Autor Tema: PomoĆ oko legalizacije oldtimera  (Posjeta: 17166 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline deda

• Antique Member
PomoĆ oko legalizacije oldtimera
« Odgovori #15 : 09 Studenoga, 2012, 15:54:13 »
Hm,kak ti očekuješ za dvije tri generacije da će se stvari popravit,neznam kak ćeš to doživjet pa da vidiš,a ustalom kaj me briga kaj će bit za 50-100 godina,ja to ionako neću znati,a ni moja djeca.Mene brine kak će sve to biti dok ja još po zemlji budem hodal.Za sto let će se još 5 režima promjenit i sve će uvjek biti na početku.

Offline dmj

• Antique Member
  • Spol: Muški
« Odgovori #16 : 09 Studenoga, 2012, 16:23:49 »
Citat: deda;351203
Hm,kak ti očekuješ za dvije tri generacije da će se stvari popravit,neznam kak ćeš to doživjet pa da vidiš,a ustalom kaj me briga kaj će bit za 50-100 godina,ja to ionako neću znati,a ni moja djeca.Mene brine kak će sve to biti dok ja još po zemlji budem hodal.Za sto let će se još 5 režima promjenit i sve će uvjek biti na početku.

Planiram živjeti vječno... :)

Ne, samo nekako odbijam vjerovati u priču o nekim urođenim mentalitetima koji određuju sve i mislim da do kakvog-takvog civilizacijskog napretka ipak neminovno dolazi, samo kaj za to treba vremena. A mi smo na začelju Europe po većini tih stvari, ma koliko se trsili nekom bajnom poviješću... No ipak se taj krug razmjerno uređenih i civiliziranih zemalja i društava polako širi, pa budemo i mi u potpunosti ušli u njega, a ne samo plesali na rubu.

Ali ovo je već potpuni offtopic, isprike, hajmo se mi vratiti na glavnu priču. Ne mogu vjerovati da nema ljudi koji su legalizirali staro vozilo i ishodili papire za njega. Zar je to uistinu tako nelegalan proces da nitko ne želi javno pisati o tome? Ili ipak samo, kao što se nadam, ti kojima je uspjelo naprosto nisu još bacili oko na ovu temu.
Via Ciro Menotti 322

Offline deda

• Antique Member
« Odgovori #17 : 09 Studenoga, 2012, 17:09:45 »
Ja znam za nekoliko koji su na forumu,ali nije moje da im ja govorim da se jave,ako ne žele sami.A kakav je postupak nisam pitao jel mi nije nikada trebalo.

Offline Renegade

« Odgovori #18 : 09 Studenoga, 2012, 18:00:03 »
Nakon rata se NIJE moglo legalno registrirati ratni plijen. Cak i vojna vozila se nisu mogla registrirati kao ratni plijen, mada je bilo izuzetaka. Pisem izuzetaka jer izuzetci ne cine pravilo.

Konacni rezultat uzimanja svih kazetofona u ratna vremena cu vidjeti u petak 16.11.2012 u 9:00 h u sudnici br. 1 ICTY-a u Den Haagu.
Onome tko je izmislio Facebook treba dat Nobelovu nagradu!
Svi su našli  misto di mogu srat do mile volje, a ja ih ne moram ni slušat ni čitat!

Offline deda

• Antique Member
« Odgovori #19 : 09 Studenoga, 2012, 18:25:05 »
Pustite te stvari,ovdje govorimo o legalizaciji automobila koji su iz raznoraznih razloga ostali bez dokumentacije,a ne ratnom plijenu i koje kaj gdje drpil.

Offline OLD WEBER

« Odgovori #20 : 10 Studenoga, 2012, 00:52:08 »
Citat: deda;351231
Pustite te stvari,ovdje govorimo o legalizaciji automobila koji su iz raznoraznih razloga ostali bez dokumentacije,a ne ratnom plijenu i koje kaj gdje drpil.
Upravo tako ! Neinteresira me nikakav ratni pljen . Auto je kupljen daleke 1979god . , dovežen je legalno plaćena carina i nikad nije registriran . Dokumenti su zagubljeni . Kupio sam ga  od prijatelja i voljan sam razriješiti papire, samo neznam kako , a od svuda čujem priče: ma to nije problem . Ja sam čuo ... Samo treba malo strpljenja . Pročitao sam negdje , da to nije problem ...                                                                                                                                         Za sada sam u inbox dobio jedan konkretan primjer , kako je čovjek legalizirao papire za moped . Ali nažalost ,ovdje to neprolazi .Deda ima pravo . Postoje sigurno ljudi koji znaju kako to rješiti , ali se  (iz njima poznatih razloga ) ne žele javiti , pa makar i na mail ili u inbox .
dmdeweber@gmail.com /091 165 18 07 viber , whatsapp

