Autor Tema: Kako uvesti OLDTIMER iz EU u Hrvatsku (EU clanicu)  (Posjeta: 183079 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline turBina

Odg: Kako uvesti OLDTIMER iz EU u Hrvatsku (EU clanicu)
« Odgovori #195 : 10 Travnja, 2019, 06:32:52 »
Talijani nemaju tablice za izvoz. Jedino slepa ili ako ti ostavi tablice pa mu saljes postom. Sto mi se bas i ne cini vjerojatno.

Offline Megatron

• Veteran member
  • Spol: Muški
  • Vozilo:: Olupina
« Odgovori #196 : 10 Travnja, 2019, 13:32:23 »
Znam da su Švabe imale te Zoll tablice, za Talijane ne znam, niti sam ikad do sada uvozio rabljeno vozilo iz Italije ili Njemačke.

Offline RI1960VW

• Antique Member
  • Vozilo:: narodno
« Odgovori #197 : 10 Travnja, 2019, 14:13:27 »
Talijani nemaju tablice za izvoz. Jedino slepa ili ako ti ostavi tablice pa mu saljes postom. Sto mi se bas i ne cini vjerojatno.

Istina.

U mom slučaju, na relaciji Trst-Rijeka, vlasnik je dovezao auto u Rijeku, tu smo obavili kupoprodajni ugovor, skinuli tablice i odvezao sam ga nazad u Trst gdje smo vozilo odjavili i vratili tablice.

Kažem, "u mom slučaju",  jer takvo što je rijetkost i povjerenje s njegove strane je gotovo nevjerojatno u odnosu na poznat stereotip o Talijanima.

Na tu temu, svim neupućenima; Talijani sa sjevera i Talijani ostatka Italije nisu isti mentalni sklop.
Poseban naglasak na Trst i Friuli-Venezia Giulia, tu vlada Austrijski mentalitet.
Better to remain silent and be thought a fool than to speak and to remove all doubt.

Offline mateozastava

• Antique Member
  • Vozilo:: Alfa Romeo 156 1.9 JTD 2000.god Carabinieri, Fiat 850 Special 1971.god Roccinante, Yugo Koral 45 1988.god Camila, Fiat 850 Sport Coupe 1968.god Ferrari
« Odgovori #198 : 10 Travnja, 2019, 15:16:57 »
Istina.

U mom slučaju, na relaciji Trst-Rijeka, vlasnik je dovezao auto u Rijeku, tu smo obavili kupoprodajni ugovor, skinuli tablice i odvezao sam ga nazad u Trst gdje smo vozilo odjavili i vratili tablice.

Kažem, "u mom slučaju",  jer takvo što je rijetkost i povjerenje s njegove strane je gotovo nevjerojatno u odnosu na poznat stereotip o Talijanima.

Na tu temu, svim neupućenima; Talijani sa sjevera i Talijani ostatka Italije nisu isti mentalni sklop.
Poseban naglasak na Trst i Friuli-Venezia Giulia, tu vlada Austrijski mentalitet.
A šta ako je pokvaren auto recimo stavio sam bio 3 ona oglasa i jedan Svjetlo Plavi ima sve dokumente i to ali kaže da je motor blokiran i da ne pali, znači sve normalno ide ko da je auto vozno stanje ;D ;D ;D

Offline Megatron

• Veteran member
« Odgovori #199 : 10 Travnja, 2019, 15:43:33 »
Kod nas u RH u policiji izvadiš posebne privremene pločice koje ti vrijede tri dana ako na primjer kupiš vozilo u Splitu da ga prevezeš do na primjer do Osijeka i tih tri dana je dovoljno da se prijeđe udaljenost. Nakon tih tri dana ako se voziš s tim pločicama onda si u prekršaju.

Vjerujem da i Talijani imaju sličnu proceduru, ali tvoje boravište nije u Italiji, tu je problem.

Ja se ne bih sa tim zafrkavao, ja bih jednostavno fotokopirao tablice prije vraćanja, plastificirao da ne odlete ili ih kiša ne rastopi i nakačio ih na auto nakon što bih potpisao ugovore i onda bih se s njima vozio do zadnjeg sela u Sloveniji prije RH granice i tamo bih nazvao vučnu službu da me pokupi i preveze preko granice, naravno skinuo bih pločice dok je vozilo na šlepi jer ne bi smjele biti na autu pošto su službeno vraćene, a nakon što prijeđe granicu kilometar dalje skinuo bih ga sa šlepe, nakačio nazad tablice i vozio do doma.

Ili ako si ziheraš uzmi drugu opciju da se dogovoriš sa vlasnikom da ti auto proda, zakapariš auto koliko se dogovorite tako da autu vrijedi i dalje registracija i pločice i on ti da ključeve da odvezeš auto do zadnjeg sela u Sloveniji prije RH granice, tamo skineš pločice i vratiš se u Italiju vlasniku sa skinutim pločicama i odete u automobilistički ured napraviti odjavu, vratiti pločice, potpisati kupoprodajne ugovore i riješio si prijevoz do granice. Sada samo trebaš natovariti auto na šlepu, proći granicu i sa šlepom do doma.
« Zadnja izmjena: 10 Travnja, 2019, 16:07:26 Megatron »

Offline Darjan

« Odgovori #200 : 10 Travnja, 2019, 16:04:32 »
Nisam siguran možeš li kao državljanin RH voziti auto na talijanske tablice, bez obzira radi li se o Italiji ili nekoj drugoj državi (rent a car su izuzeci).

Uglavnom, u Italiji moraš odjaviti vozilo ako je za izvoz, što je trošak od 95 eura.

Gledam dovući Vespu iz Italije pa sam se raspitivao, jedina legalna opcija je šlepa/kombi.

I ima dobra aplikacija targa scanner kojom se vidi kilometraža na zadnjem tehničkom pregledu, da ne kupujete u Auto Uvaglioni.
"Ovdje postolar uči kirurga kako operirat slipo crivo, kirurg fudbalera kako igrat fudbal, a fudbaler postolara kako radit postole."

Offline Megatron

• Veteran member
« Odgovori #201 : 10 Travnja, 2019, 16:13:24 »
Pa ne smiješ voziti, ali zašto bi plaćao nepotrebno osim ako imaš viška love.

Ti nemaš što razmišljati, unajmiš mali furgon tipa Caddy i utrpaš Vespu. Nećeš sigurno Vespom iz npr. Rima voziti u RH.

Offline Bellof

« Odgovori #202 : 10 Travnja, 2019, 16:36:56 »
Nisam siguran možeš li kao državljanin RH voziti auto na talijanske tablice, bez obzira radi li se o Italiji ili nekoj drugoj državi (rent a car su izuzeci).

Uglavnom, u Italiji moraš odjaviti vozilo ako je za izvoz, što je trošak od 95 eura.

Gledam dovući Vespu iz Italije pa sam se raspitivao, jedina legalna opcija je šlepa/kombi.

I ima dobra aplikacija targa scanner kojom se vidi kilometraža na zadnjem tehničkom pregledu, da ne kupujete u Auto Uvaglioni.

Ne možeš, vozit auto na strane table možeš ukoliko imaš prebivalište ili radnu dozvolu, ne možeš ni kopirat tablice, plastificirat, smanjivat, povečavat, jer to podleže krivičnom djelu.

Offline Megatron

• Veteran member
« Odgovori #203 : 10 Travnja, 2019, 18:04:49 »
Ne znam da li su Talijanske autoceste opremljene kamerama spojenim na računala sa programom za prepoznavanje registarskih pločica i podataka o vozilu na pojedinim punktovima i dionicama autoceste, pa računalo automatski izbaci na crvenu listu vozilo kojem je istekla registracija ili je odjavljeno, a prometuje, pa centrala policije šalje interventno vozilo za presretanje takvog vozila.

