Autor Tema: Tuning peglice  (Posjeta: 67946 )

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline Dare

Tuning peglice
« Odgovori #75 : 14 Siječnja, 2011, 15:21:31 »
Citat: renault 10;208999
Evo iman ja još koje pitanje šta je sa elektronskim paljenjem u peglice3 koji su to modeli imali da li to išta valja ??
I koja je to shme a koju sam vidija da su spojene dvi bonbine kako to funkcionira ???

postoje dva tipa na orginalnom motoru!

1. bobina - razvodna kapa sa rotorom - svjecice
2. bobina - svjecice

ova druga je bolja naravno, a u kombinaciji sa tranzistorkim paljenjem je savrsena!

Vec sam napisao da ima u Chipoteci za kupit tranzistorsko paljenje za sve stare aute i kosta 100kn treba zalemit komponente i spoit u auto bilo koji starog tipa! nije puno love ali je iskra jaca i preciznija, a platine traju 50.000tkm!!
Porsche 911 obična je Buba s još dva cilindra

bianchi+abarth

• Gost
Tuning peglice
« Odgovori #76 : 14 Siječnja, 2011, 15:40:58 »
ma nije to to od motora...a za koliko bi se ih naslo??

abarthson

• Gost
Tuning peglice
« Odgovori #77 : 14 Siječnja, 2011, 16:43:05 »
Citat: Dare;209021
to i kazem, od motocikal su malog obujma a jako se razvrtavaju

samo koliko je to kompliciranio neznam!!

i nije neki problem samo treba rijesit emitiranje iskre

Offline renault 10

• Veteran member
Tuning peglice
« Odgovori #78 : 14 Siječnja, 2011, 16:59:30 »
Citat: Dare;209026
postoje dva tipa na orginalnom motoru!

1. bobina - razvodna kapa sa rotorom - svjecice
2. bobina - svjecice

ova druga je bolja naravno, a u kombinaciji sa tranzistorkim paljenjem je savrsena!

Vec sam napisao da ima u Chipoteci za kupit tranzistorsko paljenje za sve stare aute i kosta 100kn treba zalemit komponente i spoit u auto bilo koji starog tipa! nije puno love ali je iskra jaca i preciznija, a platine traju 50.000tkm!!

Ok ovi prvi mi je potpuno jasan i tu se nema šta raspravljat ali mi nije jasno kako bobina svijećica funkcionira odnosno 2 bobine za svaki klip (govorimo u ovom slučaju za peglin motor) šta daje signal bobinama da okine ako nema razvodnika s platinama i samom tranzistorskom paljenu treba razvodnik kao okidać odnosno platine u razvodniku kako ona zna kad treba okinit ?!?! malo me to budni ima li kakv shema ??

Offline renault 10

• Veteran member
Tuning peglice
« Odgovori #79 : 14 Siječnja, 2011, 17:07:21 »
E da još jedno pitanje šta je sa bregastama imali koja jeftina kombinacija glede njih jeli bolja bregasta od BIS modela itd

Evo jedna link koji možda dobro neke stavri objašnjava
http://club126uk.co.uk/smf/index.php?topic=5431.0

Offline Dare

Tuning peglice
« Odgovori #80 : 14 Siječnja, 2011, 17:55:17 »
u ovom drugom i boljem i uobicajnom za zadnji tip pegle, princip je takav da platina lupi iskru i da signal bobini da okine! znaci ima i dalje razvodnik paljenja sa platinama ali nema razvodne kape i rotora!!

to je jedna bobina ali ima dva izlaza! a kad se jos ubaci tranzistorsko umjesto kondenzatora stvari rade jos preciznije!!

postoji za kupit i kompletna elektronsko paljenje tj, cijeli elektronski razvodnik paljenja! on je hermeticki zatvoren i neznam dali je nutra stvarno neka elektronika bez platina ili samo ubaceno tranzistorko i zatvoreno pa se prodaje po 150 ojra pod elektronsko!!

ovo je bobina koja ide direk na svjecke, postoi ovakva samo okrugla cjevasta ali isto radi ( drugi proizvodjac)

ovo taliani prodaju pod elektronika, traze 155 ojra ali to je obicno tranzistorsko od 100 kn koje ima kod nas samo ljepse upakirano!!

a ovo je cijeli razvodnik elektronski koj je zatvoren ali isto tako sumljam da je elektronika, mislim da je isto tranzistorsko!! malo je ipak preskupo da kupim i idem otvarat da se uvjerim :p ovaj komplet kosta 255 ojra!

ako nemate ovakvu bobinu ima ih po oglasnicima i otpadima za malo kuna, a tranzistorsko u Chipoteci!

