Autor Tema: smola na autu - pokusaj skidanja neuspio - help  (Posjeta: 11748 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline fuzzy

• Antique Member
smola na autu - pokusaj skidanja neuspio - help
« : 21 Kolovoza, 2012, 15:09:35 »
Daklem, ovak mi i treba kad slusam "dobre savjete". Naime, prosle godine dok sam bil na moru nakapalo mi malo smole od bora po haubi i "dobre duse" su mi tada objasnile da to ide dolje i to tako da se smola natopi sa jestivim uljem i ostavi. To tada nisam mogao napraviti nego tek 2 tjedna kasnije kad sam došao doma i nije bilo prevelikog uspjeha jer se smola u medjuvremenu dobrim djelom stvrdnula. mekani dio je djelomicno otisao.

Ove godine isto sranje, po boku debeli curak od cca 15 cm. Ja brze bolje uljem navecer - otislo djelomicno. Slijedeci dan (bilo je sunce i toplo) ja opet uljem , ode veci dio, ali dio se raskeljio u tanji sloj pa sam i treci dan ponovio istu stvar. Nakon toga mi je to izgledalo sumnjivo i operem to toplom vodom i imam kaj vidjet - velika fleka 20x50 cm :sok: ali je debeli sloj smole otisao. Rekoh, nist, to treba u autopraonu, to se smeca i prasine valjda nakupilo.
Tjedan dana kasnije dosao sam doma, odpeljao auto na pranje i... opet fleka  :sok:

E sad, ili sam sjebao lak, ili nisu dobro oprali auto ili ne znam.
Preporučite mi nekaj, makar autopraonu di bi to oprali još jednom poštenu. Ponovo, sada to izgleda kao velika fleka, kao da sam onaj debeli curak smole rasporedio u tankom sloju po laku :(

Jebate, osjecam se ko "A je to" kad su cistili onu fleku na tepihu i na kraju izrezali komad tepiha... dakle, kretenski :(

Eh da, auto je moj, novi, metalik boja, neka sivo-ljubicasto-crna, nema drugih ozljeda na laku.

Pas mater, sad sam takve volje da bi ga zavezo u prvu grabu kolko sam ljut na sebe sta slusam svacije "savjete"
« Zadnja izmjena: 21 Kolovoza, 2012, 15:11:46 fuzzy »

mk1diesel

• Gost
« Odgovori #1 : 21 Kolovoza, 2012, 15:30:12 »
imaš u autokozmetici kvalitetna razna sredstva za skidanje smole.. jeftinije je i brže od ovog tvog ulja. a fleku nećeš oprat. ako imaš kojeg prijatelja na poliranje ili kupi isto u autokozmetici finu pastu, doma nađi čistu krpu i samo gas....

Offline taxi80

« Odgovori #2 : 21 Kolovoza, 2012, 15:56:41 »
RESINOL
http://www.tipsever.hr/proizvodi.php?kateg=17

odstranjivač smole
odstranjivač bitumena i katrana
isprobao osobno,kupovao kod Szabe u automatskoj praonici Av.Dubrovnik:gosp:
opel kadett d

Offline frik-ri

• Antique Member
  • Spol: Muški
  • Lokacija: Liburnija - Stato di Fiume (Rijeka) Killarney pri Majci Eire
  • Vozilo:: Renjol Kvatrisimus Maksimus Fortius (u srcu i izradi) & Renjol Petardix 1,4 Five
« Odgovori #3 : 21 Kolovoza, 2012, 16:25:56 »
A ja ti bas mislio reci da ima neki ''crveni sprej'' za odstranjivanje smole... :D S tim da.. Ako i budes to radio - PAZI!!!!! Niposto ne odstranjuj na vrucem limu. Ono, ako jje auto topal od sunca ili sta vec. Cak ni ak je u bio na suncu pa ga stavis u hlad da se ohladi - lim ce biti i dalje topal. Koliko kuzim po tvom opisu dosta je taman auto tako da... NIPOSTO ne topli lim jer ces skinuti smolu ali ce ti ostati fleka gdje je bila smola.
Ćeš da mi dovezeš neki delovi burki? Ajde živ ti maaajka, nemo da si takav, vidi bog. Sad kad vozaš drugi kolica je moraš vozit pijan da kompenzuješ nedostatak ljuljanje?

