Ne znam ni koje si ti godište, tamo neki Bubulejac

i u koju si školu išao

ali da, imaš prvo... TAKVE su se vozile po Rijeci tamo prije 30-ak godina, ali su vozači TKVIH sanjali da imaju ''prave trkače Škode'' kad su se naganjali od Neptuna do Milde Sorte preko ''Kluba 33''.

Po meni - ovakav auto zaslužuje specijalni tretman jer...
Em je izabran ''k'o prstom u pekmez''

od silnih drugih autiju koji su se isto mogli srediti da budu ''oltajmeri'', em NIJE skrpana u maniri ''leva leva, drž' ne daj, ala do-bro je to, ne rabi to tako delat...''

Ova smeđa boja koja joj je originalna, eeeveeentualno se poigrati ''mrvu lijevo, mrvo desno'' što se nijanse tiče i to spomenutoj tehnici lakiranja ce rezultirati autom koji će UVIJEK mamiti poglede i biti UVIJEK ''u trendu'' jer ta boja nema ''vremenski hir''.
Pogledajte građevine nove - bez da imalo razmišljaš skužiš koje su se kuće, zgrade i hale radile u zadnjih 5-6 godina. Sve i jedna je ''moderna'' jer su u ''sivo-nešto'' kombinaciji boja. Cvrno-sivo, bordo-sivo, žuto-sivo sivo-sivlje... Bla bla... To je danas in i to je danas cool i moderno. Pitanje je što će biti za deset godina kad će ta ''oku ugodna'' i moderna nijansa postati - demode i izlizana fora koju možeš vidjeti na svakom koraku.
Crveni auto tu, crveni tamo... Naranđasti tu, tamo.. pastelni ovakav, pasteli onakav...
IMAŠ JEDINSTVENI AUTO koji ima bezvremensku liniju i karizmu, karizmu koja se vuče stotinu godina u nazad i koji nosi ime koje se povezuje sa vrhunskom kvalitetom materijala i metalurške obrade i upravo zato i zaslužuje da i dalje bude JEDINSTVEN i da plini pažnju, ako ne jedinstvenošću, a tada bar ''neuniformiranošću''...
Onom ''kao pod staklom'' tehnikom lakiranja i to tvornički smeđa (plus minus tu negdje), sa prljavo bijelim kontrastom, tipa ove ''pruge'' ili ''linije'' sa CRNIM slovima originalnog fonta Škoda i to će biti BOOOOMBOOOONČIIIIĆ i dajem ruku u vatru da kad ju vidi neki Čeh ili bilo tko tko se ne pali na nove plastičnjake da će se okrenuti, zastati i slikati auto.
Da - bit' će ti ''drekasta'' i možda ti neće ''sjesti na prvu'' ali svatko tko ju vidi neće ostati ravnodušan i takva će ti ostati ZUVIJEK... Interesantna i oku privlačna.
I kad budeš skužio da ti ni nakon pet-šest godina auto nije dosadio, a da ti svako malo netko slika auto i da te pamte po autu i auto po tebi i gdje su je vidjeli onda ćeš sam sebi reći ''To je to... Fakat smo prošli puno toga...

''
I onda, zahvaljući ''prst debelom laku'' - auto u jednom vikendu rastaviš propoliraš i sastaviš nazad i - imaš opet auto za koji ti kažu:
''mmmMMmmm
Is das neeeueee?'' Ti im samo odmahni rukom, izvadiš bocu 3M profipolirke i kažeš:
''Neeeeee...
Sam pa j' prooooostě hoooodně dobře leššššštěná...''

Eto, to je neko moje mišljenje.