Autor Tema: auti iz milicije/policije  (Posjeta: 128995 )

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline sds

• Oldschool rookie
  • Spol: Muški
  • Vozilo:: oldtimeri
Odg: auti iz milicije/policije
« Odgovori #375 : 31 Siječnja, 2017, 17:03:24 »

SDS (u daljnjem tekstu agent Javorko  :biggrin: ) i ja imam "primjedbu" na podatke o vozilu - Civic je bio HB ili sedan?

Mislim da je jedino Kadett b nosio naziv Rally ali opelaši će bolje znati  :dntknw:

Honda Civic je bila ona kratka. MUP je tad kupio tridesetak Civica, a među njma je došlo par komada 1,6-16V. Naime tad je bilo love kao u priči, pa su i nama u danu plaće udvostručene. Kupovalo se sve što su dileri imali na lageru. Prije spomenutih sedamdeset BMW-a 316 i, dvadesetak Suzuki Swifta, dugih i kratkih, nekoliko Vitara, tristo Opel Corsi, tridestak kombija Citroen C 25 i dvadestak kombija Bedford.

Offline big d

« Odgovori #376 : 01 Veljače, 2017, 17:22:45 »
Kao ljubitelju Bmw-a, osobito su mi interesantne serija 5 e34 u 7 e32 koje su bile in u prvoj polovici '90-ih. Ima kakvih prica o njima?

Offline sds

• Oldschool rookie
« Odgovori #377 : 01 Veljače, 2017, 19:56:34 »
Kao ljubitelju Bmw-a, osobito su mi interesantne serija 5 e34 u 7 e32 koje su bile in u prvoj polovici '90-ih. Ima kakvih prica o njima?
Devedesete je u MUP stigla jedna petica 525 i crna za ministra jer je od bivšeg sekretara naslijedio BMW 524 td koji je već imao i godina i kilometara. Vlasništvo MUP-a je postao i onaj prvi BMW u kojem se je vozio Franjo Tuđman, a kupili su ga gastarbajteri iz Njemačke. Bio je to 750 iL tamno zelene metalik boje i mislim da je bio djelomično blindiran.

Offline Števa 071

« Odgovori #378 : 01 Veljače, 2017, 20:00:29 »
Jako zanimljivo štivo

Poslano sa mog ST26i koristeći Tapatalk

elektrika i mehanika ,Ex Volvo servis.   http://www.autoklima-hrastinski.hr

Offline AL

« Odgovori #379 : 01 Veljače, 2017, 21:09:30 »
Stvarno vrlo intersantno i napeto...Hvala što si nam omogućio, čitajući tvoje postove, barem na trenutak budemo HR 007. 
Kao ljubitelju Alfe 33 stvarno me oduševila činjenica da se i taj auto našao u voznom parku tajne službe. 1.5ti je bio najjači model koji se tih godina prodavao i ako možda znaš koji je bio kriterij da se kupi taj auto? Velika većina GTI automobila koje si naveo da su bili u "službi" imala su ubrzanja do 100 ispod 10 sekundi. Isto tako je i 1.5 ti imala takve performanse u ubrzavanju.
Možda je to bio kriterij odabira autiju?
Čuo sam priče od nekoliko ljudi, naravno ljudi svašta pričaju, ali eto to mi je ostalo u sjećanju, da tih 90-ih godina su Franju Tuđmana vozili u blindiranim Alfama 164, a da je BMW bio samo krinka..
Nisam gotovo nikome rekao o tome jer mi se činilo nevjerovatnim, a sada nakon ovih tvojih postova mislim da bi mi mogao dati pravi odgovor na ovo što me zanima već dosta dugo.   
Kad sam bio u posjeti tehničkom muzeju Slovenije, ostalo mi je u sjećanju da je izložena jedna 750 iL blindirana. Za tita je prenova jer tamo je završila njegova kolekcija.....Koja je bila sudbina tog "Tuđmanovog" BMW?
« Zadnja izmjena: 01 Veljače, 2017, 23:17:24 AL »

Offline vu.k

• Antique Member
  • Vozilo:: neki stari Opeli
« Odgovori #380 : 01 Veljače, 2017, 22:49:29 »
uf, tek sad sam pročitao zadnjih šest stranica i to u jednom dahu  :thmbup:

(Igore V. evo ti dokaza iz prve ruke da je postojao opel koji je dorastao alfama  :P)
Nisam potpuni idiot, neki dijelovi mi fale!

