sam da kazem , mene je neopisivo pohvalno kad mi netko kaze da izgledam ko neuredni svaba neobrijani za drugog svjetskog rata u podmornici :D
NE SMIJE DIMITI.Specificno ne tak puno. Al ovo je prvo PRVO PRVO paljenje motora nakon 30+ godina. uz to da je bio zablokiran. Na 6 cilindru je usla voda i bio je cijeli hrdjav. nakon sto smo ga uspijeli okrenuti, dogovor je pao izmedju staorg i mene , ako upali i nece lupati idemo se napiti , ako lupa i nece upaliti , kupujemo dihtunge i razvaljivamo motor. TRI DANA SAM VERGLAO MOTOR. jedva se okretao prvi dan, doslovce nakon 5 sek. je alnaser bio vrel. pocetkom drugog dana smo neke sitnice sredili po motoru i dalje ga verglali... dignuo je ulje na klackalice ... slozio sam Petrol drip na karb da moze imat goriva u karbu. poceo je na kraju dana drugog loviti malo...zaletavati se...
Treci dan.... stari odfurao seku u crkvu , on otisao na kavu , ja sam spavao do 9 (Gledao sam film AUSTRALIENS (SAVJET, POGLEDAT. ONAK POGLEDAT)) i onda odlucio da probam zaverglat. onak , prek kurca sam dodao na ugasen motor gas da ubrizgam malo benge u granu , i zaverglao. djubre je primilo i radilo par sekundi. Onak , NIKOG NIJE BILO DA TO VIDI!!!!!naravno , daljnim verglanjem motor je pokazao NULA ZNAKOVA ZIVOTA. tko ce mi vjerovati da je auto upalio :( ... uglavnom , verglajuci dalje , auto je poceo pokazivati znakove.... u tom trenu je fredn prolazio na bajku , i cuo je zvukove i dosao do mene i snimao tren kad je motor SASTAVIO. kuzi se kak dugo ga verglam , i kad je primio da drzim gas i onda lagano pustam ga.... i dodajem. i tek onda vristim ko skolarka.... 6. cilindar nije radio jer su karike ocito se primile za klip i jebiga , no compression , no bang motor je dimio jer je bez kapi vode , vruc i dimi jer kompresija siklja kroz bottom end gore.... do ovog trena smo prestelali ventile, ler gas, razradili motor da SVIH 6 PALI. 6 ima 1 bar nizu kompresiju od drugih , al radi. dvojka je imala rastelane ventile. Nist ne lupa , ni leteci ni radilica nema posmak. dize ulje. sad trebamo dat reparirati vodenu , to ugraditi , staviti vodu i nek sljaka. Daklem, ne smije dimiti. AL ZABOLI ME NJONJA , UPALIO JE BIO (i nije lupao). I pogledajte AUSTRALIENS. POGLEDAJTE