Autor Tema: AlfaSud SVAR i ESVAR  (Posjeta: 76516 )

0 Članova i 3 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline bubuleja

Odg: AlfaSud SVAR i ESVAR
« Odgovori #60 : 11 Lipnja, 2016, 18:47:29 »
Ja volim sve krame podjednako lip mi i fico ako je original i alfa i stari opel il fockwagen..ali wagen je nekako bez duse previse vojnicki uraden..by the book..a bas traktor..buba isto mi nema nesto vise..prije je to bio rokerski auto a sad bas fensi smensi likovi ju voze..bez uvrede
Adio mare

Offline Rusty

• Senior member
  • Spol: Muški
  • Vozilo:: e36, e46
« Odgovori #61 : 11 Lipnja, 2016, 20:51:55 »
Ja volim sve krame podjednako lip mi i fico ako je original i alfa i stari opel il fockwagen..
E kad bi kod svih bilo tako.. po meni nisi pravi ljubitelj ako kako neki znaju rec mrze nešto, a zašto samo jer nije njihova omiljena marka
Upravo kako si rekao meni je drago vidjet svaki auto neovisno o marci dakako imam i ja svoje favorite ali uvijek cu rado nešto novo naučit o nekoj drugoj marci o kojoj neznam puno, provozat se i proucit je

Offline Igor V.

• Antique Member
    • OTK Ivanić
  • Vozilo:: AR Giulia 1300 TI ; Fiat 128 Sport Coupe ; Autobianchi A112 ELITE
« Odgovori #62 : 11 Lipnja, 2016, 21:48:06 »
Ja sam recimo vise za talijanska vozila jer sam nekako tako i krenuo sarafiti po njima i ostalo.
Volim pogledati japance i ddr vozila,stara ceska itd.

A ostala mi ne smetaju.
Ne mrzim ih i procitam clanke o njima ali ne proucavam ih.
Amerikanci mi nisu napeti iz neznam kojeg razloga.
Evo upravo slazem pentu Tomos jer mi je tomos nekako u krvi od malih nogu pa sam se tako za nju odlucio.
Vjerujem da je i vecina zaluđena u jednu vrstu vozila jer su bili vezani od malena za nju.
Eto.
A pošalice prema nekim markama od mene nisu zlonamjerne.
Lp
AR Giulia 1300 TI ; Fiat 128 Sport Coupe ; Autobianchi A112 ELITE

Offline Darjan

« Odgovori #63 : 11 Lipnja, 2016, 22:51:09 »
Baš se vidi visok nivo foruma o automobilima gdje se ovako pljuje Alfe, Citroene i slične avangardne proizvođače... Radije preimenujte u Zetor ili Tomo Vinković forum, ako će te traktore uzdizati u nebesa...
 :suicide:

Onaj koji se ograniči na jednu marku vozila, puno toga propušta. I janjetina svaki dan dosadi...
"Ovdje postolar uči kirurga kako operirat slipo crivo, kirurg fudbalera kako igrat fudbal, a fudbaler postolara kako radit postole."

Offline FrunskyFrunsky

• Oldschool rookie
« Odgovori #64 : 11 Lipnja, 2016, 23:03:41 »
Onaj koji se ograniči na jednu marku vozila, puno toga propušta. I janjetina svaki dan dosadi...

Apsolutno stoji.

To kaj postoje neki animoziteti među forumašima ne bi smio biti razlog da se pljuje po markama automobila koje voze - osim što je to nevjerojatno djetinjasto, potencijalno vrijeđa širi krug ljudi. Ipak je ovo forum posvećen starim vozilima, dakle tehnici, dakle jadno je vlastito nezanje o povijesti automobila i koliko je u toj priči bitna, recimo Alfa, koristiti kao "oružje" u potpuno besmislenim raspravama, jer naslov ove teme i prvi post su zaista interesantni, čovjek nešto vidi i nešto novo nauči. Sorry

Offline Ante V8

« Odgovori #65 : 12 Lipnja, 2016, 18:19:40 »
Meni su svi stari auti dragi ,a opredjelio sam se za opel zbog toga što sam odrastao uz njih i pok,otac je samo opele vozio.Pa neću pljuvat ni jednu marku ,jer ako ćemo pravo nema tvornice koja nije imala neki promašaj od nekog modela..Samo je razlika što su prije auta rađena da traju ,a ne kao danas koliko garancija toliko traje.ode garancija ,a na njemu počnu lampice kao na boru,ali mislim da je to ipak za posebnu temu. :hi:
Definicija Demokracije:
Pošalješ čovjeka u p.m.. i on ide kud je njega volja!

