Autor Tema: Lada Niva  (Posjeta: 35425 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline zika156

• Senior member
Lada Niva
« Odgovori #105 : 16 Prosinca, 2011, 21:19:22 »
Citat: chaos;272580
To se prodaje

http://www.njuskalo.hr/auti/lada-niva-1700-oglas-3907771

Skupljaju se pare za daljne aktivnosti!
ALFA ROMEO JE AUTO!
sve ostalo su samo prevozna sredstava
Alfa 156 JTD
Alfa 75 2.0
Alfa 75 TS x 2
Sorento 2.4 TD
Yamaha Majesty 400
Honda Bali 50

Offline Matej123

• Antique Member
  • Spol: Muški
  • Vozilo:: Audi 80 "78, buba "72, T2 "78, Tomos A3, 4T, 15SLC, NSU 175&250...
Lada Niva
« Odgovori #106 : 05 Siječnja, 2012, 23:10:17 »
Danas smo malo radili oko trulexa, cist malo.
Evo ovdje se vidi koliko je zapravo prednji kraj visi od zadnjeg(zadnja strana je standard)

Radili smo nosace za getribu, pa su povodom toga izrezani neki komadici:

Mrak je u garazi pa su fotke jako lose, ali evo koja sa dnevnim svjetlom.
Malo smo se vozili, zanimalo nas je kako izgleda na terenu, posto je sad na selu traktor+gurtna=vozanje po dvoristu:

Bio je vani ispred kuce i jedan veliki jarak, taman onak da se ne vidi polovica lade, bas nas je izazivo, ali uspjeli smo mu se oduprjet :P

I za kraj, ovo brdašce u daljini je buduci ladin teren:

:beer:

Dekinuleze

• Gost
Lada Niva
« Odgovori #107 : 01 Listopada, 2012, 08:44:04 »
Isprike na uletu u temi, al neznam gdje bi postavio jedno pitanje, a vidim da tu ima majstora za Ladu Nivu.
Naime prije 2dana, pri 80km/h počelo  je nešto lupati u prednjem dijelu lade,valjda blizu kabine, pošto sam imao osječaj da je nešto u armaturi. te nakon što je počelo sve brže i brže lupati, najednom je jako lupilo(puklo), te sam u retrovizoru vidio da je nešto odletilo sa auta. Imam osječaj da je nešto gumeno, bar po tome kako je odskočilo i recimo veličine cca normalne šake. Dogodilo se na dijelu gdje nisam mogao stati i pogledati u čemu je problem, a tko zna dali bi i našao to. Pregledao sam auto, al nisam baš upoznat sa Nivom, pa nisam skužio da nešto fali. Auto skreče, koči, svi mjenjači rade ok..... Znam da je po priči teško skužiti šta bi moglo biti, al dali se nekom nešto slično dogodilo ili možda zna na šta da obratim pažnju.

Saša

• Gost
Lada Niva
« Odgovori #108 : 01 Listopada, 2012, 09:10:06 »
Citat: Dekinuleze;343247
Isprike na uletu u temi, al neznam gdje bi postavio jedno pitanje, a vidim da tu ima majstora za Ladu Nivu.
Naime prije 2dana, pri 80km/h počelo  je nešto lupati u prednjem dijelu lade,valjda blizu kabine, pošto sam imao osječaj da je nešto u armaturi. te nakon što je počelo sve brže i brže lupati, najednom je jako lupilo(puklo), te sam u retrovizoru vidio da je nešto odletilo sa auta. Imam osječaj da je nešto gumeno, bar po tome kako je odskočilo i recimo veličine cca normalne šake. Dogodilo se na dijelu gdje nisam mogao stati i pogledati u čemu je problem, a tko zna dali bi i našao to. Pregledao sam auto, al nisam baš upoznat sa Nivom, pa nisam skužio da nešto fali. Auto skreče, koči, svi mjenjači rade ok..... Znam da je po priči teško skužiti šta bi moglo biti, al dali se nekom nešto slično dogodilo ili možda zna na šta da obratim pažnju.

