Autor Tema: Kompresor  (Posjeta: 89075 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Boxer

• Administrator
  • Antique Member
  • Spol: Muški
    • http://alfa-corse.com
  • Vozilo:: Ponovo Alfa Romeo Sprint QV
Odg: Kompresor
« Odgovori #105 : 08 Lipnja, 2015, 22:58:01 »
Ne znam da li se smije na ovom forumu bumpati stara tema, kad je ovdje sve na jednom mjestu.  :scratch_one-s_head:

Kakvi su ovo kompresori?  Ima li netko iskustva?  Meni je 50lit. dovoljno, ali bi volio da je nešto servisabilno i da nije potpuno smeće.   Bitan mi je protok, ne pritisak pošto mi treba uglavnom za lakiranje.  Čini mi se ok cijena.

http://www.njuskalo.hr/kompresori/klipni-kompresor-michelin-mb50-50-lit-posuda-338-230-v-oglas-3681472

Iz iskustva protok na ovom ti je nikakav, ja ga imam za montaže, puhat odjeću kad se zapraši i eventualno nešto klamat klamericom. Imaš na njuskalu jačih kompresora rabljenih za iste novce. Nije problem u tome što se muči nego kad se zagrije pošteno počne bacat ulje na izlaz, usere ti posao i potrošiš materijal bez veze i nisi ništ napravio. Dobava ovog kompresora je oko 110L/min, da bi barem nešto koliko toliko polakirao treba ti oko 200L dobave nevezano za to koliki je tank, može i 25L, sasvim svejedno.

Ovako nešto ti je ok, tu je dobava oko 220L

http://www.njuskalo.hr/pumpe-kompresori/kompresor-zrak-50-lit-straus-austria-oglas-14794209
« Zadnja izmjena: 08 Lipnja, 2015, 22:59:48 Sprint QV »
Hrđa bez granica

Offline Gear

• Počasni član
  • Antique Member
  • Vozilo:: VW Bug & Bus
« Odgovori #106 : 10 Lipnja, 2015, 21:22:37 »
dobro tog michelina sam već otpisao.

Jedna stvar koja ni na jednom ne piše je ciklus rada.   Neki kompresori su predviđeni za 100% ciklus gdje mogu raditi bez prestanka, dok neki imaju tek 50% i određeno predviđeno vrijeme odmora.
Direktni prijenos ima bolji protok jer radi na većim okretajima, ali se zato više griju i smanjen im je ciklus.

Meni za sada ovo izgleda kao dobra kvaliteta i dostupni dijelovi za ok cijenu, jedino ne znam još koji.

http://www.presing-doo.hr/pl/1650/pg/1650/Niskotlacni-kompresori.wshtml

Offline Boxer

• Administrator
  • Antique Member
« Odgovori #107 : 11 Lipnja, 2015, 10:27:24 »
To ti je sve isto ko i onaj Michelin, Nuair, Pevec...samo nalje su različite

GG550 je ok, to ti je oko 320L efektive i to je dosta
Hrđa bez granica

Offline Beri

• Senior member
« Odgovori #108 : 11 Lipnja, 2015, 11:41:44 »
I računaj da ti je to več trofazni priključak.
I tak sa kompresora od 1000 kuna na onaj od 6000. :scratch_one-s_head:

Offline Gear

• Počasni član
  • Antique Member
« Odgovori #109 : 11 Lipnja, 2015, 15:31:59 »
GG550 je već preveliko, mislim da svi malo pretjerujete oko minimalnih uvjeta.  preko 100l mi je sve preskupo i ako je efikasan kompresor, vjerojatno više nego dovoljno za lakiranje... po mojim kriterijima barem.

Ne bi isto rekao da je to sve isto, bio sam u Bauhausu sad, imaju hrpu tih crvenih Hercules kompresora i to je mozda sve isto s onim Nuair, Einhell i sl. i svi su skoro direktni prijenos, svi imaju napumpane brojke na papiru i svi izgledaju prilično nekvalitetno.  Pitao onog koji radi tamo jel to pouzdano, pa kaže "ne baš"

Svi ovi malo skuplji imaju uglavnom iste Abac b2800 pumpe, remenski prijenos, sklopke i ventili izgledaju kvalitetniji imaju slabije brojke (mozda realnije) i od 1000kn na dalje veću cijenu.

Hercules pro line 3300 kn   (320 l/min)

Presing  3400 kn  (360 l/min)

Cromag 3900 kn (350 l/min)

Lincos 4400 kn (360l/min)

Bauhaus daje 5 godina garancije, dok ovi ostali samo 1
« Zadnja izmjena: 11 Lipnja, 2015, 15:43:25 Gear »

Offline Boxer

• Administrator
  • Antique Member
« Odgovori #110 : 11 Lipnja, 2015, 21:45:19 »
Litraža ti uopće ne igra ulogu kad ga ne koristiš profesionalno nego dobava zraka a dobava ti je na tim kompresorima oko 1/3 manja od navedene usisne vrijednosti. Prosječna šprica za lakiranje troši oko 150-200L zraka u minuti, svaki kompresor koji nema tu dobavu neće odraditi taj posao. Da bi dobio to treba ti kompresor s minimalno 280+L usisne snage.

Lakiram od kad znam za sebe, kompresore imam već godinama pa sam nešto i na temelju iskustava naučio. U svemu tome šteta je bacati materijal ako posao ne uspije :good: Cromag i Lincos su ti ok :good:
« Zadnja izmjena: 11 Lipnja, 2015, 21:47:04 Sprint QV »
Hrđa bez granica

Offline Gear

• Počasni član
  • Antique Member
« Odgovori #111 : 11 Lipnja, 2015, 22:36:51 »
Pa eto,  za sva 4 pise vise od 280l na usisu.  (nisu svi bas jasni sto i gdje mjere)  i svi osim cromaga imaju isti model pumpe i istu snagu motora,  mozda cak identicni model.  Po cemu onda lincos vrijedi toliko vise od presinga ili herculesa?