Offline Kum

• Senior member
« Odgovori #381 : 01 Veljače, 2017, 23:59:16 »
Pokojni Joža Boljkovac, prvi ministar MUP-a se vozio u BMW-u petici ak se ne varam,nisam siguran da li je još netko početkom devedesetih

Offline sds

• Oldschool rookie
« Odgovori #382 : 02 Veljače, 2017, 09:24:13 »
Stvarno vrlo intersantno i napeto...Hvala što si nam omogućio, čitajući tvoje postove, barem na trenutak budemo HR 007. 
Kao ljubitelju Alfe 33 stvarno me oduševila činjenica da se i taj auto našao u voznom parku tajne službe. 1.5ti je bio najjači model koji se tih godina prodavao i ako možda znaš koji je bio kriterij da se kupi taj auto? Velika većina GTI automobila koje si naveo da su bili u "službi" imala su ubrzanja do 100 ispod 10 sekundi. Isto tako je i 1.5 ti imala takve performanse u ubrzavanju.
Možda je to bio kriterij odabira autiju?
Čuo sam priče od nekoliko ljudi, naravno ljudi svašta pričaju, ali eto to mi je ostalo u sjećanju, da tih 90-ih godina su Franju Tuđmana vozili u blindiranim Alfama 164, a da je BMW bio samo krinka..
Nisam gotovo nikome rekao o tome jer mi se činilo nevjerovatnim, a sada nakon ovih tvojih postova mislim da bi mi mogao dati pravi odgovor na ovo što me zanima već dosta dugo.   
Kad sam bio u posjeti tehničkom muzeju Slovenije, ostalo mi je u sjećanju da je izložena jedna 750 iL blindirana. Za tita je prenova jer tamo je završila njegova kolekcija.....Koja je bila sudbina tog "Tuđmanovog" BMW?

Što se tiče Alfe 33 bila je izabrana na naš prijedlog, s obzirom da je u tom trenutku bila dostupna na tržištu. Nažalost jednu smo razbili dok još nije imala ni 10 000 km i završila je kao totalka u Auto Hrvatskoj u Karlovcu. S ovom drugom sam natukao tridestak tisuća, bila je odlična, zahvaljujući velikim djelom i dobrom servisiranju u LJubljani, jer Zagreb nije pružao tako kvalitetnu uslugu. Moram reći da smo u Ljubljani servisirali i Golfove GTI, kao i Scirocco.
Tuđman se od trenutka kad je postao Predsjednik vozio isključivo u ranije spomenutom BMW-u. Doveo je i svog vozača, kasnijeg generala Milu Ćuka, koji je tada i zaposlen u MUP-a. Imao je pravo na Opel Omegu koji je koristio njegov prethodnik Ivo Latin kao tadašnji predsjednik Predsjedništva SRH. Isto tako mogao je izabrati Mercedes S 300 kojih je bilo desetak za te potrebe. Mogao je na kraju krajeva uzeti i bijeli Titov Mercedes 600 Pulman koji se nalazio u Zagrebu i kojeg je kasnije general Zagorac prodao u inozemstvo. Nikakve blindirane Alfe 164 nisu bile u upotrebi. Prvi potpuno blindirani službeni auto u RH bio je rabljeni BMW 528 kojeg nam je poklonila Njemačka vlada. Sjećam se da je jednom negdje oko Nove Gradiške dobio par metaka dok je iz Beograda u njemu putovao Stipe Mesić kao tadašnji predsjednik Predsjedništva SFRJ.
Inače Franjo Tuđman je osamdesetih vozio Sunbeam 1300 zlatne boje, a na pragu devedesetih je kupio sivi Hyundai Pony. Taj je auto bio pred par godina na njuskalu ali po nerealno visokoj cijeni.