Vrlo vjerojatno guma hardyjevog zgloba.

Dekinuleze

• Gost
Lada Niva
« Odgovori #109 : 01 Listopada, 2012, 14:53:34 »
Jel može biti kakvih problema, mislim dali se može voziti bez te gume?
Vidio sam negdje na netu gdje to stoji i kako izgleda, pa ću se danas/sutra zavući pod auto i pogledati.
Hvala

Offline Laniva

• Antique Member
Lada Niva
« Odgovori #110 : 01 Listopada, 2012, 15:03:49 »
U najgorem slučaju, ukoliko je otpao veći komad, pa ti sad sve skupa jako vibrira nakon duže vožnje može ti oštetiti semering na getribi i/ili reduktoru. Sljedeća i još veća posljedica da razbije lager na jednom od ta dva dijela ili na oba!? Nije baš da su od meda pogotovo ako je Niva iz starije serije 1600, no svakako preporučam ćim prije izmijeniti. Nije to skupo.

Dekinuleze

• Gost
Lada Niva
« Odgovori #111 : 01 Listopada, 2012, 17:31:17 »
Može hvala vam na pomoći

Dekinuleze

• Gost
Lada Niva
« Odgovori #112 : 19 Prosinca, 2012, 17:24:38 »
Otišla mi je pumpa goriva na ladi nivi( 1.7i-2006g), sve sam rastavio, pumpu izvadio van. Zanima me gdje u Zg-u mogu nabaviti drugu pumpu, ili od kojeg još auta paše. Bio sam u tokiću, al na pumpi ništa ne piše,a oni nemaju u bazi pumpu za ladu nivu, pa me zato zanima od kojeg auta još paše ili slično, da riješim to. Unaprijed hvala!

Offline deri valdez

• Antique Member
Lada Niva
« Odgovori #113 : 19 Prosinca, 2012, 17:37:19 »
Citat: Dekinuleze;359450
Otišla mi je pumpa goriva na ladi nivi( 1.7i-2006g), sve sam rastavio, pumpu izvadio van. Zanima me gdje u Zg-u mogu nabaviti drugu pumpu, ili od kojeg još auta paše. Bio sam u tokiću, al na pumpi ništa ne piše,a oni nemaju u bazi pumpu za ladu nivu, pa me zato zanima od kojeg auta još paše ili slično, da riješim to. Unaprijed hvala!

jesi provjerio pumpu.na nivama zica do pumpe oce strunut to im je bolest

Dekinuleze

• Gost
Lada Niva
« Odgovori #114 : 19 Prosinca, 2012, 18:34:39 »
Nisam provjeravao zice,al sam probao pumpu te ruzi,a dok je bila na autu ruzila je dosta,te prilikom davanja kontakta nije se cula kako  se je prije cula...tako da mislim da je ona,bio i kod mehanicara koji je isto reko da je pumpa. Ona je izvadjena te sutra idem u potragu za novom

Offline flafy

Lada Niva
« Odgovori #115 : 19 Prosinca, 2012, 20:40:52 »
nova ti je oko 1700 kn
http://www.lada-auto.hr/
I LOVE ŠPEK & LUK,ŠARAFIM PO TRKAMA

