Autor Tema: Kompresor  (Posjeta: 89070 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Igor V.

• Antique Member
  • Spol: Muški
    • OTK Ivanić
  • Vozilo:: AR Giulia 1300 TI ; Fiat 128 Sport Coupe ; Autobianchi A112 ELITE
Odg: Kompresor
« Odgovori #90 : 07 Lipnja, 2015, 21:04:56 »
Ako mislis lakirati nešto veče od felge 13 cola onda kupi barem 100 litara.
Mjenja se jako tlak a tako i protok .
Bez obzira na manometar i stelanje pritiska.
AR Giulia 1300 TI ; Fiat 128 Sport Coupe ; Autobianchi A112 ELITE

Offline cake

• Antique Member
« Odgovori #91 : 08 Lipnja, 2015, 00:07:23 »
Vraga je ovo italija,kinesko govno kao i u mene,slikam pa da vidis da su isti
KONTRA MRAKU,KONTRA SILI!!!

Offline linoleumboy

« Odgovori #92 : 08 Lipnja, 2015, 07:28:35 »
isti kakav ja imam samo je moj zuti hasta iz peveca za 1000kn....ovih dana sam farbao auto s njim i nije se gasio....za neke ozbiljnije radove poput farbanja auta nije jer vidim po svome koliko se muci
« Zadnja izmjena: 08 Lipnja, 2015, 17:17:59 linoleumboy »
If I could get all the money back I ever spent on cars, I'd spend it on cars

Offline frik-ri

• Antique Member
  • Lokacija: Liburnija - Stato di Fiume (Rijeka) Killarney pri Majci Eire
  • Vozilo:: Renjol Kvatrisimus Maksimus Fortius (u srcu i izradi) & Renjol Petardix 1,4 Five
« Odgovori #93 : 08 Lipnja, 2015, 09:31:05 »
Ne znam da li se smije na ovom forumu bumpati stara tema, kad je ovdje sve na jednom mjestu.  :scratch_one-s_head:

:rofl: :rofl: :rofl: Kakav car!!!  :rofl: :rofl: :rofl:

Ćeš da mi dovezeš neki delovi burki? Ajde živ ti maaajka, nemo da si takav, vidi bog. Sad kad vozaš drugi kolica je moraš vozit pijan da kompenzuješ nedostatak ljuljanje?

Offline trajkeša

« Odgovori #94 : 08 Lipnja, 2015, 11:44:58 »
Za nekakve ozbiljnije radove triba imati kompresor sa dva klipa i amen

Offline Beri

• Senior member
« Odgovori #95 : 08 Lipnja, 2015, 13:58:00 »
Ne znam da li se smije na ovom forumu bumpati stara tema, kad je ovdje sve na jednom mjestu.  :scratch_one-s_head:

Kakvi su ovo kompresori?  Ima li netko iskustva?  Meni je 50lit. dovoljno, ali bi volio da je nešto servisabilno i da nije potpuno smeće.   Bitan mi je protok, ne pritisak pošto mi treba uglavnom za lakiranje.  Čini mi se ok cijena.

http://www.njuskalo.hr/kompresori/klipni-kompresor-michelin-mb50-50-lit-posuda-338-230-v-oglas-3681472

Imam identičan takav, i nije kompletno govno. Od ovih jeftinih je još i dobar, pošto ima karike a ne plastične ringove. Za servis ne znam ali ja ga derem več par godina i super je. Istina ja sam ga dobio u pola ove cijene, novog.
Za ozbiljnije lakiranje je svima jasno zaboravi, ali za pofarbat felge i neku sitnicu super.

Offline Gear

• Počasni član
  • Antique Member
  • Vozilo:: VW Bug & Bus
« Odgovori #96 : 08 Lipnja, 2015, 14:04:36 »
Znaci nalijepili su naljku.... zato tu dođem da mi takve stvari kazete.  :meeting:

Do sada sam radio s jednim od 25 lit koji je vrtio cijeli dan (nije me bilo briga ako ugine) i svašta se može s tim ak se snađeš i imaš strpljenja, tak da bi mi 50 bilo wow.

50 - 100 lit. taman, ali nekih 350-400 l/min bi bilo lijepo.  Odvojeni motor od kompresora bi bilo još lijepše
« Zadnja izmjena: 08 Lipnja, 2015, 14:20:15 Gear »

Offline chaos

« Odgovori #97 : 08 Lipnja, 2015, 15:46:38 »
Citat: Gear

Do sada sam radio s jednim od 25 lit koji je vrtio cijeli dan (nije me bilo briga ako ugine) i svašta se može s tim ak se snađeš i imaš strpljenja, tak da bi mi 50 bilo wow.

50 - 100 lit. taman, ali nekih 350-400 l/min bi bilo lijepo.  Odvojeni motor od kompresora bi bilo još lijepše

Meni je 50L sasvim dovoljno, ionako sve radim u segmentima.
Inače isto me nervira onaj zvuk, pa san za probu za manje poslove sastavija kompresor od frižidera na plinsku bocu od 5L. 6 bara napumpa za 4-5 minuta, ali se ne čuje! Felgu ili vrata opituran samo tako.
Trenutno razmišljan da spojim takva 2 ili 3 kompresora na veliku autoplin bocu od 80L.

Uglavnom tišina i manja potrošnja struje.
ko' nemoš popraviti ćekičem ... sigurno je problem sa letrikom!

Offline Gear

• Počasni član
  • Antique Member
« Odgovori #98 : 08 Lipnja, 2015, 18:23:20 »
Ja sam polakirao cijele aute s 25 lit. kompresorom,  sad ćete reći kako su ispali, pa loše, ali stvarno mislim da to nije radi kompresora ni 10%   Pošto to radim jednom u 4, 5 godina mimo lakiranja sitnica, ne vidim račun u kojem profitiram od kupnje onoga što je navodno preporučljivo za tu namjenu u odnosu na malo strpljenja i ponavljanja i lakiranja u segmentima.