Offline Dare

Tuning peglice
« Odgovori #81 : 14 Siječnja, 2011, 18:01:32 »
Citat: renault 10;209048
E da još jedno pitanje šta je sa bregastama imali koja jeftina kombinacija glede njih jeli bolja bregasta od BIS modela itd

Evo jedna link koji možda dobro neke stavri objašnjava
http://club126uk.co.uk/smf/index.php?topic=5431.0

nazalost tu nema kemije!!

to se mora kupit!!

postoji puno tipova bregastih i ona se kupuje kad odlucis kakvu ces glavu, kakav ces karburator i kakav ces auspuh!

nakon toga se bira bregasta da to sve skupa uskladi da radi, ali da radi kako ti zelis tj. dali zelis utrke pa da ti je ler gas na 1500okr, da kreces sa 2500okr i da se vrti do 8000 ili hoces da ti bude svakodnevno upotrebljiv auto i da se normalno vozis i da imas gasa!!

bregasta je jako jako diskutabilna stvar koja slobodno moze imat temu za sebe!!!

http://www.fiat500sport.com/engine-assembly.html
ovdje imas desetak vrsti !!!

Offline Dare

Tuning peglice
« Odgovori #82 : 14 Siječnja, 2011, 18:16:36 »
uostalom zakaj svi mi brijemo na puno kubika puno konja, kemijanja pripasivanja i puno litara goriva ?????

recesija je treba ovak nekaj nagurat u peglu i vozit se na lozu :to:

http://www.youtube.com/watch?v=LveBUfTjgic&feature=related

Offline renault 10

• Veteran member
Tuning peglice
« Odgovori #83 : 14 Siječnja, 2011, 22:03:44 »
Taj motor ima još jedna problem a to je balansiranje sve preko 700ccm je jako teško balansirat i u principu se radilica i ležajevi iste razlete .(seriski je motor ograničen 4500)
Uglavno sve je ok do nekih 45konja i 6000 okretaja sve preko toga zahtjeva masu ulaganja ako se nevaran sve su vsemu mislim da ako se oće ostat u originalu a da se dobije nešta više iz tog motora može se jeftino (ne jako jeftino) a da se nemoraju neke bog zna koje preinake radi za drugi motor .

I da evo ovo priliko jel iko imapandu 30:)

Offline Dare

Tuning peglice
« Odgovori #84 : 15 Siječnja, 2011, 00:07:03 »
heheh panda ce sada biti trazena roba.. ;)))

pa orginalni motor je vec poprilicno dobro balansiran za neka nabrijavanja do 6000-6500 okr

nebitno kolko ccm ima i 700 i 800 se dosta jednostavno balansira!
klipovi i klipnjace na kuhinjsku digitalnu vagu, a radilicu i zamasnjak mozes isto sam ako znas ako neznas to ti izbalansira svako bolji mehanicar za malo love!!

tako je dobro si obradio englesku stranicu vidim :palac: 6000okr je neka sigurna granica za orginalnu radilicu sve ostalo je rizik da nepukne!!

ja cu pokusat slozit da ostanem u tim okvirima 6000-6500okr i 40-45 HP

a112

• Gost
Tuning peglice
« Odgovori #85 : 15 Siječnja, 2011, 01:04:11 »
Radilicu i zamašnjak se ne može balansirati bez kalibracijskih strojeva za to, tako da je to netočno. A što se tiče klipnjača, treba stalak koji važe posebno veliku i malu polutku. Da se izraditi.

Offline panda_x3m

• Oldschool rookie
  • Spol: Muški
Tuning peglice
« Odgovori #86 : 15 Siječnja, 2011, 09:42:38 »

Offline renault 10

• Veteran member
Tuning peglice
« Odgovori #87 : 15 Siječnja, 2011, 09:47:56 »
Evo vidiš meni samo nije jasno kako oni na tim peglicama sa motorima od motocikal riješe preijenos mislim da je to najskljuplji dio cile prerade

a112

• Gost
Tuning peglice
« Odgovori #88 : 15 Siječnja, 2011, 12:13:50 »
Getriba ostaje kakva je, iza ide lančanik uglavnom na osovinu i prijenos lancem.

abarthson

• Gost
Tuning peglice
« Odgovori #89 : 15 Siječnja, 2011, 14:55:49 »
pa i nije skupo,ima reverse boxova sa diffom za uzet