Daklem, ovak mi i treba kad slusam "dobre savjete". Naime, prosle godine dok sam bil na moru nakapalo mi malo smole od bora po haubi i "dobre duse" su mi tada objasnile da to ide dolje i to tako da se smola natopi sa jestivim uljem i ostavi. To tada nisam mogao napraviti nego tek 2 tjedna kasnije kad sam došao doma i nije bilo prevelikog uspjeha jer se smola u medjuvremenu dobrim djelom stvrdnula. mekani dio je djelomicno otisao.
Ove godine isto sranje, po boku debeli curak od cca 15 cm. Ja brze bolje uljem navecer - otislo djelomicno. Slijedeci dan (bilo je sunce i toplo) ja opet uljem , ode veci dio, ali dio se raskeljio u tanji sloj pa sam i treci dan ponovio istu stvar. Nakon toga mi je to izgledalo sumnjivo i operem to toplom vodom i imam kaj vidjet - velika fleka 20x50 cm :sok: ali je debeli sloj smole otisao. Rekoh, nist, to treba u autopraonu, to se smeca i prasine valjda nakupilo.
Tjedan dana kasnije dosao sam doma, odpeljao auto na pranje i... opet fleka :sok:
E sad, ili sam sjebao lak, ili nisu dobro oprali auto ili ne znam.
Preporučite mi nekaj, makar autopraonu di bi to oprali još jednom poštenu. Ponovo, sada to izgleda kao velika fleka, kao da sam onaj debeli curak smole rasporedio u tankom sloju po laku :(
Jebate, osjecam se ko "A je to" kad su cistili onu fleku na tepihu i na kraju izrezali komad tepiha... dakle, kretenski :(
Eh da, auto je moj, novi, metalik boja, neka sivo-ljubicasto-crna, nema drugih ozljeda na laku.
Pas mater, sad sam takve volje da bi ga zavezo u prvu grabu kolko sam ljut na sebe sta slusam svacije "savjete"