Stvarno vrlo intersantno i napeto...Hvala što si nam omogućio, čitajući tvoje postove, barem na trenutak budemo HR 007.
Kao ljubitelju Alfe 33 stvarno me oduševila činjenica da se i taj auto našao u voznom parku tajne službe. 1.5ti je bio najjači model koji se tih godina prodavao i ako možda znaš koji je bio kriterij da se kupi taj auto? Velika većina GTI automobila koje si naveo da su bili u "službi" imala su ubrzanja do 100 ispod 10 sekundi. Isto tako je i 1.5 ti imala takve performanse u ubrzavanju.
Možda je to bio kriterij odabira autiju?
Čuo sam priče od nekoliko ljudi, naravno ljudi svašta pričaju, ali eto to mi je ostalo u sjećanju, da tih 90-ih godina su Franju Tuđmana vozili u blindiranim Alfama 164, a da je BMW bio samo krinka..
Nisam gotovo nikome rekao o tome jer mi se činilo nevjerovatnim, a sada nakon ovih tvojih postova mislim da bi mi mogao dati pravi odgovor na ovo što me zanima već dosta dugo.
Kad sam bio u posjeti tehničkom muzeju Slovenije, ostalo mi je u sjećanju da je izložena jedna 750 iL blindirana. Za tita je prenova jer tamo je završila njegova kolekcija.....Koja je bila sudbina tog "Tuđmanovog" BMW?