Autor Tema: Citroen AZL-3 Belgium-Ekstra hrskavo  (Posjeta: 23048 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

alan

• Gost
Citroen AZL-3 Belgium-Ekstra hrskavo
« Odgovori #105 : 21 Veljače, 2013, 21:12:22 »

Napokon sam pronašao šuplje ukrasne podloške, tako da sam samo stavio nove preko postoječih

Offline Igor V.

• Antique Member
  • Spol: Muški
    • OTK Ivanić
  • Vozilo:: AR Giulia 1300 TI ; Fiat 128 Sport Coupe ; Autobianchi A112 ELITE
« Odgovori #106 : 21 Veljače, 2013, 21:22:59 »
Kolega pedantno,lijepo odrađen posao-
AR Giulia 1300 TI ; Fiat 128 Sport Coupe ; Autobianchi A112 ELITE

Offline bubuleja

« Odgovori #107 : 22 Veljače, 2013, 07:37:12 »
prva liga samo hrabro napred  :-)
Adio mare

Offline frik-ri

• Antique Member
  • Spol: Muški
  • Lokacija: Liburnija - Stato di Fiume (Rijeka) Killarney pri Majci Eire
  • Vozilo:: Renjol Kvatrisimus Maksimus Fortius (u srcu i izradi) & Renjol Petardix 1,4 Five
« Odgovori #108 : 22 Veljače, 2013, 10:38:37 »
Citat: alan;357277
Dečki su bivši radnici iz prvomajske, nekada jedna od najuglednijih tvornica alatnih strojeva na svijetu.
...
 i svi vrijedni strojevi, koji su nijemci samo mogli sanjat da ih imaju ,prodani za kikiriki u švabiju.

Zato sam posebno alergičan na priredbe u centru grada kao sa hrvatskim proizvodima, a ono največi doseg pekmez od uvoznih šljiva.
1960-ih među prvima u svijetu , prvomajska je izradila numerički upravljanu tokarilicu, proizvodili su CNC obradne centre sa vlastitim računalom razvijenim u ETF-u i Končaru.
1986 Instalirana je robotizirana montažna linija vlastite proizvodnje, npr. za proizvodnju automobila...

Eeeeemoj prika... Ne znam bi li plakao od sreće što ovo čitam ili pak od tuge... :( Tuzno je sto je sve rastureno, tuzno je sto vrlo malo ljudi znaju ''šta je Juga'' (a sve u svjetlu Hrv-Srb sukoba i ''svi su Srbi Jugići, a svi Jugići  Srbi, a svi su četnici...) sto se na ovakve stvari sve gleda kao ''jogonostalgija'' sa svim onim negativnim predznacima... Tužno je što smo fakat bili svjetska sila (ne, ovo nije šuplja peopaganda Čaušeškog, ili onog Sssjan-Jonga iz Sjeverne Koreje... Ili Envera Hoxe...) ...
S druge strane se veselim sto ima jos uvijek ljudi koji kuže ''u čemu je štos''...
Slična spika je i sa Tvornicom papira... Strojevi doslovce vrijedniji od ''protuteže u zlatu'' - a imali su bome i po nekoliko desetaka tona :lol: ) na kojima se radilo ono što ni Japanci, ni Ameri ni Rusi ni vanzemaljci nisu mogli napraviti... Devastirano, poprodano...
Najtuznije je sto su neki zavrsili i - u starom zeljezu... :ubise:

Sory na OFF TOPICU.. Znas kako se kaže... :o ''Morao sam...'' Ili za nase kolege iz Beograda: ''Sa severa sam, shvati me...'' :rofl: (ovo tko kuzi - kuzi... :lol: Znajte samo da nema veze sa ''jugonostalgijom'' i sa ''prodajom tvornica'')
Ćeš da mi dovezeš neki delovi burki? Ajde živ ti maaajka, nemo da si takav, vidi bog. Sad kad vozaš drugi kolica je moraš vozit pijan da kompenzuješ nedostatak ljuljanje?

alan

• Gost
« Odgovori #109 : 23 Veljače, 2013, 23:14:13 »
Nije ovo OFF TOPIC, ovo je CENTER OF TOPIC:gosp:

alan

• Gost
« Odgovori #110 : 11 Ožujka, 2013, 21:36:20 »
Ukrasna lajsna između prednjih vratiju pretapicirana, a limić koji je bio trul, ispoliran i kromiran.

Ko kaže da spaček nema nešto švapsko na sebi, lampica interijera za koje mi fali staklo je Made in W.Germany  ;D

alan

• Gost
« Odgovori #111 : 19 Ožujka, 2013, 20:00:44 »
Pošto je neka čudna dimenzija farova- 148 mm, a želim zadržati orginalna Ducellier stakla, izvadio sam ih van,a sjenila nosim na kromiranje

Kopča prozora kromirana, stavljen novi štift od rostfraja

Offline ax-ja

• Veteran member
« Odgovori #112 : 19 Ožujka, 2013, 21:17:19 »
pratim,,jako lijepo sve.
al me zanima di ces dat ta sjenila kromirat,koliko love.
Bogataš u tuči nastoji sačuvati lice, a siromah kaput.

alan

• Gost
« Odgovori #113 : 21 Ožujka, 2013, 19:39:26 »
Cijenu još neznam, kad podignem bumo vidli koliko je, ali opčenito nisu skupi. Firma Chrom d.o.o. na Žitnjaku na samom ulazu u bivšu Prvomajsku
http://www.chrom.hr

Odlično radi i to kompletan proces, od hrđe do kromiranja, i ima normalne cijene