Autor Tema: kakvu pec u radionu, najbolje???  (Posjeta: 25214 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline dvojka

• Antique Member
kakvu pec u radionu, najbolje???
« : 08 Studenoga, 2009, 12:17:53 »
kakva pec bi po vasem bila najefikasnija i najekonomicnija u radionu, imam ponudu na lozivo ulje pec, na drvo isto, ili imate neka iskustva oko samogradnji i slicno koristeci piljevinu, rabljeno ulje.... sta god ali nesto da je zbilja dobro, ova prostorija mi bude sad 6x5 i visine 3m, tako da je podosta treba zagrijati, zidovi su hladniiiiiii, pomagajte:vecernji:
vucna sluzba,najjeftiniji prijevozi: 098/9043 358

Offline MantaFan

« Odgovori #1 : 08 Studenoga, 2009, 12:39:41 »
na drva,ako ces sam radit,od kamionskih trombli,varis jednu na drugu,grije ko blesavo i tesko se hladi
HEAVEN IS A PLACE ON EARTH

Offline dvojka

• Antique Member
« Odgovori #2 : 08 Studenoga, 2009, 12:55:48 »
drvo mi nije velik problem kad sam u takvom kraju, stara mi je poslovodja u drvnoj industriji, a inace i piljevinu bacaju i imaju je na tone, zanima me dal postoji kakva varijanta da se slozi nesto na piljevinu, cuo sam da ima neka shema da se stlaci u neku bacvicu i onda ide u pec i da gori i 24 sata to,

a kako sloziti pec na rabljeno ulje?

sto se tice ovo na samogradnji na drva, mislio sam iskoristit staru bocu bojlera pa nju preraditi u pec

Offline mattax

• Antique Member
« Odgovori #3 : 08 Studenoga, 2009, 12:57:41 »
pa, ako ti je radiona uz kuću onda povuci cijevi za radijatore. provjeri jel isplativo. ako je radiona sama za sebe, staru peć na drva i opleti (ionako se nećeš naslanjati na zidove, a i usput skuhaš gulaš dok montiraš getribu)
...DNK rulz...

a112

• Gost
« Odgovori #4 : 08 Studenoga, 2009, 15:14:44 »
Ja imam od spremnika hidrofora peć na drva,i grije jebeno jako.
Samo problem je što grije iz jedne točke,kad bi ukomponirao dvije takve na dva kraja garaže ukoliko je veća to bi ti bilo vjerojatno zadovoljavajuće.

Offline dvojka

• Antique Member
« Odgovori #5 : 08 Studenoga, 2009, 15:20:26 »
ma radiona je zasebno, odvojena je od kuce, a inace nemam centralno da izvodim radijatore,

zamisljao sam posto imam tri prostorije, da slozim na drva ali da napravim nekakav kota sa rabljenim uljem i da ga zagrijava, te provedem neke stare radijatore i slozim sistem vruce ulje kruzi, pa to bi dugo grijalo i solidno

Offline mattax

• Antique Member
« Odgovori #6 : 08 Studenoga, 2009, 18:01:18 »
onda moraš nabaviti i tlačnu pumpu koja će to tjerati kroz cijeli sistem.... nije velika lova, pogotovo ako si u radioni 0-24
...DNK rulz...

Offline dvojka

• Antique Member
« Odgovori #7 : 08 Studenoga, 2009, 19:07:17 »
naravno da pumpu moram staviti, ne znam jedino kakvi plinovi se oslobadjaju zagrijavanjem ulja i to, dal bi neki odusak trebao ili nesto, da nebi eksplodiralo

Offline Turbak

• Veteran member
  • Vozilo:: Z-850 85., VW T4 00., BMW 1500 63.
« Odgovori #8 : 08 Studenoga, 2009, 21:01:09 »
Citat: dvojka;120976
naravno da pumpu moram staviti, ne znam jedino kakvi plinovi se oslobadjaju zagrijavanjem ulja i to, dal bi neki odusak trebao ili nesto, da nebi eksplodiralo
... koliko moja logika radi a ne baš puno :ghh: ... treba ti ekspanziona posuda da ti ukoliko se temperatura tekućine u cijevima digne iznad 80-90-100 (neznam točno) da onda višak ode u tu posudu...