Offline Renegade

« Odgovori #21 : 11 Studenoga, 2012, 22:59:27 »
Citat: OLD WEBER;351358
Upravo tako ! Neinteresira me nikakav ratni pljen . Auto je kupljen daleke 1979god . , dovežen je legalno plaćena carina i nikad nije registriran . Dokumenti su zagubljeni . Kupio sam ga  od prijatelja i voljan sam razriješiti papire, samo neznam kako , a od svuda čujem priče: ma to nije problem . Ja sam čuo ... Samo treba malo strpljenja . Pročitao sam negdje , da to nije problem ...                                                                                                                                         Za sada sam u inbox dobio jedan konkretan primjer , kako je čovjek legalizirao papire za moped . Ali nažalost ,ovdje to neprolazi .Deda ima pravo . Postoje sigurno ljudi koji znaju kako to rješiti , ali se  (iz njima poznatih razloga ) ne žele javiti , pa makar i na mail ili u inbox .

Ja nasao. OVDJE
Svi su našli  misto di mogu srat do mile volje, a ja ih ne moram ni slušat ni čitat!

Offline Dare

« Odgovori #22 : 12 Studenoga, 2012, 11:41:41 »
Ja sam trazio prije mjesec dana neciju gotovu presudu ovdje na forumu ali naravno nitko se nije odazvao!!
Prijatelj je trenutno na sudu zbog iste stvari, zasad ide sve kako treba.
Sutkinja je rekla da jos samo nabavi neciju gotovu presudi i da ce stvar biti pozitivno rijesena. Ona hoce presudu cisto da ima alibi za sebe ako je slucajno za 10 godina netko nesto pita!
Ja poznajem dvoicu koji su to uspjeli ali nazalost sama orginalna presuda ostaje u Policija njima kao dokaz i oni je nemaju! Ist naravno nisu napravili kopiju te presude.
Trebao bi ovih dana ipak nabavit jednu presudu, ako prijatelj uspije nakraju pozitivno to napravit, on ce naravno sve kopirat i ja cu to drage volje sa svima podjelit jer ovih prica " ja sam cuo da se moze;  ja poznajem od sestrine tetke bratica djeda i njegov unuk je to rijesio..." je sve prazna slama....
Porsche 911 obična je Buba s još dva cilindra

Offline OLD WEBER

« Odgovori #23 : 12 Studenoga, 2012, 12:34:29 »
Kao što Renegade kaže , kopija dokumenta iz 2007 . nalazi se u toj temi , i to je presuda suda na ovakve probleme a na koju je ukazao kolega Kolibri . Taj isti dokument može se vidjet u prvoj temi na OPĆENITO post br. 30 . DARE , ako možeš prosljediti ili objaviti noviju presudu  , molim te u svoje ime i ime svih onih kojim će to tebati .Vjerojatnost je da će  nekome poslužiti upravo za ovakvu potkrepu kao što treba tvom prijatelju .
  P.S.  CHASER; Hvala i tebi , ali ti je inbox pun i nemogu ti odgovoriti !

Offline Renegade

« Odgovori #24 : 12 Studenoga, 2012, 12:36:21 »
Dare, covjek me pitao privatnom porukom, nasao sam i objavio. Tvoj post nisam niti vidio, iskreno receno.

U cetvrtak ti placam pice i pojasnim sve.:piva:

Offline romyo

« Odgovori #25 : 12 Studenoga, 2012, 13:18:07 »
Bravo ekipa !

Pomognimo Old Weberu da se iskobelja iz pravne birokratske zavrzlame.
I neka nam sredi papire za svoju pilu sa što manje muke.
Vidim ima još takvih ....

Hvala svima i u moje ime !

SCARY

• Gost
« Odgovori #26 : 12 Studenoga, 2012, 23:36:20 »
nije bitno otkada je presuda, bitno je da je presudu donio neki sudac u nekom sudu u hrvatskoj;) na koju se onda ovaj sudac može pozivati, ali i svi ostali...

Offline Zvrcko

« Odgovori #27 : 13 Studenoga, 2012, 09:15:02 »
imam ja presudu,,,  skenirat ću je. pa  stavim ovdje.....

Offline Zvrcko

« Odgovori #28 : 13 Studenoga, 2012, 09:34:18 »

Offline OLD WEBER

« Odgovori #29 : 13 Studenoga, 2012, 12:00:48 »
Nisam siguran 100% , ali mislim da za mopede nije isto što i za automobile  .