Autor Tema: Restauracija, dali se da ća napraviti!?  (Posjeta: 9133 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Boksi

• Antique Member
Restauracija, dali se da ća napraviti!?
« : 01 Studenoga, 2009, 19:04:23 »
Pošto mi je ovo omiljena alfa, a žao mi je gedati ju takvu, razmislio sam o restauraciji takve!

radi se o modelu iz 76 godine i stvarno bi bilo šteta da istrune! Pa me zanima dali bi se dalo izvesti neki limarijski poslovi (zahvati) a da bude blizu originala, i naravno trebat će mžpomoč oko toga kad se krene!

A mislim da je ovaj forum baš za ovakvo neko pitanje!

gledao sam malo onu temu s mercedesom starim iz varaždina, pa onaj BMW stari od mislim igora, i onaj Hachiroku ! :eek:

Stvarno svaka čast svim tim i ostalim projektima , a pogotovo ljudima koji su to radili :gosp::palac:

pa ako možete kako pomoči!?
HF and Milano

Offline Boksi

• Antique Member
« Odgovori #1 : 01 Studenoga, 2009, 19:05:08 »
inače, čovjek reže lim da ne trune dalje! Dali je to dobro ili ne, neznam!
HF and Milano

Offline kowalski

• Antique Member
« Odgovori #2 : 01 Studenoga, 2009, 19:14:57 »
sve se može, samo zavisi koliko vremena i/ili novaca imaš.

Offline Boksi

• Antique Member
« Odgovori #3 : 01 Studenoga, 2009, 19:20:23 »
pa iskreno bi htio imati novca kao i svi ostali! A opet draže bi mi bilo sam raditi na njoj :D, barem bi se guštao!

Darjan- pa zato pitam, jer auto mora "pod nož" hitno ! Garažu imam, volje imam, samo treba nači limara, i treba mi vaša pomoč i iskustva, a toga vidim hvala bogu ima na pretek!
HF and Milano

Offline chbr2a

• Antique Member
« Odgovori #4 : 01 Studenoga, 2009, 19:50:55 »
a cuj, sve je "restorable" sto bi se reklo... samo ima jedan faktor a to je koliko ti zaista to hoces!! sve ostalo je sporedno.... na kraju krajeva i novac ces nekako smisliti, znanje ćeš steći. samo volja je bitna- navodno je tako i u svemu ostalom u zivotu

alfa GTV. predivan auto, sjecam se jedne crvene u rijeci, bila je predivna, novolakirana ali iza na haubi oko znaka je vec krenula hrdja dizati boju.--- :(((( a lijepo dotjerana..

negdje na nekoj od temi ovdje na forumu (misli da se tema zove oldtimer locator ili tak nekak) sam vidio isto taku staru GTV koja je negdje na otpadu, vjerovatno hrdjava... pa ako se odlucis nebi bilo lose da imas makar dva auta pa slazes jedan a drugi ti je donator- slozis jednog a drugi nek trune
mislim da je ova alfa vrlo hrdjava i da bi eventualno jedini njezin spas bio da ju ljepo limarski sredis povaris i na kraju POCINČAŠ hehe onda joj smrti nema ;)

na kraju krajeva mislim da je 10 000kn puno za ovu bazu gore (mislim da je takva cjena bila po netu)
"everything is restorable"

Offline chbr2a

• Antique Member
« Odgovori #5 : 01 Studenoga, 2009, 19:54:50 »
ups, zeznuo sam se, cini se da je to SPRINT, njegov manji braco :D :D :D
"everything is restorable"

Offline Boksi

• Antique Member
« Odgovori #6 : 01 Studenoga, 2009, 20:02:57 »
Citat: chbr2a;119751
a cuj, sve je "restorable" sto bi se reklo... samo ima jedan faktor a to je koliko ti zaista to hoces!! sve ostalo je sporedno.... na kraju krajeva i novac ces nekako smisliti, znanje ćeš steći. samo volja je bitna- navodno je tako i u svemu ostalom u zivotu

alfa GTV. predivan auto, sjecam se jedne crvene u rijeci, bila je predivna, novolakirana ali iza na haubi oko znaka je vec krenula hrdja dizati boju.--- :(((( a lijepo dotjerana..

negdje na nekoj od temi ovdje na forumu (misli da se tema zove oldtimer locator ili tak nekak) sam vidio isto taku staru GTV koja je negdje na otpadu, vjerovatno hrdjava... pa ako se odlucis nebi bilo lose da imas makar dva auta pa slazes jedan a drugi ti je donator- slozis jednog a drugi nek trune
mislim da je ova alfa vrlo hrdjava i da bi eventualno jedini njezin spas bio da ju ljepo limarski sredis povaris i na kraju POCINČAŠ hehe onda joj smrti nema ;)

na kraju krajeva mislim da je 10 000kn puno za ovu bazu gore (mislim da je takva cjena bila po netu)

emmm da....ta iz rijeke GTV ti je ta !!! Samo što je ovaj čovjek nju vozio dve ili tri godine i onda je počela trunuti!

