Autor Tema: BMW 740iL, '97  (Posjeta: 13042 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline cake

• Antique Member
BMW 740iL, '97
« Odgovori #15 : 15 Srpnja, 2012, 11:10:48 »
JB 007 :D vrh!!!
KONTRA MRAKU,KONTRA SILI!!!

Offline frik-ri

• Antique Member
  • Spol: Muški
  • Lokacija: Liburnija - Stato di Fiume (Rijeka) Killarney pri Majci Eire
  • Vozilo:: Renjol Kvatrisimus Maksimus Fortius (u srcu i izradi) & Renjol Petardix 1,4 Five
BMW 740iL, '97
« Odgovori #16 : 15 Srpnja, 2012, 11:57:30 »
Uf... Sedmica... Nije na lottu, ali... Moze i ovako :lol: Istina i Bog da je mozda premladog godista za ovaj forum i ovu garažu, ali... Nebitno...
I ja ih sve nešto gledam - ima ih kao pljeve sada i to za, doslovce - niiiišta para. Mislim, obzirom na to koji je to auto, šta je bio i slično. S druge strane - kad se ipak malo realno pogleda, ni ne moze imati drugaciju vrijednost, da ne kazem cijenu.
 Dok sam bio klinjo u srednjoj skoli ti su auti vrijedili doslovce kao kuća. Nakon nekog vremena, mogao si ih naci i za ''samo deset hiljada marki'' :D Danas se vrte po oglasnicima za 1500-2000-2500 EUR. I manje, ako imaju ''sitan kvar''... :lol:
Meni je prosle godine ''upao u oko'' jedan 750 iL cini mi se '93. godina za taaaako smiješnu paru, ali... Sreca i Bog da se prodao... :lol: Meni je ta linija nekako ''naj-naj'' sa onim odvojenim duplim farovima...  
Dve tone... Po papirima ''samo'' tristo konja :lol: ali auto ide 8 sekundi do 100-tke, a sa 150km/h ''grabi'' prema 200km/h kao seoska djeca na pekmez... Potrošnja... :rofl:   Kao na Mastercard reklami - neizračunljivo... :rofl:  :rofl:
U svakom slucaju - ''komad'' auta. :palac:
Ćeš da mi dovezeš neki delovi burki? Ajde živ ti maaajka, nemo da si takav, vidi bog. Sad kad vozaš drugi kolica je moraš vozit pijan da kompenzuješ nedostatak ljuljanje?

Offline DS71

• Antique Member
BMW 740iL, '97
« Odgovori #17 : 15 Srpnja, 2012, 12:10:47 »
Citat: dejanR;328701
Dečki nemojte formalizirati vezano uz garažu. Nebitno...

zbog čega je nebitno .. pa pravila foruma su jasna ..
..THERE WILL NEVER BE ANYTHING LIKE THEM AGAIN...the NOISE...the SPEED...the POWER...the GROUP B...

Offline igor136

BMW 740iL, '97
« Odgovori #18 : 15 Srpnja, 2012, 12:33:27 »
Citat: dejanR;328701
Dečki nemojte formalizirati vezano uz garažu. Nebitno...

Auto je prekrasan, prava limuzina i vidim u zavidnom stanju.
Auto je spektakularan, iza 6ice najbolji bmw ikad.
Ali DejanR kao što si sam jednom meni reka:ovo je oldschool forum
1-2-4-5-3                             [   ]==0000==[   ]

Offline kalkan

BMW 740iL, '97
« Odgovori #19 : 15 Srpnja, 2012, 12:56:12 »
ništa, ja se ispričavam na krivom dijelu foruma.

neka moderatori premjeste thread.

Offline igor136

BMW 740iL, '97
« Odgovori #20 : 15 Srpnja, 2012, 12:59:55 »
Ma ne sikiraj se, imaš super aute i ja ti zavidim
1-2-4-5-3                             [   ]==0000==[   ]

