Autor Tema: auti iz milicije/policije  (Posjeta: 128914 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline OVERDOSEDSPEEDJUNKIE

Odg: auti iz milicije/policije
« Odgovori #345 : 27 Siječnja, 2017, 08:06:35 »
Nije slučajno Franjo imao putovnicu za inozemstvo sredinom osamdesetih,neznam da li ju je itko uopce imao u to vrijeme
? :shok: Šta postoji putovnica za tuzemstvo? Svi su imali pasoše, putovnice su došle kasnije  :biggrin:

Sds - dali ste imali bacače raketa, dimne zavjese i sličnu dodatnu opremu u autima? Ne zezam, ozbiljno pitam.
NO GANDINI - NO LAMBORGHINI
Ima vozača....ima pilota....ali nema Senne
Nakon Senne? Samo sjene.

Offline Drug Kapetan

• Senior member
  • Spol: Muški
  • Vozilo:: Fiat Campagnola 1107 JD
« Odgovori #346 : 27 Siječnja, 2017, 08:11:17 »
Misliš stvarčice u stilu Jamesa Bonda? I mene zanima.

Offline sds

• Oldschool rookie
  • Vozilo:: oldtimeri
« Odgovori #347 : 27 Siječnja, 2017, 13:41:50 »

Sds - dali ste imali bacače raketa, dimne zavjese i sličnu dodatnu opremu u autima? Ne zezam, ozbiljno pitam.

Dok sam radio u SDS-i ne, ali kasnije u SZUP-a je bilo i toga.
Mi iz odjela tajne pratnje dužili smo pištolje kalibra 7,65 obično Zastavu ili Beretu. Svatko od nas imao je zadužen i Škorpion. Doduše oružje smo vrlo rijetko nosili na poslu jer smo ionako bili pretrpani opremom za međusobnu komunikaciju pješaka i vozača, kao i opremom za tajno foto i audio snimanje. Pištolj je tu bio samo smetnja. S obzirom da je u našem Odjelu rijetko tko dočekao trideset i neku, dakle bili smo mladi, oružje se teško uklapalo u naš način odjevanja i ponašanja.

Offline sds

• Oldschool rookie
« Odgovori #348 : 27 Siječnja, 2017, 14:17:50 »
No pustima sad oružje i vratimo se autima tajne pratnje. Kako je sporo, ali sigurno Milka Planinc odlazila, a Ante Marković jačao kao budući Predsjednik SIV-a, tako je i kod nas došlo do promjena. Stari šef je otišao u mirovinu i došao novi koji je bolje razumio naše probleme vezane uz vozni park jugo porijekla. Izbušio je neke kanale pa smo najprije dobili dvije Regate, jednu plavu stotku i jednu crvenu 70 S, koja je idealno pristajala kolegici iz odjela. Nedugo za tim nabavljena su dva BMW-a 320 i, tamno crvene i bež boje. Potom su stigli bijeli i metalik tamno zeleni Golf GTI, te tri Scirocca GTX. Jedan metalik crni, drugi metalik srebrni i jedan neke čudne plavo-zelene metalik boje koja je u to vrijeme bila previše uočljiva, pa je time i mogućnost kompromitacije bila veća. Očito je boju birao neki činovnik koji nije znao što je krajnja namjena tog auta. Stigle su u to vrijeme i dvije Alfe 33 - 1,5 TI, jedna bijela i jedna metalik smeđa. Ubrzo nakon toga dobili smo još jednog bijelog Golfa GTI i bijelog Peugeota 205 GTI. Bio je to sad već pravi vozni park. Na pragu devedesetih uspio sam nagovoriti šefa na još dva dobra auta, ali oni nažalost nisu realizirani dok sam ja bio u Odjelu. Radilo se o Kadetu GSI i bijelom Renaultu 5 GT Turbo kojeg smo već bili pregledali i rezervirali u Novom Mestu, ali je sporost naše tadašnje birokracije učinila da nije završio u našoj garaži.

Offline big d

« Odgovori #349 : 27 Siječnja, 2017, 14:35:27 »
Stvarno gušt za čitati  :thmbup:

Offline linoleumboy

« Odgovori #350 : 27 Siječnja, 2017, 15:09:55 »
koji bi to vrh dokumentarac bio, ili cak i film
If I could get all the money back I ever spent on cars, I'd spend it on cars

Offline OVERDOSEDSPEEDJUNKIE

« Odgovori #351 : 27 Siječnja, 2017, 15:19:00 »
Goran Milić i vozni park tajnih službi.... :biggrin:
NO GANDINI - NO LAMBORGHINI
Ima vozača....ima pilota....ali nema Senne
Nakon Senne? Samo sjene.