i naravno u cijeloj toj prići ti treba neki sigurnosni ventil da baci vodu van ako dođe do kakve havarije ...
(da ja pričam o vodi .... toja se prilikom zagrijavanja širi, za ulje nisam nikad čul da je ko stavljal tak da neznam kak bi se to ponašalo)

--- uglavnom evo primjera:

kolega u viksi ima kamin na drva ... o gornjem njegovom dijelu su profurane cijevi od centralnog u spiralu tak da kad toplina oja se oslobađa kad kamin gori ujedno zagrijava  vodu u cijevima unutar kamina...
- ujedno ima vani i pumpu koja kad se temp vode u tim cijevim koje su isprepletene unutar kamina (To je sve samogradnja) digne na 20-ak celzijevaca ukljući pumpu i ona počne tu vodu tjerati na još 3 radijatora po cijeloj viksi .....
.... jedino kaj on nema tu ekspanzionu posudu pošto je cijelo vrijeme tam i pazi na temp vode u sistemu ..

MANA ovog sistema je ako nestane struje a peć i dalje gori a pumpa ne cirkulira vodu .. temperatura raste a samim tim se voda i širi te postoji mogućnost da negdi pukne cijev i imaš sranje ....

---- Peć na rabljeno ulje ---- to sam vidio kod jednog meštra tu kod mene .... ali doduše nisam pretjerano obračal pažnju na to ... koliko se siječam izgleda ko obična peć na drva i na dnu  točiš rabljeno ulje te na taj otvor gdi točiš ulje uzima zrak da može gorjeti i lagano gori i fino grije .... al neznam kak to uspije zapaliti da bi ulje počelo gorjeti ...

eto moje logike al nadam se da ima na forumu nekog centralaša da podrobnije i stručnije razjasni nedoumice .... :ghh::ghh:
Tražim felge od mercedesa 123 5 krakova 5x112 16"  098-181-3436

Offline dvojka

• Antique Member
« Odgovori #9 : 08 Studenoga, 2009, 22:06:03 »
fala, zanima me to na rabljeno ulje ako ko ima kakvu shemu

Offline mitronni

• Veteran member
  • Spol: Muški
  • Vozilo:: Abarth wannabe...
« Odgovori #10 : 08 Studenoga, 2009, 23:18:16 »
Ja sam sebi nabavio peć na staro ulje,al je još zbog prostora nisam uspio pustiti u pogon.Uglavnom,grijala je radionu od nekih 50-ak M2,prije nego sam je ja uzeo.Kad je upalim javit ću vam dojmove,uglavnom,vrlo jednostavna je izvedba.Pustiš ulje na pipu i dolje ubaciš komadić Heppo kockice i to je to.

"Ako želiš ništa ne raditi,zaljubi se u ono što radiš.."

Offline MantaFan

« Odgovori #11 : 09 Studenoga, 2009, 00:18:44 »
takvu ima moj kolega u garazi,istu
HEAVEN IS A PLACE ON EARTH

Offline DAČOKTT

• Antique Member
« Odgovori #12 : 09 Studenoga, 2009, 14:59:20 »
Citat: MantaFan;120888
na drva,ako ces sam radit,od kamionskih trombli,varis jednu na drugu,grije ko blesavo i tesko se hladi

Ovdje stavljam najveci potpis,od kamiona tri komada jednu na drugu,malo je urediš dimnjak staviš,trpaš šta god ide u nju,piljevina sa kojom čistiš mrlje od ulja,drva,smeće,plinske boce,sprejeve:ghh::ghh:sve zapaljivo.

Offline dvojka

• Antique Member
« Odgovori #13 : 09 Studenoga, 2009, 15:26:12 »
jel mogu neiskoristene bombe i mine? :)

Offline kile

« Odgovori #14 : 09 Studenoga, 2009, 15:34:16 »
Jel ima netko sliku te kemije sa tromblama?