Offline kalkan

BMW 740iL, '97
« Odgovori #21 : 15 Srpnja, 2012, 13:02:03 »
Citat: frik-ri;328740
Uf... Sedmica... Nije na lottu, ali... Moze i ovako :lol: Istina i Bog da je mozda premladog godista za ovaj forum i ovu garažu, ali... Nebitno...
I ja ih sve nešto gledam - ima ih kao pljeve sada i to za, doslovce - niiiišta para. Mislim, obzirom na to koji je to auto, šta je bio i slično. S druge strane - kad se ipak malo realno pogleda, ni ne moze imati drugaciju vrijednost, da ne kazem cijenu.
 Dok sam bio klinjo u srednjoj skoli ti su auti vrijedili doslovce kao kuća. Nakon nekog vremena, mogao si ih naci i za ''samo deset hiljada marki'' :D Danas se vrte po oglasnicima za 1500-2000-2500 EUR. I manje, ako imaju ''sitan kvar''... :lol:
Meni je prosle godine ''upao u oko'' jedan 750 iL cini mi se '93. godina za taaaako smiješnu paru, ali... Sreca i Bog da se prodao... :lol: Meni je ta linija nekako ''naj-naj'' sa onim odvojenim duplim farovima...  
Dve tone... Po papirima ''samo'' tristo konja :lol: ali auto ide 8 sekundi do 100-tke, a sa 150km/h ''grabi'' prema 200km/h kao seoska djeca na pekmez... Potrošnja... :rofl:   Kao na Mastercard reklami - neizračunljivo... :rofl:  :rofl:
U svakom slucaju - ''komad'' auta. :palac:

Ovakvi auti u pravilu vrijede do svoje 4. ili 5. godine, dok su kod prvog vlasnika. Nakon toga ih se rijetko kojed održava po pravilima, i auti postaju rupe bez dna. Serija E38 se može naći relativno dobra za 7-8k EUR, ali to je daleko od "pali i vozi". Ove za 1k EUR ne treba niti gledati, toliko koštaju gume za taj auto.

Offline Ante V8

BMW 740iL, '97
« Odgovori #22 : 15 Srpnja, 2012, 13:09:17 »
Jedino stranih papira za djelove se isplati uzeti za takvu siću.,kao što je meni moj majstor predlagao isti ovaj motor ubaciti u mog kupea.On je mislio napraviti isto kao ovdje kolega što slaže karoseriju od pontona na podvozije od lancera evo,tako je i on predlagao karoseriju od mog kupeastaviti na podvozije od bmw-a e39 sa istim ovim motorom i komplet mehanikom. Kad se ovaj motor "igra" s tvojom karoserijom ,što bi tek onda radio sa opelovom.:ghh:. Stvarno prekrasna limuzina i meni najjljepša sedmica od svih serija.:gosp::palac:Nije previše moderna,a nije ni zastario skroz. Taman su ga napravili i dosta mi je elegantniji od serije ispred.
Definicija Demokracije:
Pošalješ čovjeka u p.m.. i on ide kud je njega volja!

Offline frik-ri

• Antique Member
  • Vozilo:: Renjol Kvatrisimus Maksimus Fortius (u srcu i izradi) & Renjol Petardix 1,4 Five
BMW 740iL, '97
« Odgovori #23 : 15 Srpnja, 2012, 15:03:29 »
Ma naravno, sve 5. Kuzim sve. Ma opcenito sve te limuzine vise srednje i vise klase danas rapidno gube na cijeni jer - gazi ih vrijeme... Takvo je vrijeme doslo i amen. Danas se auti mijenjau kao carape, sve je bofl roba, sve je plasticna konfekcija.
Naravno da je taj auto vrijedio, kao i svaki drugi auto, do svoje trece maximalno pete godine. Do tada je mogao drzati neku cijenu, mada je i tada izgubio vec 30-50% cijene. A novi je kostao hrpu para. ;)
Danas ti auti ''ne vrijede nista'' (uz duzno postovanje, nadam se da se neces uvrijediti) jer su to veliki auti, puno davanja, skupi servisi, veliki potrosaci benzina itd... Takoder, ono sto je iznimno vazno - ''vani'' ti auti ne mogu prolaziti tehnicki kao kod nas na ''lijepe oci'' te se zato vlasnici takvih auta ili odricu ili ih prodaju za ''ful sitnu lovu'' koja se nama ''ovdje'' cini kao bagatela.
Kao sto si rekao - samo gume za taj auto dodu milju Evrova... Njemac mora imati dva seta - ljetne i zimske jer bez toga na cestu ne smije ni prismrditi zimi. Nakon godina ''X'' kad proprde katalizatori, kod nas se jeeednostavno :pda: skinu  :lol: i auto opet ide na tehnicki bez beda dok mi pijuckamo kavicu u kontejneru neke osiguravajuce kuce i dobivamo mirisiće za aute, kisobrane i sjenilo za sofersajbu.
To kod Švabe ne ide.. On treba uredno promijeniti oba katalizatora, krknuti milju i po, dve  Eura servisa i ajmo dalje. I kad si jedan Švaba to sve malo sabere i kad podvuce crtu - odluci se da je vrijeme da se riješi tog auta koji ga košta dve vreće novaca, a snjim ne moze, radi godina i naljepnice na šoferšajbi u centar grada, recimo.
Tada se auto ili prodaje nekom ''nasem'' ili nekom Turku koji ga oooodmah tjunira sa naljepnicama, điđama-miđama, auto se odmah spusta do poda i voziiii, voziiii, voziiiii bez servisa i bez icega. To je naaaaaaaajupečatljivije kod serije 5 koja je, kao u Smogovcima, veika i skupa, ali opet ne toliko velika i skupa da si ju ne mozes priustiti, a opet dovoljno skupa i velika da se foliras kako vozis velika i skupa kola.
E onda se takvi grobovi pocnu preprodavati iz ruke u ruku i dode do onoga sto ti kazes - vreca bez dna. Jeftin auto unistenog ovjesa, bez servisa i slicno. I naravno - prodaju se posto-poto prije nego istekne registracija. Jer ako te registracija ''snađe'' - crrrrRRRRRno ti se pise. Nitko nema 5-6 milja kuna da si registrira taj auto. :lol: A sve neki parajlije. :lol:
E onda, ako se i takav uspije nekome utrapiti, taj se opet voza, voza sve dok nesto ne prdne na autu i onda se prodaje u Njuskalu za 1000-1500 EUR sa ''sitnim kvarom''... ;)
Ovaj ''moj'' je bio 2500EUR-a ''od poznatog'' i auto je zbilja bio peeeerverzno dobro ocuvan.  To bi sao trebalo spremiti na suho i onda ga izvesti za kojih 15-20 godina... :to:Prodao se doslovce ''u roku odmah''.
Koliko vidim - ovaj tvoj je u vrhunskom stanju i zelim ti puuuuno puno ugodnih kilometara s njim.
Ziv bio - sretan se navozao.:piva::piva::piva:
« Zadnja izmjena: 15 Srpnja, 2012, 15:07:23 frik-ri »
Ćeš da mi dovezeš neki delovi burki? Ajde živ ti maaajka, nemo da si takav, vidi bog. Sad kad vozaš drugi kolica je moraš vozit pijan da kompenzuješ nedostatak ljuljanje?