Volje imam! I ta alfa je meni naj od svih, zato ju i želim! A znam ća se desi pri kupnji takvih! Ili je treba renovirati ali malo manje ili je u odličnom stanju a košta kao....znaš več.

Ovo kad bih radiož ,radio bih polako, jer osim nje imao bi i jednu Deltu HF, koja također boluje od starenja lima! ALI manje, i nju ću malo više održavati :lizi:

a ne kužim ovo o 10000 kuna?

btw. imam ja jednog donora več, recimo! 75-icu, koja ima isti ovjes više manje, a ostali dijelovi kao što su farovi branik i ostalo su u super stanju!

Osim toga znam jako puno ljudi ovdje koji se bave restaruracijom! Neznam ako ste vidjeli čovjeka koji ima onu Giuliu i mercedesa, te starog poršea! Pa onda jedan koji uvozi oldiće, i svako toliko bacim pogled u garažu šta je stiglo, imam barem i takve pomoči :D
HF and Milano

Offline Boksi

• Antique Member
« Odgovori #7 : 01 Studenoga, 2009, 21:40:18 »
još nešto!

Šta bi bilo sad najbolje prvo napraviti sa liamrijom? Neznam točnu proceduru ali bih volio početi raditi na tom!
HF and Milano

Offline kizo

• Antique Member
« Odgovori #8 : 01 Studenoga, 2009, 21:44:38 »
a cuj sve je najviše u lovi, dobroj volji i čelićnim zivcima, ak to sve imaš i misliš da mozeš sam sve izbimbati nemaš šta razmišljati, upeljaj ju u garazu i češi po njoj

evo malo još jedna na forumu što se radila

http://www.oldschoolhr.com/forums/showthread.php?t=8613

Offline Boksi

• Antique Member
« Odgovori #9 : 01 Studenoga, 2009, 21:50:31 »
da, tako će valjda biti, češanje po njoj!

A što se tiče čeličnih živaca....dok sam imao 145-icu sam ih imao, ali kad je zadnji put crkla skoro sam uzeo bat i počeo lupati po njoj! Spriječio me alcohol i slabinja :ghh:

To je od kolege Uzzy-a i pratio sam taj projekt od početka skoro! Ovo je ipak malo trulije ća san našao, pa trebam početi s pravim stvarima! Makar da srpiječim daljnju koroziju! neznam kako će iči s finacijama pa da budem siguran da će makar stati privremeno!

Kao što vidiš, vlasnik je to radio na svoj način, pa je rezao komade lima koju su oksidirali! I sad je sve krenulo na unutrašnjost!

btw....gledao sam tvoj projekt pa sam i došao do toga da napišem ovu temu :njam:
HF and Milano

Offline chaos

« Odgovori #10 : 01 Studenoga, 2009, 22:02:07 »
Citat: Boksi
a ne kužim ovo o 10000 kuna?

Za toliko se dotična baza prodaje po oglasima ;)
ko' nemoš popraviti ćekičem ... sigurno je problem sa letrikom!

Offline Boksi

• Antique Member
« Odgovori #11 : 01 Studenoga, 2009, 22:06:32 »
baza? Jel mislite na aute? Neznam za taj pojam pa pitam!

uglavnom za ovaj auto se traži 4000 krznatih!
HF and Milano

Offline chaos

ko' nemoš popraviti ćekičem ... sigurno je problem sa letrikom!

Offline Boksi

• Antique Member
« Odgovori #13 : 01 Studenoga, 2009, 22:13:38 »
:eek::eek::eek: ma puknut ću! Moram se ja nači s njim! Ća je lud
HF and Milano

Offline chbr2a

• Antique Member
« Odgovori #14 : 01 Studenoga, 2009, 22:15:03 »
Citat: chaos;119777
Aj pogledaj