Offline gruđo

« Odgovori #66 : 12 Lipnja, 2016, 18:35:13 »
Ante, slazem se s tobom. Ja sam recimo izabrao Bmw (zasad) no isto bih u svojoj kolekciji volio imati npr Citroen 2CV, Fiat 124 Spider, jednog Mercedesa W108, Triumph Spitfire ili Tr6, Alfu kantericu, Toyotu TA 22 ili pak Golf 1 cabrio. Ma moze i neki amerikanac iz 50-ih. Tako da ne treba generalizirati po tom pitanju.

Offline goran16v

« Odgovori #67 : 19 Lipnja, 2016, 12:12:23 »
Svaki auto se moze posmatrati iz razlicitih perspektiva i o svakom autu se, u zavosnosti od perspektive, moze napisati afirmativan novinarski tekst, pogotovo kad se radi o tematskim ili fan medijima.
Meni se cini, a mozda grjesim, ali ovdje se radi o dva razlicita pristupa posmatranja koja daju razlicitu sliku iste stvari. Jedni na Alfasud posmatraju iz vremena njenog nastanka gdje je posmatraju cisto koncepcijski i tehnoloski, cime se o autu gorovi kao novom proizvodu bez mana, sto za rezultat daje tehnoloski napredan auto. Drugi ga posmatraju s vremenske distance i govore kao proizvodu sa prakticne strane primjene gdje je istina da je patio od nedovoljno kvalitetne izrade i losih materijala. Na zalost jednih, a u prilog drugima, ne moze a da se ne konstatuje, da je auto ipak proizvod koji se prakticno koristi, a ne koncept bez proizvodnih i mana u eksopataciji. Sad je, u zavisnosti od licne percepcije, pitanje da li sam koncept i tehnoloska rjesenja prevazilaze mane i nedostatke u prakticnoj primjeni.

Offline FrunskyFrunsky

• Oldschool rookie
« Odgovori #68 : 19 Lipnja, 2016, 12:45:44 »
Nešto bi još dodao, znači, ono što je iritantno u cijeloj priči je nekritičko pljuvanje marki na temelju osobnih animoziteta. S druge strane, to što je neki automobil "preživio" dulje obično znači da je rađen "ziheraški" dakle da nije ponudio ništa zaista novo tržištu već je na temelju prokušanih recepata požnjeo uspjeh. Proizvođači poput Alfe, Citroena, Lancie (ima ih još) nisu bili skloni ziherašenju, no to ih je često dovodilo do bankrota. E sad, je li u redu govoriti da je Alfa hrđavo kvarljivo smeće jer su njihovi menadžeri davali (pre)veliku slobodu inžinjerima, mislim da nije. Kad pogledamo rezime tih "propalih" automobila, rješenja koja su kod njih bila pionirska, danas (ili tek) danas su sasvim normalna, postala su standard. S druge strane, golf ili kadett, iako su neupitno bili uspješni (uspješniji od Alfasud-a), ne može se reći da su ne znam kako doprinijeli tehnološkom razvoju automobila - i ovo ne mislim kao uvredu nikome, samo navodim činjenice. Pljuvati po golfu jer je neinventivan i pomalo dosadan je jednako neprihvatljivo na jednom automobilskom forumu - ali razglabati o sličnostima i razlikama, učiti od drugih koji više znaju je svakako dobrodošlo.

Citroen TA je bio revolucija kad je izašao, proizvedeno ih je gro i bio je u proizvodnji nevjerojatno dugo - zbog njega je Citroen bankrotirao. Citroen SM - gomila rješenja, od progresivnog serva do senzora za kišu i automatske regulacije snopa svjetala, Citroen upropašten po drugi puta; ali nasljeđe tog automobila jednostavno ne dopušta da ga se naziva smećem, jer da njega nije bilo, tko zna koliko bi još vremena trebalo da dođu rješenja viđena kod tih automobila.
Ključa je u različiotosti i njihovom prihvaćanju, a što se realnosti pojedinih ljubitelja marki, nekako mi se čini da su Alfisti puno realniji jer uvijek navode i sve probleme koji su mučili njihove predmete obožavanja - i to je dio šarma, dok ljubitelji nekih njemačkih vozilica uopće ne žele priznati da je moguće da se jedan golf ikada pokvari :) Ali tu sam ja malo pristran...

