2009, 23:08:17 »
fora sa zakovicama je da se stvara galvanski èlanak jer su od razlièitog metala nego auto, i tu ako nije dobra zaštita opet banana, èim doðe neka voda ili još gore slana voda kao elektrolit eto sranja.

Offline profesor

• Antique Member
    • http://www.lulu.hr
Popnitne i limarija....
« Odgovori #14 : 12 Listopada, 2009, 13:39:45 »
ja ovo spominjem kao djelomièno rješenje koje možeš napravit u dva dana, ali auto koje san zakovao prije skoro 10 godina još uvik drži kao prvi dan