Autor Tema: Postao sam i ja oplovac xD  (Posjeta: 232513 )

0 Članova i 4 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline vedran

Odg: Postao sam i ja oplovac xD
« Odgovori #600 : 24 Srpnja, 2016, 15:17:29 »
Dihtunzi nisu skupi , a bar to otvorit pregledat , dat glavu uredit sa novim gumicama i bit ce vec ok
Ja sebi slazem jedan motor i isto dijelova ima na kapaljku

Sent from my iPhone using Tapatalk

Offline Amigaboy

« Odgovori #601 : 24 Srpnja, 2016, 15:39:01 »
Dihtunzi nisu skupi , a bar to otvorit pregledat , dat glavu uredit sa novim gumicama i bit ce vec ok
Ja sebi slazem jedan motor i isto dijelova ima na kapaljku

znam osjecaj xD

ja sam tek kad sam ugradio motor recimo , otkrio da ne pase karter. na oko identicni , al dimenzijama je ovaj skoro centimetar sa svih strana preveliki i morat cu stari karter sloziti.
[h=6]░░░▄▄▄▄▀▀▀▀▀▀▀▀▄▄▄▄▄▄
 ░░░░█░░░░▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒░░▀▀▄
 ░░░█░░░▒▒▒▒▒▒░░░░░░░░▒▒▒░░█
 ░░█░░░░░░▄██▀▄▄░░░░░▄▄▄░░░█
 ░▀▒▄▄▄▒░█▀▀▀▀▄▄█░░░██▄▄█░░░█
 █▒█▒▄░▀▄▄▄▀░░░░░░░░█░░░▒▒▒▒▒█
 █▒█░█▀▄▄░░░░░█▀░░░░▀▄░░▄▀▀▀▄▒█
 ░█▀▄░█▄░█▀▄▄░▀░▀▀░▄▄▀░░░░█░░█
 ░░█░░▀▄▀█▄▄░█▀▀▀▄▄▄▄▀▀█▀██░█
 ░░░█░░██░░▀█▄▄▄█▄▄█▄████░█
 ░░░░█░░░▀▀▄░█░░░█░███████░█
 ░░░░░▀▄░░░▀▀▄▄▄█▄█▄█▄█▄▀░░█
 ░░░░░░░▀▄▄░▒▒▒▒░░░░░░░░░░█
 ░░░░░░░░░░▀▀▄▄░▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒░█
 ░░░░░░░░░░░░░░▀▄▄▄▄▄░░░░░█[/h]

Offline vedran

« Odgovori #602 : 24 Srpnja, 2016, 15:45:13 »
znam osjecaj xD

ja sam tek kad sam ugradio motor recimo , otkrio da ne pase karter. na oko identicni , al dimenzijama je ovaj skoro centimetar sa svih strana preveliki i morat cu stari karter sloziti.
Predivan osjecaj kad dodu iznenadenja
Al opet , covijek ga je izmislio pa se sve uz trud moze rijesit

Offline frik-ri

• Antique Member
  • Spol: Muški
  • Lokacija: Liburnija - Stato di Fiume (Rijeka) Killarney pri Majci Eire
  • Vozilo:: Renjol Kvatrisimus Maksimus Fortius (u srcu i izradi) & Renjol Petardix 1,4 Five
« Odgovori #603 : 25 Srpnja, 2016, 14:59:47 »
Je... Predivan je osjećaj kad na umornom motoru promijeniš ''sve oko glave'' odnosno prešlajfaš ventile, staviš nove gumice i onda ga zaklopiš i nakon x y kilometara imaš veselje zvano ''zvečka'' i to zvečka koja prodimi na iber da je to milina.
Amiga... Motor - razradi i upali. Vidi kakv je... Ako lupa, zvoni, dimi... Znaš da ti ne gine obnova. Ako ''samo dimucka'' - vozi ga dok ne nađeš sve za Motor.
Ovo sa ''ventili i gumice'' nemoj raditi AKO NE MISLIŠ raditi sve - to ti je moj savjet.
Za posao - skidam kapu.  :hi:
Ćeš da mi dovezeš neki delovi burki? Ajde živ ti maaajka, nemo da si takav, vidi bog. Sad kad vozaš drugi kolica je moraš vozit pijan da kompenzuješ nedostatak ljuljanje?

