Autor Tema: Kako uvesti OLDTIMER iz EU u Hrvatsku (EU clanicu)  (Posjeta: 183245 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline MB170S

• Olschool apprentice
  • *
  • Spol: Muški
  • Vozilo:: Mercedes-Benz W136 170S
Odg: Kako uvesti OLDTIMER iz EU u Hrvatsku (EU clanicu)
« Odgovori #75 : 27 Listopada, 2016, 01:32:58 »
Znači... Lijepo si ti to zamislio, samo...   :nea: Prca te jedna sitnica. A to je - šasija i BROJ šasije.
Zar zbilja misliš da možeš tamo vani rastaviti jedan fini auto i uvesti ga u rinfuzi?  :read: Postoji procedura za ''taj komadić lima'' na kojem je, ebaji ga - sitnica koja se zove BROJ ŠASIJE.
Drugim riječima... Ne ide ti to tako prika moj. Pa nisu na granici zaposlili retardirane ljude.  :byeg:

Da ima sasija i pise broj. A sta ako u Njemackoj lik prodaje smo sasiju i ja kupim sasiju a u Austriji od drugog podvozje?  Znaci kupio sam auto na dva razlicita mjesta. Kako to onda?

Brzi odgovor:
- bio auto potpuno rastavljen, parcijalno resturiran, potpuno restauriran, za kompletnu restauraciju - ako ga ikad misliš registrirati kod nas, moraš se javiti carini sa potrebnim dokumentima u vidu kupoprodajnoga i prometne i pokrenuti postupak unosa (tako se zove ako dolazi iz EU), te napraviti papire...možda se može to sve odraditi kad se auto sredi, ali mi se čini da se radi o carinskom prekršaju ako se ne javiš u roku od XX dana nakon potpisivanja kupoprodajnog...

Ne znam od kud ti ideja da samo možeš tek' tako registrirati auto koji nije prošao postupak unosa - onaj koji je namijenjen za dijelove, nema šanse...jedino možda ona spika sa tužbom..

Pa da...mislio sam na taj proces sa tuzbom. Jer cini mi se da je to puno jeftinije. Samo trebalo bi to sracunati. Npr kad si ti dovezao taj auto prije dvije godine, koliki su ti bili troskvi? Jel se smije znati koliko je tvoj kostao i koliko si imao dodatnih troskova u hrv? Bio je oldtimer ili?

Citao sam da za PP da je za:
0-100 000 kn 1%
100 000 - 150 000 kn 2%
150 000 - 200 000 kn 4%
plus za emisiju stetnih plinova da ne gnjavim ovdje je link http://www.zakon.hr/z/561/Zakon-o-posebnom-porezu-na-motorna-vozila
plus za obujam u cm3 ako sam skuzio preko 1000 cm3 da je 5% i da se to zbroji sa EUR I 5%, EUR II 10% ili EUR III 15% i onda kad se sve to lijepo zbroji ako auto bude 100 000 kn ti platis koliko...15-20 000 kn?

Jab naso ode taki isti avto koji je zaklinac i dofura bi u delovs ovasti iz vani i potem bi od tega za kurjac uzeja ca mi rabi a znamo ca rabi jelte..a ovi drugi bi lipo slozil i pejal i boli me uvce za eu

Pokusavao sam ga naci u Hrvatskoj ali nisam uspio. Jedino ako netko drugi zna za neki u hrvatskoj i da bi ga preporucio. A i cini mi se da oni koji imaju drze cijenu u nebesa.

Sve to 5 al kaj nebi po nekoj logici trebala biti manja trošarina tj. Veže li se trošarina za stanje vozila ili?

Na to sam i isao, ako ima neka trosarina i ako trebam platiti da bude manja. I ja mislim da ide po stanju vozila. Bare sam nasao da je prije tako bila i da se dijeli u 6 Kategorija od izvrsno do za dijelove.

Jer evo...ovak auto trenutno izgleda...znaci kad je vec u dijelovima i ako mogu zasto ne bih to iskoristio. Znaci zanima me koja je najbolja opcija za to. Jer mene brine ova sasija koja je izgleda jako dobro sredena pa da on ne bi rekao a to je samo za porafbat i eto pa da me odere. A ovako ako ga razdvojim kako i je...