E sada da li su toliko dobro opremljene autoceste i kontrola u Italiji danas ne znam, ali ako nisu, u budućnosti će sigurno tako biti jer kod nas policija ima takva opremljena vozila s kamerama barem već 10ak godina s kojima povremeno kontrolira promet na pojedinim dionicama. Zato velim da je ziheraškije da ti vlasnik da ključeve da se dopeljaš do RH granice u Sloveniju sa važećim registarskim pločicama, a dalje na šlepu, samo problem je opet vraćati se u Italiju vratiti pločice, pa opet nazad do Slovenije, izgubit ćeš još jedan dan i lovu, Još ako ideš na jug Italije, izgubit ćeš 2 dana dodatno.
Jedino ako hoćeš potpuno legalno voziti tuđi auto, da odete do notara da ti da punomoć da voziš tuđi auto, onda ti nitko ne može ništa, makar meni je to život pod staklenim zvonom i gubi se svaka čar šverca i avanturizma, a vjerojatnost da te zaustave i kontroliraju je mala. 
« Zadnja izmjena: 10 Travnja, 2019, 18:07:18 Megatron »

Offline jeep frik

« Odgovori #204 : 10 Travnja, 2019, 18:36:20 »
Megatrone šverceru stari, nemoj kvarit Matea! ;D

Offline jeep frik

« Odgovori #205 : 10 Travnja, 2019, 18:39:16 »
Na punomoć.moras bit u bližem srodstvu, muz, sin itd.da bih vozio auto na strane rege ti stari piratu!

Offline Megatron

• Veteran member
« Odgovori #206 : 10 Travnja, 2019, 18:45:44 »
Vidiš o čemu ja pričam:

Offline Megatron

• Veteran member
« Odgovori #207 : 10 Travnja, 2019, 18:48:54 »
Ma jok, ako si u užem srodstvu ne treba ti punomoć, koliko sam ja puta uzeo ćaćin auto i otišao u inozemstvo, nitko me nije pitao za punomoć.

Offline Bellof

« Odgovori #208 : 10 Travnja, 2019, 18:52:16 »
Ne znam da li su Talijanske autoceste opremljene kamerama spojenim na računala sa programom za prepoznavanje registarskih pločica i podataka o vozilu na pojedinim punktovima i dionicama autoceste, pa računalo automatski izbaci na crvenu listu vozilo kojem je istekla registracija ili je odjavljeno, a prometuje, pa centrala policije šalje interventno vozilo za presretanje takvog vozila.

E sada da li su toliko dobro opremljene autoceste i kontrola u Italiji danas ne znam, ali ako nisu, u budućnosti će sigurno tako biti jer kod nas policija ima takva opremljena vozila s kamerama barem već 10ak godina s kojima povremeno kontrolira promet na pojedinim dionicama. Zato velim da je ziheraškije da ti vlasnik da ključeve da se dopeljaš do RH granice u Sloveniju sa važećim registarskim pločicama, a dalje na šlepu, samo problem je opet vraćati se u Italiju vratiti pločice, pa opet nazad do Slovenije, izgubit ćeš još jedan dan i lovu, Još ako ideš na jug Italije, izgubit ćeš 2 dana dodatno.
Jedino ako hoćeš potpuno legalno voziti tuđi auto, da odete do notara da ti da punomoć da voziš tuđi auto, onda ti nitko ne može ništa, makar meni je to život pod staklenim zvonom i gubi se svaka čar šverca i avanturizma, a vjerojatnost da te zaustave i kontroliraju je mala.

S tim papirom od notara možeš obrisat guzicu.

Offline Bellof

« Odgovori #209 : 10 Travnja, 2019, 18:53:20 »
Na punomoć.moras bit u bližem srodstvu, muz, sin itd.da bih vozio auto na strane rege ti stari piratu!

Ni to ne može.