Jednom, poodavno ima od toga - a bar kojih 3... 4 godine... Bila je jedna ''unikatna'' manta A kod majstora lakirera Zdjelara na Viskovu... Isto je bila ''ozbiljno restaurirana'' pa je cijela ispjeskarena. Kad kazem ''unikatna'' - mislim na - izgubljene linije.
Auto vise nije imao niti jednu ''svoju'' liniju, sav je bio - ''zaokruzen''... Stajao je brat bratu dve godine kod majstora koji je izgubio milijardu sati da ga koliko-toliko ''dovede u red'' ali je to i dalje bilo daleko od idealnog ''ogledalo like'' stanja kakvo je jedino primjereno za - restaurirani auto.
Na kraju su radovi, jednostavno - stali :( jer lik nije platio ni pola novca koje je lakirer pitao, a lakirer je radio ''gotovo za dabe'' - znaci nije ga ''derao po satu'' ili nesto slicno. Pa je auto zavrsio vani, pod strehom, pa pod ceradom, pa prezimio zimu, pa preproljecio proljece pa preljetio ljeto i opet preko jeseni prezimio - zimu. Na kraju je auto opet bio ''tu i tamo'' ruzinav i svela se prica na - žali Boze truda.
Vec sam milion puta rekao - pjeskarenje je uistinu dvosjekli mac. I sve je - samo ne jeftino. Osim sto se vrhunski posao pjeskarenje MORA platiti, em na sve ostalo izgubis puuuno puno vremena, a vrijeme je isto - resurs. Najgore je kad je lim toliko slab ta ga se stanji doslovce na debljinu papira, a na mjestim cak bude i - šupalj :sok: I to - ne rupe kroz koje moze proci nogometna lopta, nego kad pogledas auto ''prema svjetlu'' - vidis da je doslovce kao - sito. Fiiine fine rupice od recimo milimetar u promjeru. I onda ne znas sta bi - plakao ili uistinu plakao. :(
Da se auto moze pjeskariti cijeli - MOZE, samo je pitanje tko radi, kako radi, cime radi i koliko vremenski to radi. Danas svi rade sve i svi su majstori. Nazalost, radi toga se i desi da naletis na ''majstora''. Jednom kad ti zašamara auto sa mlazom pijeska koji doslovce ''pojede'' i ''iskrivi'' auto - mozes samo sjesti i plakati.
Svaka cast usitinu pravim majstorima - ali nekako je moje misljenje da se klonim pjeskarenja kao vrag od tamjana osim ako se ne radi o kakvom ''kusu železa od par sto kil''.
I da - kad sam jednom rekao da u Rijeci ''nema'' pjeskarenja - nitko mi nije vjerovao. Dobio sam nekoliko brojeva, nekoliko Google smjernica, ali kad nazoves - nista. Ili ne rade vise ili ne pjeskare ''tako velike komade''. Kad zelis opjeskariti cetiri bokčijske felgice od katrice - onda pak ne pjeskare ''tako male komade'' jer im se - ne isplati. :D
U svakom slucaju, nakon svega navedenog, mogu ti samo reci - dva puta razmisli o pjeskarenju. Odnosno

dvaput' razmisli UOPCE o ideji je li ti uopce potrebno ''žuljanje do golog lima''...

Zanemarimo spike koje gledamo na internetu i ''ja kad budem rado - raditi cu kako treba ili nikako''... Ja kad si Budem Katru radio gdje bude trulo - rezem, sta se da obrusiti - brusim... Zalijem time cime cu zaliti i lakiram...
AaameEEeEEen... Pa nisu auti piramide - kako ga god napravio protruliti ce prije nego opandrknes sa ovoga svijeta. Eto, to su pametne Švabe i skuzile pa su Opele i proizvodili ruzinave u startu. Vidjeli su da nema smisla da auto bude zasticen do jaja kad ga trula Alfa pojede uzduz i popreko - bilo na špravcu, bilo po zavojima.

Na kraju krajeva kad imas truljav rubnjak blatobrana nitko ti nece zanasati auto rucno ako nekoga i zatvoris na parkingu... Pa makar i ''samo na pet minuta''... :D