Offline Renegade

BMW 740iL, '97
« Odgovori #24 : 15 Srpnja, 2012, 23:25:49 »
Ako nije promijenjeno ulje u mjenjacu - promijeni. I filter . Na mom sam promijenio na 140.000 km i opet cu, ovaj put na 250.000 km. Jednostavno nije tocno ono njihovo kako se ulje ne mijenja nikad.

Frik-ri, kako cu ja? Imam e32 kao gradski autic i dva seta guma za njega. Imam i e38 za malo dalje, isto dva seta guma. I oba registriram, redovno. I odrzavam, takodjer redovno. :D Cijena? Ne tako skupo kako ljudi misle mada nije bas jeftino kao kod kadeta c.
Potrosnja je e32 20 litara plina (problem je u nozi, desnoj), e38 10,5 litara benzina, moglo bi i manje kad bi bila laksa desna noga.....:rofl:
Onome tko je izmislio Facebook treba dat Nobelovu nagradu!
Svi su našli  misto di mogu srat do mile volje, a ja ih ne moram ni slušat ni čitat!

cobra

• Gost
BMW 740iL, '97
« Odgovori #25 : 16 Srpnja, 2012, 07:40:56 »
Renegade svaka cast, naopkon netko tko zna pravu potrosnju tih auta i navodnih neizracunljivih potrosaca! kad nekome pricam da svoju uspijem spustiti na 8l (govorim o v8 sa 286ks) cujem samo nemoguce, ti si lud, mozda 28 itd... moja sedmica ima 365782km, orginalne katalizatore, svake dvije godine tehnicki dobije ko od sale (zivim vani i tu imamo tehnicki svake dvije god da ne bude zabune), i sad imamu planu radi sigurnosti promijeniti lanac, spaner, vodilice itd.. uglavnom auto je savrsen i kad se docepam aktualnog F01, ovaj i dalje ostaje kod mene. Kalkan, oprosti na offtopicu.. uzivaj u sedmici i svemu sto taj auto moze!

Offline frik-ri

• Antique Member
BMW 740iL, '97
« Odgovori #26 : 16 Srpnja, 2012, 10:52:39 »
Gospodo draga... :vecernji:
Nitko ne kaze da ti auti ne valjaju... Nitko ne kaze da su ti auti nje-sra... Nitko ne kaze da su abnormalni pijanci... Da mi je taj auto nje-sra ne bi mi taj 750 iL upao u oko. Potrosnja kod svakog auta moze biti ''gore'' i ''dolje''. Evo, moja Izabella trosi 4,7 lit/100km sad kad sam isao u Vojvodinu pa po Slavoniji ravnoj gledas zlatna žitna polja... Rumene makove ... Pa u Knezevim vinogradima tankas pa sam sebi ne vjerujes da trosii kao malo bolje nabrijani APN. :D
S druge strane... Kad vozis ovako:

http://www.youtube.com/watch?v=CMfJjr1pY7o&feature=results_main

pa cak i Chimbu iznenadis i stignes milion vremena ranije  :lol:  - onda bas i ne trosi ''zrno ispod pet litara''. Ne mozes reci da auto od dve tone koji na autoputu kad ide 180 imas osjecaj kao da vozis 56km/h u nekon ''normalnom autu'' i koji ubrza sa 150km/h na 210 km/h dok kazes keks - trosi osam litara. Takoder, neka malo zivlja voznja mora rezultirati ''malo vecom potrosnjom'' bez obzira sto ''taj auto nije namijenjen za to''. Normalno da nije smisao Sedmice ili S klase jurcanje po zavojima, ali... Boze moj... :o Sta kad ideeeee... :njam:
I jos nesto... :lol: Taj auto ne ''laze'' samo koliko ides, ono... Ne daje samo lazan dojam brzine jer... Uistinu kad s njim ides 120-150km/h imas osjecaj kao da klizis sa upola manjom brzinom. :sok: Bolesno u svakom slucaju... Ali ono sto isto ''skriva'' je - rezervar... :lol: Mi smo napravili ''par krugova'' - bili tu, bili tamo i kao, ma gle cuda... ''Ne trosi bas puno''... Ni pola rezervara... :rofl: Samo je malo bed sto je rezervar od - 100 litara... :rofl:
Smisao moga posta je bio da je tuzno kako se te velike limuzine uniste kad dospiju u ruke ''krivim ljudima''. Sedmice jos ajde, de... Ali petice su mahom ''zaklane'' uslijed svega sto sam nabrojao. Onako, malo sarkasticnije...
Ali da mi oko pada na takve aute... MmMMMMmmm :njam: Bome pada... Treba to kupiti pa sacuvati za ''daljnje generacije''... Mada je i dalje moj favorit onaj ''buljooki'' ili jos bolje sedmica ''ajkula''...

Offline OVERDOSEDSPEEDJUNKIE

BMW 740iL, '97
« Odgovori #27 : 16 Srpnja, 2012, 12:17:08 »
Vidim duplo a ne pijem. Znači da je Frik pijan:lol:
NO GANDINI - NO LAMBORGHINI
Ima vozača....ima pilota....ali nema Senne
Nakon Senne? Samo sjene.

Deno

• Gost
BMW 740iL, '97
« Odgovori #28 : 16 Srpnja, 2012, 12:30:49 »
U opisu videa piše:Ljuljavi šporet powered by PTSP... Racing komponente by OMULS racing technology...:rofl::rofl:   ja ću krepat..

A ovaj video sa palenjem guma na kombiju je isto lud smijao sam se ko konj..:rofl::rofl:
http://www.youtube.com/watch?v=TyxRlUrtq2g&list=UUKOCh_xcctz7T6mvpwK7Jqg&index=5&feature=plcp

Offline Renegade

BMW 740iL, '97
« Odgovori #29 : 16 Srpnja, 2012, 13:49:18 »
A moj Frik iz Fiume! Ti non-stop spominjes tega 750 koji - jeste pijancina. 750 s dvanajst cilindara ja uzeo - ne bih. To nije motor za moj ukus. Osam cilindara je vec nesto drugo. A ja govorim kako moj e38 trosi desetipo litara juhice na stotnu kilometara. Ne gradske voznje jer u gradu e32 trosi dvajs litara plina za kuhanje. I to oba zbog noge. Desne. Kad bi ta noga imala blokadu u skocnom zglobu, i potrosnja bi bila manja.
Auto trosi diskove i plocice, na dva para prednjih diskova ide jedan zadnji. Na jedan disk obicno imas i dva mijenjanja plocica, uz ravnanje diska. Nazad je pozeljno na mijenjanje diska mijenjati i zadnje pakne parkirne, kao i opruge sto drze isto. Sto jos? Redovno mijenjati rashladnu tekucinu i NIKAD ostaviti samu vodu. Redovno mijenjati kocionu tekucinu i voziiiiiiiiiiiiiiiiiiii......
I to je sve. Osim livanbja goriva sto ide nekih sto ojera po tanku.

Sto se potrosnje tice, digni katricu na 150 na sat i gledaj koliko trosi. Sedmica trosi izmedju 10 i 11 litara, ovisno o konfiguraciji terena......:D
Onome tko je izmislio Facebook treba dat Nobelovu nagradu!
Svi su našli  misto di mogu srat do mile volje, a ja ih ne moram ni slušat ni čitat!