Offline Jerry

• Antique Member
  • Vozilo:: BMW E21
« Odgovori #352 : 27 Siječnja, 2017, 15:29:38 »
Dok citam kolegine postove sjetio sam se svog prvog pojavljivanja na Oldschoolhr forumu; naletio sam na temu o americkim automobilima i jednostavno nisam mogao izdrzat da se ne prijavim i napisem desetak stranica detaljnih podataka o amerikancima iz omiške okolice; i naravno nisam se tada predstavio. Kasnije sam kroz raznorazne postove i to obavio. Kad je ovako zanimljiva tema, ocito je lakse ljudima zanemariti formalnosti, iako se nadam da ce kolega obaviti i to.
Sto se tice odredenih kolega sa ovog foruma koji zbog svojih ocito osobnih problema i nemogucnosti preboljevanja odredenih zivotnih gubitaka imaju toliko fascinantnu sposobnost da glorificirajucim politickim izjavama zaseru svaku temu, mislim da bi im bilo najbolje da umrli skupa sa onim za cime i dan danas žale.
Nadam se nastavku ove teme bez politickih zagadivanja i sa jos detalja o tadasnjem voznom parku i dogodovstinama  :hi:
” Low mileage original cars are for collecting. High-mileage restored cars are for driving. Low mileage restored cars are for avoiding, because something or several somethings are not right.”

Offline gruđo

« Odgovori #353 : 27 Siječnja, 2017, 17:28:08 »
Potpisujem kolega

Offline bubuleja

« Odgovori #354 : 27 Siječnja, 2017, 18:25:24 »
Dosla politika i do oldškula..ajde vrit
Adio mare

Offline sds

• Oldschool rookie
« Odgovori #355 : 29 Siječnja, 2017, 18:35:33 »
Pustimo politiku, malo o dojmovima. Jedan od auta koji smo koristili,a koji je ostavio dojam na mene je bio Peugeot 304 S. Ne previše jak, sa relativno dugim zaustavnim putem, zbog čega je više puta stradao branik i maska, ali pakleno stabilan. S obzirom na one njegove uske gume izgleda nevjerojatno ali više je puta odradio nemoguće, Sjećam se jednom bijega jednog emigranata na potezu Kostajnica - Dvor sa Renaultom 16 TLS. Audi 80 je izgubio bitku s njim, ali zahvaljujući spomenutom Peugeotu uspio sam ga sustići, a ta je cesta u to vrijeme bila koma.
O udobnosti i sigurnosti Peugeota 504 TI i BMW-a 520 i ne treba govoriti, ali to je bilo idealno kad si išao na dug put. Za grad su bili preveliki. Jednom nas je Ivan Zvonimir Čičak koji je tad vozio Peglicu navukao u neku usku ulicu koja je imala na jednom mjestu skretanje pod pravim kutem, gdje se je 504 doslovce zaštekao između ograda.
Auto kojem nitko nije mogao pobjeći bio je Opel Rally, ali samo po suhom. Na mokrom, a pogotovo kad si naišao na tramvajske šine njegova prevelika snaga u odnosu na težinu natjerala te na pravi valcer. S druge strane kad si pustio kvačilo zahvaljujući konjima i zadnjem pogonu najprije se je par centimetara podigao u zrak, a onda je krenuo. Davao ti je taj čin uz onaj direktni koso postavljeni volan dodatnu sigurnost i dozu adrenalina da se možeš upustiti i u naizgled nemoguće.
Eskorti, a pogotovo Ghia bili su ok, ali muku smo mučili sa zadnjim prekrutim osovinama. Simca TI je bio odlično odrađen auto, ali onaj njezin prozirni zvuk motora i neprecizni mjenjač sa ručicom mjenjača koja je izgledala nježno kao malo dijete nisi imao osjećaj da sudjeluješ u akciji važnoj za državu.
« Zadnja izmjena: 29 Siječnja, 2017, 18:37:10 sds »

Offline mpavluk

• Antique Member
« Odgovori #356 : 29 Siječnja, 2017, 19:00:34 »
Ne mogu a ne biti fasciniran činjenicom da ste ganjali Sciroccose GTX, apsolutno sam zaljubljen u te aute pa bi mi dragocjeno bilo čuti vaša iskustva, dogodovštine i sve ostalo ako ih je bilo, svaki feedback koji god vam pada na pamet  upijam ko spužva, naravno da je pucanj u prazno ali dali se ikakva sudbina zna za ta tri bisera i ima li u vezi toga kakva zanimljiva pričica!!?? HVWla puno i nadam se da ne gnjavim!!??

PozdraVW iz Subotice!! M.
NK Bačka 1901 Subotica - Majstori s ravnice!
Out with the new and in with the old!
Scirocco mark I and Polo mark I WANTED! M.