Pištolji za lakiranje su danas uglavnom HVLP,  što znaći da im treba mali pritisak, ali veliki protok, što znači da kompresor mora moći održati donekle ravnomjeran protok tijekom vremena lakiranja, a za to nije bitan rezervar koliko je sama zapremina i brzina kompresora.   Nakon što padne pritisak na tanku od 500l, opet će kompresor biti taj koji mora održati protok, tank vam samo daje neku rezervu na početku.  Naravno ne uzevši u obzir da veći tankovi uglavnom imaju i veće kompresore i motore.  Nailazim na kompresore s jednim klipom i tankom od 100 l i kompresore s dva klipa (većim protokom) i tankom od 50l.    Excuse me, ali tank mi ovdje ne igra bas neku ulogu osim što će se rijeđe palit kad ne radim ništa (onda ga mogu i ugasit)   :dntknw:

Offline deda

• Antique Member
« Odgovori #99 : 08 Lipnja, 2015, 18:44:42 »
Ak valja da ne rikne brzo,dosta ti je to i za zlakirat cijeli auto u garaži.Za kvalitetno lakiranje ionak nema spomena bez komore,a to ti svaki lakirer za 100€ odradi,tak da za  cjeli auto lakirat uopće nema smisla imati kapacitet.

Offline Gear

• Počasni član
  • Antique Member
« Odgovori #100 : 08 Lipnja, 2015, 19:33:32 »
lakirer 100 € + dogovaranja i sjedenje na kavama od kojih popizdim.
komora 500 kn
šlepanje do komore i nazad 400 kn
slušanje prodika zašto sam to tak a ne onak od doktora svemira - 518 moždanih stanica

Moj račun:

Stjecanje iskustva u određenoj vještini
investiranje u alat koji će mi služiti za druge stvari.

S time da su moji kriteriji za dobro lakirani auto dosta niski jer se njima zabijam u šume i polja.  :klinac:

Offline linoleumboy

« Odgovori #101 : 08 Lipnja, 2015, 20:56:42 »
lakirer 100 € + dogovaranja i sjedenje na kavama od kojih popizdim.
komora 500 kn
šlepanje do komore i nazad 400 kn
slušanje prodika zašto sam to tak a ne onak od doktora svemira - 518 moždanih stanica

Moj račun:

Stjecanje iskustva u određenoj vještini
investiranje u alat koji će mi služiti za druge stvari.

S time da su moji kriteriji za dobro lakirani auto dosta niski jer se njima zabijam u šume i polja.  :klinac:

bravo gear....svaka rijec na svom mjestu i kao da si mi rijeci iz usta uzeo.....evo ja prvo lakirao skoljku pa onda vrata...blatobrane i 2 lajsne....kad se skoljka posusila vidio sam da nije dobro....nije kriv kompresor nego ja jer sam se bojao zalit zadnju ruku.....boja me kostala 390kn sa pola litre utvrdjivaca....vrata i blatobrani su super ispali jer sam vec nesto naucio za ubuduce.....
If I could get all the money back I ever spent on cars, I'd spend it on cars

Offline Igor V.

• Antique Member
    • OTK Ivanić
  • Vozilo:: AR Giulia 1300 TI ; Fiat 128 Sport Coupe ; Autobianchi A112 ELITE
« Odgovori #102 : 08 Lipnja, 2015, 21:12:35 »
Uzmi u obzir i kvalitetu manometra i protok cijevi koje su na njemu.
Ja sam sa 50 litara presao na 150 i tek sam tada vidio razliku.
Mozda najbolje nac neki stariji 80 litara sa dva klipa i odvojenim motorom.
Ja isto koristim samo za hobi ali od kad sam uzeo veliki imam i druge igracke na zrak kao sto je busilica i prezadovoljan sam.
Eto.
ako stvarno mislis da ti netreba onda uzmi 50 litara ali bar da ima dvoklipnu glavu.
AR Giulia 1300 TI ; Fiat 128 Sport Coupe ; Autobianchi A112 ELITE

Offline deda

• Antique Member
« Odgovori #103 : 08 Lipnja, 2015, 21:24:36 »
Neznam  sa kakvim se ti pijancima i mudrijašima dogovaraš,ja nisam imao tih problema.Imam doma sve,ali za 100€ mi se neda farbat auto ni u komori,a kamoli doma.Dopeljam,lik sve obljepi pofarba ,razljepi i idem doma.Za šlepu  ne brinem,uvjek nekog nađem da mi ga usput odveze tih par km,ili ga sam vozim ili šlepam na štangi.

Offline Gear

• Počasni član
  • Antique Member
« Odgovori #104 : 08 Lipnja, 2015, 21:33:30 »
Gledam ove Pressing kompresore, nemam pojma tko ih sastavlja, ali imaju remenski prijenos pa ak umre motor, prođe garancija i propadne firma, mogu ga zamjeniti generičnim. Komprerori su s 2 klipa i imaju relativno dobar protok (9 CFM). Abac kompresore sam našao na znatno skupljim uređajima. (Metabo)  Od 25 - 100 lit su svi isti kompresori, samo drugi tank i razlike u cijeni tankova nisu velike.

http://www.presing-doo.hr/pl/1650/pg/1650/Niskotlacni-kompresori.wshtml

(mislim da koriste iste slike za razne modele)   :dntknw:
« Zadnja izmjena: 12 Lipnja, 2015, 17:15:41 Gear »