Offline gundevaj

• Senior member
« Odgovori #4 : 21 Kolovoza, 2012, 16:58:48 »
Maslinovo ulje... skida smolu ali polako...
Danas namažeš sutra skidaj... ako se smola stvrdnila potrebno je postupak ponoviti više puta il ti ga više dana... poz..!

Offline taxi80

« Odgovori #5 : 21 Kolovoza, 2012, 18:51:44 »
80kn/litra,a nešto ostane i za salatu:)
već vidim fuzzya laganini mali stolček ,kraj njega maslinovo ulje,kapari,pršut,sir,zrno soli,kaplja vina ,malo auteku,malo njemu pa kad se skine skine...:rofl:
opel kadett d

Offline ivmatic86

« Odgovori #6 : 21 Kolovoza, 2012, 19:53:33 »
Smola se super skida petrolejem, malo pošpricaš i obrišeš,naravno na HLADAN lim. Fleka od ulja se odlično čisti sa RAPIDET E, profi šampon za autopraonice. Nažalost ne koriste ga svi. Meni je uklonija veliku fleku od ulja bez ikakvih problema i posljedica.
Yugo je više od vozila, to je statusni simbol!

Offline romyo

« Odgovori #7 : 21 Kolovoza, 2012, 20:41:37 »
Meni je auto redovno i uvijek parkiran ispod bora.
Smole ko u priči... Hebi ga, nemam kamo sa njime, pa je dobro i to.
Veće su zlo borove iglice kojih je pun motorni prostor i cijela ventilacija je zaštropana.

Ja to jednostavno riješim sa acetonom, ono što ženske koriste za nokte.
Ali meni je auto izrauban i pitura je prastara, pa ne gledam baš puno na efekt nakon toga.
Ostane mat bijela fleka, onako kao oblak, ali nakon par pranja auta nestane ta fleka.

Pokušaj sa acetonom, ali PRVO I OBAVEZNO na nekom mjestu piture, ajmo reći kamo je van oka to mjesto,
nekamo u bunkeru ispod tapecirunga, i počekaj malo da vidiš kako če se to ponašati.

Ipak, radije poslušaj ekipu u ovim postovima gore, pošto nisu svi vlasnici auta kao ja...

Offline Stojadin

• Antique Member
« Odgovori #8 : 21 Kolovoza, 2012, 23:12:36 »
Do sad nikad nisam imao problema sa smolom iako su mi auti uvijek izloženi toj napasti.
Ne diram ju i pustimda se sasuši.
I u prvim hladnijim danima sama otpadne prilikom pranja.
I Zastave su automobili! Ma što neki mislili o njima!

Offline damir_zg

« Odgovori #9 : 22 Kolovoza, 2012, 02:18:03 »
ja sam sa svog akinuo benzinom. i nije ostalo nikakvih tragova a bilo je isto poveliko. novi je iato auto i nisam se htio zajebavat kojekakvim neprovjerenim pizdarijama i izumima. samo ovo na ziher :-)

Offline Wheeler

• Antique Member
« Odgovori #10 : 22 Kolovoza, 2012, 10:44:48 »
Maslinovo ulje :)
Limarenje, ključevi i sva ta super sranja// N <3

Offline pajo_patak

• Veteran member
« Odgovori #11 : 22 Kolovoza, 2012, 12:17:04 »
antisilikonsko čistilo...imaš kupit u svakoj prodavaonici autolakova...boju oštetit ne može, a smolu odlično skida, provjereno. cijena oko 30kn litra
lancia-klub.com
Život je prekratak da bi ga trošili na ružne žene i aute koji malo troše

Offline Igica

• Senior member
« Odgovori #12 : 22 Kolovoza, 2012, 20:57:58 »
Probaj s WD-om

Offline renault 4 tl 1981

« Odgovori #13 : 22 Kolovoza, 2012, 23:17:11 »
Sredstvo za skidanje smole,ali nanesi ga na hladan lim i obavezno na našpricaj na krpu,a ne po limu.Takav postupak je siguran.Probao sam i s acetonom raditi isto nije loše,ali je ovo sredstvo sigurnije.Nisam nikada koristio kakva ulja ili WD,jer sa tim sredstvom skineš smolu u tren oka.
« Zadnja izmjena: 22 Kolovoza, 2012, 23:21:57 renault 4 tl 1981 »
Život je kratak da bi trošio vrijeme na budale.

Offline taxi80

« Odgovori #14 : 24 Kolovoza, 2012, 19:10:17 »
fuzzy,počisti inbox:tajna:
opel kadett d