Offline sds

• Oldschool rookie
« Odgovori #357 : 29 Siječnja, 2017, 19:14:58 »
Auto koji je imao i viška snage bio je BMW 323 i. Šest cilindara ostavljalo je dojam, no problem laganog zadnjeg kraja često je tu snagu usmjeravao u krivom smjeru. Za vrijeme afere Agrokomerc, zbog neopreza pripravnika na kojeg smo se oslonili, dok smo bezbrižno pijuckali u Sedri na Uni zbrisao nam je Fikretov brat i Hrvoje Šošić. Sustigao sam ih tek iza Cazina, ali na svakoj onoj serpentini između Une i Cazina zadnji kraj me je preticao.
Alfa 33 1,5 TI je posebna priča. Lagana, niska, pregledna, startna i dovoljno brza. Problem je bio jedino mali "anšlag" pa je ručna često nadoknađivala tu manu. Najdojmljivija mi je bila glazba njezinog boxera, koja se tako dobro uklapala u adrenalin startanja i jurnjave za nekim.
Auto koji je bio broj jedan za naš posao je svakako Gof GTI. Za nijansu bolji od Scirocca GTX isključivo zbog bolje preglednosti s obzirom da je to u našem poslu bilo izuzetno važno. Za razliku od Peugeota 205 GTI u kojem si na 200 imao osječaj propuha oko sebe, Golf je bio kao bunker, brz, startan i čvrst, a nadasve stabilan. Imao si osjećaj da se drži ceste kao mačak. To je davalo posebnu sigurnost u akciji. Jednom sam nakon jedne savezne primopredaje zaglavio skoro do jutra na jednom dunavskom keju. S obzirom da sam ujutro trebao biti u Zgb. oko tri sam ga natankirao u SSUP-u i za dva sata i šesnaest minuta bio u Savskoj, a što je bilo 390 i neki kilometar. Doduše treba reći da je bilo nedjeljno jutro pa je i promet bio manji. Pošto je imao putno računalo izbacio je prosjek od 176 km na sat. Auto put je tada bio od Beograda do granice i od Broda do Zagreba. Taj rekord do raspada države nisu uspjeli srušiti ni kolege koji su vozili označene aute sa rotirkama, tj. one koji su imali prednost prolaza.
« Zadnja izmjena: 29 Siječnja, 2017, 19:18:24 sds »

Offline sds

• Oldschool rookie
« Odgovori #358 : 29 Siječnja, 2017, 21:04:16 »
Vozni park Jugo porijekla koji smo dobili početkom 80-tih posebna je priča. Još kao mali kad bi imao koji dinar kupovao sam onu slovensku reviju AVTO, a koja je počela izlaziti 1967. Sedamdesetih je bila štampana na finom novinskom papiru, a s početkom krize na nekom grubom,  debelom, socijalističkom. Izgledala je duplo deblja, ali je od tada bila i puno lošija. Tako je bilo i s tim autima.
Z 101 i 128 bili su socijalistički obiteljski auti i jasno je koliko su za nas bili primamljivi. Golf je bio solidan, ali nama slab i spor. Jeta zbog repa malo stabilnija, ali prevelika za gradska ubacivanja. Renault 18, začudo poprilično brz, prosječnog starta, ali premekan, ustvari pravi obiteljski, a ne auto za akciju.
Opeli su bili njemački čvrsti, Kadet poprilično spretan, ali sa 1,3 ograničene snage, a Ascona otprilike za ocjenu tri. Kad su nam dali Ladu 1300 smatrao sam to sabotažom, pa sam s obzirom da sam se dobro kužio u mehaniku i sam sabotirao na način da sam namjerno izazivao kvarove na njoj samo da je što više van pogona.
Bez obzira na sve rezultati rada nisu pali, puno se je više trebalo žrtvovati u nekim sitacijama, a sve su oči u kriznim trenucima bile uprte u dio auta koji su pripadali prije nabavljenoj zapadnoj ergeli.

Offline krntija

« Odgovori #359 : 29 Siječnja, 2017, 21:16:57 »
Jeste li uzimali za svoje potrebe i aute sa carinskih zapljena tipa, svercanje droge ili oruzja pa pali na granici, auto se zapljeni , vecinom su odlazili na skladista AMSJ pa su bile aukcije, znalo se naci punokrvnih primjeraka tamo!!???
++++ PRODAJEM TVORNICKE PROSPEKTE ZA SVE MARKE AUTOMOBILA kao i KATALOGE GODISNJAKE ; POGLEDATI U Ponuda/Potraznja http://oldschoolhr.com.hr/forum/index.php?topic=15429.825