« Zadnja izmjena: 27 Listopada, 2016, 01:39:35 MB170S »

Offline berlingoman

« Odgovori #76 : 27 Listopada, 2016, 06:03:39 »
Najveća zabluda sa ''mi smo u EU'' je ta da ''carine nema''. To što ''nema granica'' ne znači da se mogu raditi ''svakakve stvari''.
Uvesti, odnosno ''uvesti', odnosno ''dofurati'' karoseriju u smislu ''kompletna školjka'' s namjerom da se kod nas ''samo složi i registrira'' - nema šanse. Dajte malo razmislite. Uzmite za primjer neki auto koji ne možete uvesti/homologirati/registrirati kod nas. Znate i sami da ih ima pun klinac i da su ih vani oglasnici puni i da su za bagatelu. Znači - samo ga rastaviš, dofuraš i kod nas sastaviš?  :dntknw: Neće to tako ići.
Ovo je jedna od onih tema u kojima nam pokojni deda jaaaaako fali.  :mellow:

zajebana ova vaša država

Offline Gogo9

• Senior member
  • Vozilo:: trenutno bez oldschool vozila
« Odgovori #77 : 27 Listopada, 2016, 08:32:35 »
Nedavno se prijatelj preselio u Njemačku i ima Mazdu MX5 staru par mjeseci. Kada je išao na razgovor za posao otišao je pitati kako da prebaci auto na Njemačke tablice i rekli mu da moram imati prijavu adrese u Njemačkoj,odjavu auta prevedenu na Njemački i nekakvu taksu od 10 eura i plati tablice i stvar riješena. Kad se vratio sa puta ode on u MUP da pita dali nakon 3 godine(koliko planira raditi jer mu je na toliko ponuđen ugovor) može vratiti isti taj auto u Hr ,ne znaju,mora na carinu,na carini mu kažu da je to unos auta i da mora platiti sva davanja kao da ga prvi puta kupuje,toliko o tome da smo u EU….mi smo u K…U od EU.
Gogo

Offline studentt

« Odgovori #78 : 27 Listopada, 2016, 10:57:18 »
Ne razumijem tvog prijatelja!!! Zasto bi uopce prebacivao auto na njemacke table ako ne misli zastal o zivjeti gore???
Vrlo vjerovatno ce dolaziti u hr. Pa jeli mu normalnije i isplativije voziti auto na hr. Table i normalno ga u hr. Regati??!!

Offline maximinimax

• Senior member
« Odgovori #79 : 27 Listopada, 2016, 11:54:36 »
Moj rođo je oko 6 mj u Njemačkoj, kupio reno lagunu 1,8 i plaća osiguranje 100 eura MJESEČNO pa ti vidi što ti se bolje isplati

Offline frik-ri

• Antique Member
  • Lokacija: Liburnija - Stato di Fiume (Rijeka) Killarney pri Majci Eire
  • Vozilo:: Renjol Kvatrisimus Maksimus Fortius (u srcu i izradi) & Renjol Petardix 1,4 Five
« Odgovori #80 : 27 Listopada, 2016, 14:51:23 »
Momak...  :drinks:

Koliko imaš godina? Ajmo to prvo riješiti.  ;D  :friends:

Sve to na slici, taj Auto u dijelovima i da ima tri šasije, pet podvozja, pet nadvozja, pet setova kotača, pet karburatora i deset brisača - možeš natrpati u kiper i dofurati Doma i istresti u dvorište.
I raditi s njima - što želiš. Instalaciju za vrtne patuljke kao Dekor dvorišta ili sve to rezuckati i raditi svojevrsni ''dekupaž kolaž'' na što god hoćeš.
Imaš li takav Auto tu - sveeeee možeš staviti na njega. Od kardana, brtve glave, felge, gefufne i cinculatora, štelajućih vimbrona na piksne i na kantelfrk. Možeš skinuti i šprengere, i gornje i donje, ako ti je model sa luftklinkerom. Ako nije, ako ima na desno vivajuće nastavke - onda geleng staviš na linterdemfer i složiš si Auto da ima otvaranje vrata i 'nako ' 'vako.
Možeš i cijeli Panel krova staviti na svoj. Možeš svašta.
Samo ga ne možeš REGISTRIRATI. KOntaš li sada to tvoje ''ja bi njega u dijelovima''.
Ta šasija ili ''kabina'' ili ''bilo koji klinac na čemu je boj šasije'', a na OSNOVU ČEGA ćeš i ISHODOVATI papire za taj Auto ne može biti kupljena ''eto, ja kupio samo ovo'' i dofurana u HR ''evo, ja to dofurao samo tako'' da bi ti to - registrirao.
ne kužim kako ne shvaćaš da ne možeš nešto ''kupiti u dijelovima'' da bi ''zajebao/zaobišao propise'' i to - registrirao.  :scratch_one-s_head:  :scratch_one-s_head:

Ne kužim koji ti dio nije jasan?

