Znači da je ipak najboje stavit reaktivnu temeljnu, preko spojeva preć sa onom masom za spojeve ili kako se već zove i bacit body i to je to?
Ljudi BJEŽITE od body-a svih vrsta,tj. bitumena POGOTOVO onih jeftinih!!!!
Samo upropaste poso i krajnji proizvod je katastrofa,nakon godinu il dvije postane plastika koju rukom možeš otkinit sa podnice i i između bodya i lima se skuplja puno vlage. PROVJERENO!!!
Inače sam opsjednut što se tiče zaštite podvozja auta i znam sve živo o zaštitama eto jedino neznam šta ide direkt na goli lim šta bi bilo najbolje pa pitam.
>>>Za zaštitu od kamenčića i vlage podvozja preporučujem TEROSON terotex-record 2000 !!
Na bazi je kaučuka i smole koji trajno ostane elastičan i ne otpada. Pričo sam sa čovjekom iz terosona koji je zastupnik za HR i kaže da tu zaštitu podvozja (teroson) koriste 90% proizvođača novih auta (među njima VW,BMW Audi,ford...itd..)<<<<
(kad sam skido staru zaštitu sa auta 87.godište bila je starija i lošija verzija terosona kao tvornička zaštita i gdje se nije puno oštetila nije bilo ni trunke hrđe ispod..toliko o terosonu.):palac:
Znači TVORNIČKA zaštita,po meni najbolje što se može dobit kad naknadno radiš auto.
Proizvod je prvoklasan a litra košta oko 70-80kn,potrebno 4-5 litara za zaštitu jednog auta ako se baš "tovari nemilosrdno".
Svi proizvodi od terosona isključivo su namjenjeni upotrebi na automobilima,tako da nije npr. recitol gusti što neki mažu na podnicu kao zaštitu pa se stvrdne otpadne nakon par mjeseci,pa se oni čude.Normalno da to nevalja zato što je recitol prizvod za građevinu,a ne za auto,i nikad neće imat svojstva zaštite kao što ima proizvod namjenjen prvobitno za auto!
A u ponudi imaju i voskove,silikone,diht mase,zaštite ,jepila,sve moguće za radit oko auta.
A što se tiče hammerit boja ima HAMMERITE za ograde,to je 3in1 boja. temeljna boja,nešto protih hrđe i lak u jednom. Ne valja je prebojavat sa bilo čim,jer čuo sam da otpada nakon nekog vremena sve sa hammerit boje.
Jedino valja nešto sa njom olakirat što ostaje samo hammerit boja i ništa neide na nju jer je kad je sama hammerit boja je izrazito kvalitetna i tvrda.
Radio sam sa njom,vrlo je rijetka i slabo pokriva kad se lakira nešto,tako da se mora u par slojeva lakirat predmet.
Ja sam olakiro onu željeznu "šinu" nosač branika i zadovoljan sam.
doza od ja mislim 750ml boje 105kn i 0.5l posebnog razrjeđivača za hammerit boju 70kn = oko 180kn:p
Druga vrsta je HAMMERITE RUST BEATER No.1 to je po specifikaciji proizvođača vrlo korisna temeljna boja koja neutralizira hrđu i može se sa njom ić direktno na hrđu,daju garanciju 6 godina od hrđe.
Može se prebojat sa svim bojama (uljane,akrilne itd boje) al sad ko će reskirat sretno mu,ja neću.:vecernji: p.s i ona je rijetka dosta.
doza od 1l boje 120kn i 0.5 tog posebnog razrjeđivača 70kn = oko 190kn:p
Što se mene tiče reaktivna temeljna Helios ili epoxi temeljna najbolje na goli lim,onda diht masa za spojeve i onda teroson terotex record 2000 kao zaštita podvozija i AMEN . bolje ni u tvornici nebi napravili..
Jedina bolja i najbolja preventiva zaštite od hrđe je cinčanje karoserije,a svi znamo da to košta puno many many..:ghh: