Momak...

Koliko imaš godina? Ajmo to prvo riješiti.
Sve to na slici, taj Auto u dijelovima i da ima tri šasije, pet podvozja, pet nadvozja, pet setova kotača, pet karburatora i deset brisača - možeš natrpati u kiper i dofurati Doma i istresti u dvorište.
I raditi s njima - što želiš. Instalaciju za vrtne patuljke kao Dekor dvorišta ili sve to rezuckati i raditi svojevrsni ''dekupaž kolaž'' na što god hoćeš.
Imaš li takav Auto tu - sveeeee možeš staviti na njega. Od kardana, brtve glave, felge, gefufne i cinculatora, štelajućih vimbrona na piksne i na kantelfrk. Možeš skinuti i šprengere, i gornje i donje, ako ti je model sa luftklinkerom. Ako nije, ako ima na desno vivajuće nastavke - onda geleng staviš na linterdemfer i složiš si Auto da ima otvaranje vrata i 'nako ' 'vako.
Možeš i cijeli Panel krova staviti na svoj. Možeš svašta.
Samo ga ne možeš REGISTRIRATI. KOntaš li sada to tvoje ''ja bi njega u dijelovima''.
Ta šasija ili ''kabina'' ili ''bilo koji klinac na čemu je boj šasije'', a na OSNOVU ČEGA ćeš i ISHODOVATI papire za taj Auto ne može biti kupljena ''eto, ja kupio samo ovo'' i dofurana u HR ''evo, ja to dofurao samo tako'' da bi ti to - registrirao.
ne kužim kako ne shvaćaš da ne možeš nešto ''kupiti u dijelovima'' da bi ''zajebao/zaobišao propise'' i to - registrirao.
Ne kužim koji ti dio nije jasan?
Kupiš Auto, ne bitno koji, a da se može, nebitno kako, uvesti u HR sa namjerom da se REGISTRIRA - taj Auto mora imati ''nešto'' s čim dokazuješ da je ''taj i taj'' prodao ''to i to'' sa ''brojem šasije tim i tim'', a BROJ ŠASIJE i služi da se vozilo NEDVOJBENO DEFINIRA i IDENTIFICIRA i onda ti sa ''tim'' dođeš u HR i na Carini obaviš ''što trebaš'' i platiš ''sve što treba gdje treba'' da bi dobio papir s kojim u MUP-u regaš Auto.
Novi Golf ili tvoj stari Merc... Jedan se uveze na jedan način, drugi se uveze na drugi način. Dođeš na isto, a to je ''papir s kojim na MUP-u regaš auto''.
Ne možeš uzeti u Švabiji karoseriju Golfa u Minkenu, Motor u Štugratenu, duboke branike u Badkitzelkliknerhofenu, uveti ga u DIJELOVIMA i - REGISTRIRATI.
Je li ti još uvijek:
A) nije jasno ZASTO
b) nije jasno ''samo'' radi čega
C) nije UOPĆE jasno da to NE MOŽEŠ tako ''kako si ti to zamislio''?

Idemo... Koliko godina imaš?