Offline lasta

• Senior member
Lada Niva
« Odgovori #116 : 19 Prosinca, 2012, 23:21:54 »
lasta

Dekinuleze

• Gost
Lada Niva
« Odgovori #117 : 04 Siječnja, 2013, 11:24:58 »
U zadnje vrijeme samo problemi sa nivom, baš ko da se inati. Zadnje u čem je bio problem, bila je pumpa goriva, tražio po Zg-u i nikako ju naći, a mislim da je cijena od 900kn u magdiću (samo uložak) ipak malo pretjerana. Nakraju mi je čovjek u servisu na samoborskoj cesti (Šimunić) koji je nekd bio ovlašteni za ladu, pomogao tako da i je reko da tu pumpu imaju u Veleprometu na Drvinju, otišao, i kupio za 350kn. Pumpa je montirana i lada radi.
Al evo opet novi problem. Kada se vozim imam osječaj, čujem, da nešto struže, u 2 i 3 brzini kad usporavam, nešto lupa i cijeli volan i ručica mjenjača jako vibriraju, a kad idem na rikverc nešto ko da se trga u diferencijalu. Jučer prilokom penjanja na rinzol na rikverc, imao sam osječaj ko da prednji kotači nemaju pogon, samo zadnji. jel imao tko isti problem, ili možda ima predpostavku što bi moglo biti. Mislio sam navratiti do Šimunića da on pogleda, al reko idem i tu pitati. Inače nisam mehaničar, al znam dosta toga iako sa nivom i pogonom 4x4 nisam baš upoznat, mada svaki put uz pomoć vas na forumu naučim nešto novo... pa ako netko ima predpostavku što bi moglo biti, bio bi zahvalan.
« Zadnja izmjena: 04 Siječnja, 2013, 11:27:45 Dekinuleze »

Offline Candy Man

• Junior member
  • **
Lada Niva
« Odgovori #118 : 04 Siječnja, 2013, 13:10:05 »
Interesantan projekat mada nisam ljubitelj dizela ali oke. Prijatelj moj ima na prodaju prosirenja za ladu Nivu plasticna sa maskom u kojoj su maglenke. Javi se ako te interesuje... jedini problem je sto su u Novom Sadu. :/
Rust is lighter than carbon fiber!

Offline mario1300

Lada Niva
« Odgovori #119 : 04 Siječnja, 2013, 14:00:24 »
Citat: Dekinuleze;362385
U zadnje vrijeme samo problemi sa nivom, baš ko da se inati. Zadnje u čem je bio problem, bila je pumpa goriva, tražio po Zg-u i nikako ju naći, a mislim da je cijena od 900kn u magdiću (samo uložak) ipak malo pretjerana. Nakraju mi je čovjek u servisu na samoborskoj cesti (Šimunić) koji je nekd bio ovlašteni za ladu, pomogao tako da i je reko da tu pumpu imaju u Veleprometu na Drvinju, otišao, i kupio za 350kn. Pumpa je montirana i lada radi.
Al evo opet novi problem. Kada se vozim imam osječaj, čujem, da nešto struže, u 2 i 3 brzini kad usporavam, nešto lupa i cijeli volan i ručica mjenjača jako vibriraju, a kad idem na rikverc nešto ko da se trga u diferencijalu. Jučer prilokom penjanja na rinzol na rikverc, imao sam osječaj ko da prednji kotači nemaju pogon, samo zadnji. jel imao tko isti problem, ili možda ima predpostavku što bi moglo biti. Mislio sam navratiti do Šimunića da on pogleda, al reko idem i tu pitati. Inače nisam mehaničar, al znam dosta toga iako sa nivom i pogonom 4x4 nisam baš upoznat, mada svaki put uz pomoć vas na forumu naučim nešto novo... pa ako netko ima predpostavku što bi moglo biti, bio bi zahvalan.

nisam strucnjak za nive...ali;deformacija/ostecenje hardijevog zgloba utjece na kardan koji bi zbog toga mogao plesati i uzrokovati vibracije...
... edit;procitaj post iza ...koliko sam upoznat ne preporucava se upotreba 4x4 pogona na tvrdoj podlozi i pri skretanju na istoj(zasto? jer svi kotaci ne prijeđu isti put a u slucaju da je ukljucen 4x4 snaga se raspodjeljuje 50% na prednji diff. i 50% na zadnji diff.) odi na livadi i isprobaj...
« Zadnja izmjena: 04 Siječnja, 2013, 14:44:14 goldilox »
...Dude,This car will kick some Kardashians size ass...