Offline Boxer

• Administrator
  • Antique Member
« Odgovori #112 : 12 Lipnja, 2015, 09:16:29 »
Lincos ima izdržljiv motor, herkules i pressing će se rastopiti u pola sata neprekidnog rada ako i toliko. I Cromag i Lincos imaju industrijski motor, ovi imaju dječju igračku sa 1,1 kw a ne 3 ks kako piše
Hrđa bez granica

Offline oldaudijaner

• Antique Member
  • Vozilo:: Audi vozila
« Odgovori #113 : 12 Lipnja, 2015, 11:44:50 »
Lincos ima izdržljiv motor, herkules i pressing će se rastopiti u pola sata neprekidnog rada ako i toliko. I Cromag i Lincos imaju industrijski motor, ovi imaju dječju igračku sa 1,1 kw a ne 3 ks kako piše

Sad ste malo pretjerali,HERKULES se bude rastopil za pola sata neprekidnog rada. :nono:
Kupio sam ga prije dvije godine rabljenog  i od tada radi bez greške "normalno ne neprekidno"  ;D
S obzirom da ne lakiram cijele aute ,već samo pojedine dijelove  nemam primjedbe na istog.

:hi:
marijanko

Offline Gear

• Počasni član
  • Antique Member
« Odgovori #114 : 12 Lipnja, 2015, 12:30:37 »
Postoji velika razlika izmedu tih crvenih herculesa i onih zelenih skupljih.   No ok,  imaju drugacije motore,  ne znam kak to znas,  jako su skrti s podacima.  Da li znas cija je pumpa na cromagu?   tnx. 

Offline OVERDOSEDSPEEDJUNKIE

« Odgovori #115 : 12 Lipnja, 2015, 12:32:53 »
Ali budući da si ga kupio polovnog možda je drugi motor unutra, Mercedes ili Zuzuki  ;D
Znalci iliti poznavatelji tematike bi mogli stavit neki popis koja snaga, protok, litraža itd je potrebna za lakiranje, pjeskarenje, pneumatske alate, luftmadrace ili balona za nas neznalice  :blush2:
NO GANDINI - NO LAMBORGHINI
Ima vozača....ima pilota....ali nema Senne
Nakon Senne? Samo sjene.

Offline Gear

• Počasni član
  • Antique Member
« Odgovori #116 : 12 Lipnja, 2015, 14:38:12 »
Ne znam gdje je greška ali je ovaj Lincos isti kompresor na njuskalu 1000 kn jeftiniji.   :dntknw:

http://www.njuskalo.hr/pumpe-kompresori/lincos-kompresor-100lit-2.2kw-8bar-oglas-9442167

i kaze cilindara: 1 
ma katastrofa, ko da budale pišu podatke.  ništa nema veze s vezom.

Offline Boxer

• Administrator
  • Antique Member
« Odgovori #117 : 12 Lipnja, 2015, 16:25:54 »
Sad ste malo pretjerali,HERKULES se bude rastopil za pola sata neprekidnog rada. :nono:
Kupio sam ga prije dvije godine rabljenog  i od tada radi bez greške "normalno ne neprekidno"  ;D
S obzirom da ne lakiram cijele aute ,već samo pojedine dijelove  nemam primjedbe na istog.
(Image removed from quote.)

Sad otvori oči i pogledaj Hercules koji je Gear stavio i ovog  tvojeg sa slike s 2 glave i 3+kw motorom koji imaš
Hrđa bez granica

Offline Gear

• Počasni član
  • Antique Member
« Odgovori #118 : 12 Lipnja, 2015, 17:10:42 »
Sprint, taj njegov ima 3 glave i to je šugaviji kompresor od onog sivog kojeg sam ja stavio. 

izložbeni koji imaju u bauhausu nema pola dijelova na sebi i nesto je kemijano po njemu, jedino ima lijepe gume.
« Zadnja izmjena: 12 Lipnja, 2015, 18:48:08 Gear »

Offline oldaudijaner

• Antique Member
  • Vozilo:: Audi vozila
« Odgovori #119 : 12 Lipnja, 2015, 17:38:46 »

Sad otvori oči i pogledaj Hercules koji je Gear stavio i ovog  tvojeg sa slike s 2 glave i 3+kw motorom koji imaš

Imam ja otvorene oči  i još nosim naočale kolega forumaš! :umnik2:
Kada sam napisao da se HERCULES neće rastopiti nisam mislio konkretno na model  koji je na slici ,jer vjerujem da nitko pametan neće ići raditi poslove koji nisu za kompresor koji nema kapaciteta za poslove koji nisu za njega tj.slab je.
Probaj napumpati kamionsku gumu sa malim kompresorom za osobni auto pa ćeš vidjeti kak će se lijepo rastopiti i možeš ga baciti.
Ja imam igrom slučaja HERCULES zadovoljan sam s njim za poslove za koje mi treba, i preporučam ga svakome tko radi slične poslove.

Imam i jedan mali kompresor od 25 litara koji serijiski spojim sa HERKULESOM kad mi je on preslab! :focus: :smajlold: Š A L A LA !!!

Inače za Vas mlađe kolege forumaše nešto iz prakse iz moje mladosti!

Radili smo sprejeve od boce laka za kosu na koju smo zalotali ventil od bicikla ili motora ,ulijevali boju ,napumpali  i špricali !
Svega je bilo u naše kameno doba! :smajlold:

« Zadnja izmjena: 12 Lipnja, 2015, 17:40:52 oldaudijaner »
marijanko