Offline Amigaboy

« Odgovori #604 : 25 Srpnja, 2016, 16:10:33 »
Je... Predivan je osjećaj kad na umornom motoru promijeniš ''sve oko glave'' odnosno prešlajfaš ventile, staviš nove gumice i onda ga zaklopiš i nakon x y kilometara imaš veselje zvano ''zvečka'' i to zvečka koja prodimi na iber da je to milina.
Amiga... Motor - razradi i upali. Vidi kakv je... Ako lupa, zvoni, dimi... Znaš da ti ne gine obnova. Ako ''samo dimucka'' - vozi ga dok ne nađeš sve za Motor.
Ovo sa ''ventili i gumice'' nemoj raditi AKO NE MISLIŠ raditi sve - to ti je moj savjet.
Za posao - skidam kapu.  :hi:

Zato je vec danas karterinjo dolje. ne samo zato sto hocu vidjet stanje konzola i letecih , vec i zato jer mi motor nije stajao kak treba sa karterom s ovog motora. odozdola se sve porvjere luftovi , skinu se leteci jedan po jedan (I vrati se) i takojder konzole. tako najlakse mozes vidjet jel radilica i donji dio motora oke a i moze se lijepo sve ocistiti. Gornji dio motora ide gore , al to tek kad nabavim set dihtunga i kad nabavim sve da upalim....

daklem , ima tko za donirati 12v BOBINU ZA PLATINSKO PALJENJE ? <3

Offline frik-ri

• Antique Member
  • Vozilo:: Renjol Kvatrisimus Maksimus Fortius (u srcu i izradi) & Renjol Petardix 1,4 Five
« Odgovori #605 : 25 Srpnja, 2016, 17:52:13 »
Ja ti jos jednom ponavljam dobronamjerno da ne diras nista "po glavi" dok ne odlucis da KOMPLETNO motor obnovis.
Moze ti se vrlo lako desiti da  bacis tih 100 Jueka bezveze ako ga rasklopis, prebrtvis i sklopis i o da ti motor "zazveci" i prodimi bez obzira sto ces sada vidjeti da je stanje letecih OK.
Motor je do sada napravio x y kilometara "ovako". Ako mu sada " prebrtvis" glavu - vrlo lako moguce je da ti motor "prodimi" i "protuce". To ti iz iskustva govorim.
Na GTL-kama '90., '91. godiste na mahom na 100 hiljki motor "prodimi" radi losih dosjeda vodilica ventila. Motor suoer radi, super pali, super vuce, ne trosi ulja, ali prilikom paljenja "pljucne" plavi dim. To nekima smeta pa idu "cackati mecku" i otvaraju motor. Nakon zamjene vodilica i "kad je glava dolje, ajde da se uredi" pa se urede i ventili. Nakon toga - motor ide "k'o zmaj" i nedugo nakon toga ili prodimi na iber, ili prolupaju leteci ili, najcesce - oboje. Jos Katra ima one papirne brtve ispod cilindara pa nakon sto se sve to "razmrda" - pocne jos i mijesati ulje i vodu.
Rezultat... Umjesto da se vozis jos milion godina - prc! Milojko ode motor u tri pm.
Kazem ti... Precekiraj ga, upali i vidi u kakvom je stanju. Ako ne klepece i ako ne dimi jako - prst u uho i uzivaj u autu. To ti je moj savjet. ;)
Ćeš da mi dovezeš neki delovi burki? Ajde živ ti maaajka, nemo da si takav, vidi bog. Sad kad vozaš drugi kolica je moraš vozit pijan da kompenzuješ nedostatak ljuljanje?

Offline vedran

« Odgovori #606 : 25 Srpnja, 2016, 17:58:46 »
Ja ti jos jednom ponavljam dobronamjerno da ne diras nista "po glavi" dok ne odlucis da KOMPLETNO motor obnovis.
Moze ti se vrlo lako desiti da  bacis tih 100 Jueka bezveze ako ga rasklopis, prebrtvis i sklopis i o da ti motor "zazveci" i prodimi bez obzira sto ces sada vidjeti da je stanje letecih OK.
Motor je do sada napravio x y kilometara "ovako". Ako mu sada " prebrtvis" glavu - vrlo lako moguce je da ti motor "prodimi" i "protuce". To ti iz iskustva govorim.
Na GTL-kama '90., '91. godiste na mahom na 100 hiljki motor "prodimi" radi losih dosjeda vodilica ventila. Motor suoer radi, super pali, super vuce, ne trosi ulja, ali prilikom paljenja "pljucne" plavi dim. To nekima smeta pa idu "cackati mecku" i otvaraju motor. Nakon zamjene vodilica i "kad je glava dolje, ajde da se uredi" pa se urede i ventili. Nakon toga - motor ide "k'o zmaj" i nedugo nakon toga ili prodimi na iber, ili prolupaju leteci ili, najcesce - oboje. Jos Katra ima one papirne brtve ispod cilindara pa nakon sto se sve to "razmrda" - pocne jos i mijesati ulje i vodu.
Rezultat... Umjesto da se vozis jos milion godina - prc! Milojko ode motor u tri pm.
Kazem ti... Precekiraj ga, upali i vidi u kakvom je stanju. Ako ne klepece i ako ne dimi jako - prst u uho i uzivaj u autu. To ti je moj savjet. ;)
Frik takvi slucajevi vrijede za francuze , kod švaba nema problema
Naravno da je uvijek najbolje slozit sve novo do zadnjeg sarafica