Offline sds

• Oldschool rookie
« Odgovori #383 : 02 Veljače, 2017, 10:00:19 »
Pokojni Joža Boljkovac, prvi ministar MUP-a se vozio u BMW-u petici ak se ne varam,nisam siguran da li je još netko početkom devedesetih
Boljkovac je od predhodnika Vilima Mulca naslijedio plavi BMW 524dt i bijeli Mitsubishi Lancer kojeg je Mulc bez vozača koristio vikendom za odlazak kući u Rijeku. Dva Lancera i nekoliko Coltova MUP je dobio nakon Univerzijade jer su to bila službena vozila te maniferstacije.
Boljkovac je samo prvi vikend svog mandata otišao kući u Vukovu Goricu bez vozača u Golfu, a s obzirom da mu to baš nije išlo jer je bio naviknut na svoj Yugo, kasnije ga je uvijek vozio vozač i to u crnom BMW-u 525i koji je za njega kupljen devedesete.
Njegov zamjenik Perica Jurić također se isključivo koristio vozačem i BMW-om 320i kojeg je naslijedio od Josipa Perkovića. Pomoćnici ministra nisu imali svoje vozače već su koristili MUP-ov servis koji je imao na raspolaganju Omege, Rekorde, Mercedese 280 i 300 S, BMW 320i i pokoju zaostalu Argentu i 132-ku.
Za odlazak kući tj. slobodno vrijeme svi su pomoćnici zadužili novopristigle kockice 316i. Pomoćnik Brezak je tako jedne subote u svojim putešestijama obilaska elitnih zagrebačkih kafića uspio razbiti čak dvije.

Offline Igor V.

• Antique Member
    • OTK Ivanić
  • Vozilo:: AR Giulia 1300 TI ; Fiat 128 Sport Coupe ; Autobianchi A112 ELITE
« Odgovori #384 : 02 Veljače, 2017, 11:25:14 »
uf, tek sad sam pročitao zadnjih šest stranica i to u jednom dahu  :thmbup:

(Igore V. evo ti dokaza iz prve ruke da je postojao opel koji je dorastao alfama  :P)

Nego okorjeli opelasu rjesi se onda talijana iz garaže, mislim kad vec branis toliko opele.
Dovezi ga k meni i ja ti dam 500 eura!😆
AR Giulia 1300 TI ; Fiat 128 Sport Coupe ; Autobianchi A112 ELITE

Offline bubuleja

« Odgovori #385 : 02 Veljače, 2017, 11:26:05 »
najbolji auto je ipak...službeni...
Adio mare

Offline mpavluk

• Antique Member
« Odgovori #386 : 02 Veljače, 2017, 11:38:40 »
Uzmi u obzir da između službenog i "službe" ipak ima razlike u kriterijima tako da.........nije to baš tako pojednostavljeno u ovom slučaju!!  :thmbup:  :thmbup:  :biggrin:  :biggrin: M.
NK Bačka 1901 Subotica - Majstori s ravnice!
Out with the new and in with the old!
Scirocco mark I and Polo mark I WANTED! M.

Offline Bellof

« Odgovori #387 : 02 Veljače, 2017, 13:44:00 »

U Splitu na Katalinića brigu a posli u Lori su bila stacionirana interesantna auta koja su bila na raspolaganju sis-a i ostalih, blindirana stakla na e34, e36 M3 kabrio, 911 turbo, Pajero....

Offline Pampas

• Senior member
« Odgovori #388 : 02 Veljače, 2017, 21:27:49 »
U Splitu,na Katalinića brigu,Sis je ranih  2000-tih imao u posjedu interesantne aute kao Fiat Bravo Hgt i VW golf G60 itd...služili su istoj svrsi kao i automobili u službi Sds-a.
Sport Coupe Forever

Offline Bellof

« Odgovori #389 : 03 Veljače, 2017, 09:55:41 »
Ma to su godine kad su već "izdušili" i vozilo se staro isluženo, do polovine 90-tih su imali vrhunska auta u službi koja su bila relativno nova.