Kupiš Auto, ne bitno koji, a da se može, nebitno kako, uvesti u HR sa namjerom da se REGISTRIRA - taj Auto mora imati ''nešto'' s čim dokazuješ da je ''taj i taj'' prodao ''to i to'' sa ''brojem šasije tim i tim'', a BROJ ŠASIJE i služi da se vozilo NEDVOJBENO DEFINIRA i IDENTIFICIRA i onda ti sa ''tim'' dođeš u HR i na Carini obaviš ''što trebaš'' i platiš ''sve što treba gdje treba'' da bi dobio papir s kojim u MUP-u regaš Auto.
Novi Golf ili tvoj stari Merc... Jedan se uveze na jedan način, drugi se uveze na drugi način. Dođeš na isto, a to je ''papir s kojim na MUP-u regaš auto''.
Ne možeš uzeti u Švabiji karoseriju Golfa u Minkenu, Motor u Štugratenu, duboke branike u Badkitzelkliknerhofenu, uveti ga u DIJELOVIMA i - REGISTRIRATI.
Je li ti još uvijek:
A) nije jasno ZASTO
b) nije jasno ''samo'' radi čega
C) nije UOPĆE jasno da to NE MOŽEŠ tako ''kako si ti to zamislio''?  :dntknw:

;D

Idemo... Koliko godina imaš?  ;D
« Zadnja izmjena: 27 Listopada, 2016, 15:23:35 frik-ri »
Ćeš da mi dovezeš neki delovi burki? Ajde živ ti maaajka, nemo da si takav, vidi bog. Sad kad vozaš drugi kolica je moraš vozit pijan da kompenzuješ nedostatak ljuljanje?

Online OVERDOSEDSPEEDJUNKIE

« Odgovori #81 : 27 Listopada, 2016, 14:55:59 »
To mjesečno osiguranje moraju i kod nas uvesti, šta su švabe bolje od nas? I porez na pređeni kilometar, bar 1 kuna po km.
NO GANDINI - NO LAMBORGHINI
Ima vozača....ima pilota....ali nema Senne
Nakon Senne? Samo sjene.

Offline salsoul

• Antique Member
  • Vozilo:: NB, R107, CS1
« Odgovori #82 : 27 Listopada, 2016, 16:48:36 »
Nemoj se previše pouzdati u te spike o tužbi, to je već prešlo u kategoriju mitskih priča i ne znam da li itko na ovom forumu zna nekoga tko je to napravio, barem ne u zadnjih pet godina.
Također, što ako se dogodi na granici, da te ipak odluče evidentirati t.j. broj šasije na autu, bez obzira što si im rekao da je za dijelove? realno gledajući, moglo bi se dogoditi jer će puno prije propustiti auto za unos bez pregleda, nego onaj gdje postoji mogućnost muljanja  - tada možeš registraciju kiss goodbye per sempre.

Citat:
Citao sam da za PP da je za:
0-100 000 kn 1%
100 000 - 150 000 kn 2%
150 000 - 200 000 kn 4%
plus za emisiju stetnih plinova da ne gnjavim ovdje je link http://www.zakon.hr/z/561/Zakon-o-posebnom-porezu-na-motorna-vozila
plus za obujam u cm3 ako sam skuzio preko 1000 cm3 da je 5% i da se to zbroji sa EUR I 5%, EUR II 10% ili EUR III 15% i onda kad se sve to lijepo zbroji ako auto bude 100 000 kn ti platis koliko...15-20 000 kn?
Citat:

Pročitaj ponovno sve, od početka do kraja, jer si krivo shvatio - poseban porez se u slučaju oldtimera obračunava na temelju težine auta, kilovata itd - zovi zavod za mjeriteljstvo da ti izračunaju.
Kakvi EURI, auto je oldtimer...

Uglavnom, mnogo toga, skoro pa sve su ti krivo rekli, počni od početka.

« Zadnja izmjena: 27 Listopada, 2016, 16:51:20 salsoul »

Offline sigmafahrer

• Antique Member
  • Vozilo:: Citroen CX, Mitsubishi Sigma, Jaguar XJR
« Odgovori #83 : 27 Listopada, 2016, 18:55:44 »
Ne razumijem tvog prijatelja!!! Zasto bi uopce prebacivao auto na njemacke table ako ne misli zastal o zivjeti gore???
Vrlo vjerovatno ce dolaziti u hr. Pa jeli mu normalnije i isplativije voziti auto na hr. Table i normalno ga u hr. Regati??!!

Zato što mu prijatelj ima zakonsku obvezu od jedne god strani auto prebaciti na njem. papire ako ga misli zadržati i voziti u Njem ("Fahrzeuge mit ausländischem Kennzeichen dürfen in Deutschland aber in jedem Fall nur vorübergehend, d.H. max. ein Jahr mit ausländischer Zulassung betrieben werden" - izvadak iz njihovog zakona).
U Njem je oko 21% stranaca,zašto bi nam oni oprostili eure u vidu davanja za prijavu auta,poreza,osiguranja...
U praksi možeš voziti i duže ako imaš sreće,ali strane tablice upadaju u oči,slijedi upozorenje,drugi put si već pod povećalom.
Znam neke slučajeve koji voze i par god,ali kažem tko ima sreće ima,a znam neke koji su upozoreni prije isteka roka,zavisi gdje se krećeš,parkiraš...