Offline Amigaboy

« Odgovori #607 : 25 Srpnja, 2016, 20:56:56 »

karterinjo se vadi van jer ne pase kak treba i nasjeda na most :

muljcek u njemu :

malo sranja i na pumpi :

karterinjo stari pase likE a GLOOOOVE :

SAMO RJESITI OVU RDJICU xD :D

Offline boresky

• Antique Member
  • Vozilo:: | SAAB 900 1981 |
« Odgovori #608 : 25 Srpnja, 2016, 23:23:09 »
Ovo u motoru je teski koks...a karter?Kako planiras raditi novi?Mozda da nadjes slican,tak velik i s takvim koritom pa preurediti prirubnicu?Bas sam danas razbuco stari motor i nemam
Frku s karterom,on je u getribi. :blink:
-Pretpostavka je majka pogreške-

Offline Amigaboy

« Odgovori #609 : 27 Srpnja, 2016, 14:49:15 »

cupanje vijaka s ispuha :

odlucih velike limove (KARTER , POKLOPAC VENTILA , POKLOPAC LIFTERA) kromirati...sto znaci ovo :

pretvoriti u ovo :

slika golom motora :

Offline Zloćko

• Junior member
  • **
« Odgovori #610 : 01 Kolovoza, 2016, 07:44:34 »
Tako se to radi! :yahoo:
Guši me iberlauf

Offline frik-ri

• Antique Member
« Odgovori #611 : 01 Kolovoza, 2016, 09:59:10 »
Frik takvi slucajevi vrijede za francuze , kod švaba nema problema
Naravno da je uvijek najbolje slozit sve novo do zadnjeg sarafica

Ostao sam ''dužan'' odgvor...
Ovo ne vrijedi ''za Francuze'' - ovo vrijedi ''za sve aute''. Katricu sam naveo samo kao primjer jer sam oko tih motora čačkao i slaguckao ih i oko njih Imam OSOBNOG iskustva. A za ''sve ostale'' - bili oni ''Švabe'', ''Taljani'', ''Francuzi'', ''Japanci'' nije uopće bitno jer je pravilo ZA SVE ISTO.
To se tako ne radi. Amen.
Svoje sam rekao - neću više po garaži od kolege.  :byeg:

Offline FreakST

• Senior member
  • Vozilo:: BMW
« Odgovori #612 : 01 Kolovoza, 2016, 21:30:30 »
Ma sve ok frik-ri, ali opel ipak nema ni košuljice u cilindrima ni brtve na istima, koje se skidanjem glave razmrdaju, pa dođeš do one " šta g...no više diraš, više smrdi". Opel je ipak malo drugačije složio motore, zato su i bili trajni i izdržljivi, jedino šta su vodilice ventila znale platit na ohv motorima, naravno kad se ne mijenja ulje a pogotovo filter ulja redovito (stare glupe fore, ja mijenjam filter ulja svaku drugu izmjenu ulja).

Offline frik-ri

• Antique Member
« Odgovori #613 : 02 Kolovoza, 2016, 08:46:18 »
Ama nije do ''plivajućih'' cilindara - svaki motor prozveči i prodimi ako mu ''središ samo glavu'' bez da išta drugo diraš. Čaaaaak i neuništiv Golf duja dizel.

Offline old dog

« Odgovori #614 : 02 Kolovoza, 2016, 10:05:50 »
Tako je friČe!
Ja kad sam bratu mjenjao kocnice sjecas se,sam promjenio i rukavce i uredio glavu i promjenio karike i lezaje i kvacilo i distribuciju..
///// uno 1.9 TD