Offline goran16v

« Odgovori #69 : 19 Lipnja, 2016, 12:58:55 »
Tu i dalje stoje razlicite percepcije vidjenja, ali ne treba zaboraviti 2 cinjenice:
1. Niko ne kupuje auto samo radi tehnoloskih rjesenja, jednako ja vazna pouzdanost/dugotrajnost automobila. Sad je pitanje koliko je neko spreman zbog prvog zrtvovati drugo.
2. Proizvodjaci ne pravi automobile zbog ljubavi prema automobilima nego zbog profita. Ljudi cesto to smetnu s uma pa zamjene stvari. Avangardni pristup i primjena naprednih rjesenja su prodajni argumenti jednako kao klasicni pristup tj ziherastvo. Pitanje je da li bi neko kupio Alfu ili Citrona da je napravljen ziheraski, odnosno nekog VW-a ili Opela da je napravljen kao tehnoloski napreda auto. Godine koje su dosle nakon toga su definisale sta je prosjecnom kupcu bitnije.

Offline deda

• Antique Member
« Odgovori #70 : 19 Lipnja, 2016, 13:52:02 »
Ima dvije vrsti ljudi,koji idu kako ih voda nosi i ne poduzimaju ništa samo da je njima dobro,a ima i onih drugih koji uvjek vuku naprijed bez obzira na cijenu.
Na sreću da je tako,jer bi dan danas umjesto stiskanja gasa, u novije vrijeme akceleratora sve više,vikali điha,điha.
Isto tako nebi bilo ni francuske,oktobarske,labinske revolucije,a u novije doba bi preživjeli ziheraši pričali njemački i japanski i dizali desnu ruku na pozdrav.Na žalost sve se vrti u krug i ponovo vrača na početak,pa tako i sve silne rasprave.

Offline goran16v

« Odgovori #71 : 19 Lipnja, 2016, 14:21:40 »
Samo sto proizvodnja nisu ljudi i sto u svijetu proizvodnje i pordaje ne postoji rezon "bez obzira na cijenu".
Sva se ta tehnologija primjenjuje na konacnom proizvodu radi bolje prodaje samo sto to neki iz neznanja ili siubjektivnosti tumace kao altruisticki i filantropski pristup proizvodjaca za opste dobro civilizacije.

Offline bubuleja

« Odgovori #72 : 19 Lipnja, 2016, 14:49:06 »
Bilo bi i bolje da smo ostali na điha..barem bi lito bilo lito a jesen zima.
Adio mare

Offline radnik-os

• Senior member
  • Vozilo:: bmw 2002-u nastajanju,truljavi tristac..ali pali
« Odgovori #73 : 19 Lipnja, 2016, 15:47:45 »
Nekad je netko negdje napisao da automobili imaju karakter i samih naroda koji ih proizode...švabe kao švabe,precizni,hladni i pouzdani,talijani..temperamentni,dizajn kao prvo al kad zaseru  sa hrdjom ..majko mila .. itd
Ali....danas je to nepovratna prošlost,renault radi za mecedes,ford za fiata i svi su u nekom braku sa nekim...
zamislite kako će ovaj forum biti dosadan za 30 godina?
Tko izgubi dobitak,dobije gubitak!

Offline FrunskyFrunsky

• Oldschool rookie
« Odgovori #74 : 19 Lipnja, 2016, 16:24:12 »
Tu i dalje stoje razlicite percepcije vidjenja, ali ne treba zaboraviti 2 cinjenice:
1. Niko ne kupuje auto samo radi tehnoloskih rjesenja, jednako ja vazna pouzdanost/dugotrajnost automobila. Sad je pitanje koliko je neko spreman zbog prvog zrtvovati drugo.
2. Proizvodjaci ne pravi automobile zbog ljubavi prema automobilima nego zbog profita. Ljudi cesto to smetnu s uma pa zamjene stvari. Avangardni pristup i primjena naprednih rjesenja su prodajni argumenti jednako kao klasicni pristup tj ziherastvo. Pitanje je da li bi neko kupio Alfu ili Citrona da je napravljen ziheraski, odnosno nekog VW-a ili Opela da je napravljen kao tehnoloski napreda auto. Godine koje su dosle nakon toga su definisale sta je prosjecnom kupcu bitnije.

Uglavnom se slažem, osim što pod prvom točkom treba uzeti u obzir da ipak postoje ljudi koji automobile kupuju baš zbog tehničkih rješenja - primjer je uspjeh Tesle. No stvar je u tome da na našim prostorima takvih baš i nema jer nemaju para...

No ono što u stvari želim naglasiti je to da na jednom forumu koji se bavi automobilima, svim markama, tehnologijom, poviješću industrije, itd., ne smije biti rasprava u kojima se pljuju avangardni proizvođači sa krunskim "argumentom" da nisu bili prodavani... Nije ni Bugatti Royal uspio, tj. prodan je u svega par primjeraka, pa nitko normalan o njemu neće govoriti kao o smeću.