Offline spitfire MK1

• Antique Member
  • Vozilo:: triumph spitfire MK1, tomos automatic A3ML
« Odgovori #84 : 27 Listopada, 2016, 21:42:14 »
Dragi Frik (Lastane), napisao si da može staviti "cinculator", a moj auto ima cincilator. Da li je to isto? Tvoj vjerni čitatelj.  :rofl:

Offline MB170S

• Olschool apprentice
  • *
  • Vozilo:: Mercedes-Benz W136 170S
« Odgovori #85 : 28 Listopada, 2016, 03:00:11 »
Hvala ti lijepo Salsoul. To me zanimalo i kristalno si jasno sve rekao. Mozda je to prolazio prije 10 godina ako i tada. A ovako samo riskiram da sve zeznem. Budem zvao ove pa sve ispocetka. Jer i frik-ri ima pravo...mozda ga bas bude zanimala karoserija i onda sve propade.

A hvala i tebi Frik-ri jer si mi svoj dio detaljno pojasnio i postedio buduceg pitanja. A sto se tice registriranja auta mislio sam na onu foru preko tuzbe jer su neki navodno tako nekada radili ali Salsoul je lijepo to pojasnio. A i ti na svoj jedinstven nacin slikovito prikazao. To moze proci kao i uskrsni zeko ili zubic vila.

I da...imam  30 godina...ipak mi treba jos puno pure i masnih zganaca da bih sve razumio kao ti. Nemoj zamjeriti. Tek krecem u sve ovo i vidim da zapravo nemm pojma ni o cemu.

A sad bi vas molio pomoc i savjete vezano uz karoseriju...posto ovdje silazimo sa teme evo linka pa tamo postavim pitanje...valjda ce raditi.  http://www.oldschoolhr.com/forum/index.php?topic=36868.0

Offline Mile850

« Odgovori #86 : 28 Listopada, 2016, 12:05:42 »
E moj friče ljubičice bela moje jedno jedino i osnovno pitanje je jeli trošarina manja ako se na procjeni pojavim sa golom karocom ili se nema smisla zajebavat s time.
Sportski auto je svaki auto u kojem se nisko sjedi, zadnja klupa služi za ukras, a u bunker stanu 4 konzerve graška od 100 g. i pritom ima dušu

Offline frik-ri

• Antique Member
  • Lokacija: Liburnija - Stato di Fiume (Rijeka) Killarney pri Majci Eire
  • Vozilo:: Renjol Kvatrisimus Maksimus Fortius (u srcu i izradi) & Renjol Petardix 1,4 Five
« Odgovori #87 : 28 Listopada, 2016, 13:02:29 »
Le-Mi... Iskreno - ne znam.  :dntknw: Sve moje replike su bile usmjerene na ovo ''uvest ko fol u dijelovima pa sastaviti i regati auto da zajebem carinu''.
Ne znam kolika bi ti ušteda bila u takvom aranžmanu.  :dntknw:
Ćeš da mi dovezeš neki delovi burki? Ajde živ ti maaajka, nemo da si takav, vidi bog. Sad kad vozaš drugi kolica je moraš vozit pijan da kompenzuješ nedostatak ljuljanje?

Offline Mile850

« Odgovori #88 : 28 Listopada, 2016, 13:28:23 »
Trebala bi biti jer ako ima ono kaj je navedeno kao "stanje vozila od do" nebi smjelo biti isto ako se ja dovezem sa tim autom i ako na kamionu dodje trula karoca istog.
Sportski auto je svaki auto u kojem se nisko sjedi, zadnja klupa služi za ukras, a u bunker stanu 4 konzerve graška od 100 g. i pritom ima dušu

Offline stosko

• Olschool apprentice
  • *
« Odgovori #89 : 28 Listopada, 2016, 22:59:45 »
Dobra večer, trebal bi malu pomoć ak netko zna.

uvozim iz Njemačke Alficu '86 koja od '95 stoji u garaži. Kupljena je od auto salona koji je bio posrednik i imam originalni račun. Ima samo veliki "fahrzeugbrief" ali nema mali (Fahrzeugschein, prometnu). Za izuzeće od homologacije i plaćanje trošarine i poreza nije problem, ali špediter je napomenuo da bi na MUPu mogli gnjaviti i da bez orig. prometne ne daju zadnji pečat u našu prometnu. Prije nego idem pitati u MUP i počnem kopati po Njemačkoj za kopiju prometne, bilo bi lijepo ak je netko već to prošao.  :byeg: