Autor Tema: Problem na leru Rekord 2.0 POMOC!  (Posjeta: 20581 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Igorman

• Junior member
  • **
Problem na leru Rekord 2.0 POMOC!
« : 10 Kolovoza, 2016, 07:39:31 »
Pomagajte drustvo...imam problem sa rekordom. 2.0 s nekada je imao platinsko palenje pa sam isti zamenio za elektronskim od mante serijski broj razvodnika je(0 237 020 040). Auto stvarno dobro pali, dobro ide, ali na leru trese ne radi lepo mirno. Menjao sam svecice, kablove, stelovali smo ventile i dalje isto to radi....Ima neko neku ideju sta bi moglo da bude? :umnik2:

Offline bozidar

Odg: Problem na leru Rekord 2.0 POMOC!
« Odgovori #1 : 10 Kolovoza, 2016, 08:52:41 »
Koja je godina Rekord , koji broj bobine ?
Ako je dobro radilo na platine , zbog cega prelazak na tu hebenu elektroniku ?!

Offline kađo-c

« Odgovori #2 : 10 Kolovoza, 2016, 09:37:40 »
Moras vidjeti dali su na istom mjestu oznake za paljenje na deklu od mante i rekordovom deklu,mozda mu je malo kasno paljenje?Dali se to pojavilo odmah nakon izmjene razvodnika ili je od prije tresao?
well pam Wich way to go? left or right?
right!
noo.. its too bad ..
why?
because it was 50/50 shot on you be going left or right,you see we both going left ....

Offline bozidar

« Odgovori #3 : 10 Kolovoza, 2016, 09:54:16 »
Gle Tomica , 99 % je stvar u struji za bobinu , koja je vjerojatno 9 V ! Zato sam i pital koja je godina Rekorder jer tek od 1982. su poceli imati elektronsko paljenje na 12 V .
Preslaba je struja na bobini , treba napraviti struju preko releja , na anlaseru se ima 12 + , iz kabine tih 9 V uzeti kao pobudu za relej , masa se zna za relej i taj jedan izlaz sa releja na bobinu , stvar rijesena !
Samo treba imati pripadajucu bobinu za to elektronsko paljenje , zato jos jednom pitanje :
koji je broj bobine ?

Offline Igorman

• Junior member
  • **
« Odgovori #4 : 10 Kolovoza, 2016, 10:10:11 »
Cim sam ugradio ovu elektroniku odmah sam imao to seckanje na leru...Broj bobine ne znam, kada budem stigao kuci sa posla napisacu vam. Rekord je inace 82. godiste. Hvala na brzim odgovorima. Pisam vam malo kasnije.

Offline bozidar

« Odgovori #5 : 10 Kolovoza, 2016, 11:21:48 »
Ajd , kad dodjes kuci izmjeri napon na bobini kod ukljucenog kontakta !

Offline kađo-c

« Odgovori #6 : 10 Kolovoza, 2016, 14:47:36 »
Ja sam vozio tu elektroniku na 2.4 motoru u kadetu c,i bila je spojena na " tu orignalnu" zicu od bobine za platine i radio je savrseno 2 godine dok ga nisam izvadio.
right!
noo.. its too bad ..
why?
because it was 50/50 shot on you be going left or right,you see we both going left ....

Offline bozidar

« Odgovori #7 : 10 Kolovoza, 2016, 15:35:28 »
Ma dobro , to je bila voznja po kvartu , nije se masina niti zagrijala kak treba a kamo li bobina .
Meni izgorjele 2 bobine , jedan modul i jednom razvodnik paljenja dok nisam dosel do toga da se sve pregrijavalo zbog premalog napona , na bobini su se mogla jaja pec kak je bila vruca !
Nakon spajanja na 12 V sve se  puno manje grijalo , neusporedivo .

@ Igor : trebat ce i broj modula Bosch... da se vidi jel kompatabilan sa bobinom i razvodnikom ili je i to netko mijenjao bez veze !

Offline Igorman

• Junior member
  • **
« Odgovori #8 : 10 Kolovoza, 2016, 18:48:35 »
Bobina nije bosch, nemam pojma koja je marka. Sutra cu da uslikam pa da postavim. Stavio sam relej i dalje zatrese ali mnogo manje. Jos je ostalo samo da promenim bobinu :)

Offline kađo-c

« Odgovori #9 : 10 Kolovoza, 2016, 21:19:57 »
2 godine sam vozio taj motor u kadetu,provjeri poziciju oznake.
« Zadnja izmjena: 10 Kolovoza, 2016, 21:22:17 kađo-c »
right!
noo.. its too bad ..
why?

Offline bozidar

« Odgovori #10 : 10 Kolovoza, 2016, 21:30:26 »
Gle , na poslu sam pa ne mogu pogledati koja je original bobina Bosch , znam samo da završava sa brojem ...001 . Mora na njoj pisati K12V , onda je za 12V struju , ako piše KW12V to je za 9 V bobina jer oznaka W znači na njemačkom jeziku " Widerstand " , a to znači " otpor " , to je bobina za žicu koja ima u sebi otpor i na kraju daje 9V struju , znači , samo za platinsko paljenje .
Druga stvar :
rekao si da je razvodnik Bosch sa zadnjim brojem ...040 ! To je za inection , za karburator i 20S mašinu razvodnik je bosch ali završava sa brojem ...042 !
U čemu je problem ?!
Pa , u paljenju !
Prvi razvodnik ...040 se stavlja u kučište i oznake su mu na 10 stupnjeva ( stepeni ) prije gornje mrtve točke a drugom razvodniku je paljenje zacrtano na 5 stupnjeva prije GMT ! Znači , već si promašio za 5 stupnjeva !
Imam ja sve te razvodnike , sa brojevima ...040 , sa brojem ...041 i sa brojem ...042 . Sa brojem ...041 je razvodnik za Opel Manta I200 kojem se pretpaljenje okreče u suprotnom smjeru , imam 2 takva razvodnika .

Ništa , daj nabavi brojeve modula paljenja i broj bobine , onda idemo dalje .

Još nešto , da bi sve radilo kako spada treba i rotor razvodnika sa oznakom R1 a ne sa oznakom R5 , pa bakreni kablovi sviječica a ne silikonski sa otporom , pa sviječice bez oznake " R " , ima se tu svašta nešto , sve to ima svoje ! Jedno sa drugim i onda ne radi kako treba .
A recimo da karburator radi u redu ? Filteri goriva / zraka ( vazduha ) su čisti ?

Offline bubuleja

« Odgovori #11 : 10 Kolovoza, 2016, 22:14:40 »
Svaka cast bozo na odgovoru...tako temeljito volim kad neko objasni. Jer ovo vrijedi za puno auta i kemijanja..mora se sve provjeriti da pase...bravo
Adio mare

Offline kađo-c

« Odgovori #12 : 11 Kolovoza, 2016, 00:47:46 »
Ok,covjek stavio relej opet drma motor i dosli smo do zakljucka da je kut paljenja?ili..?
right!
noo.. its too bad ..
why?

Offline Igorman

• Junior member
  • **
« Odgovori #13 : 11 Kolovoza, 2016, 07:25:59 »
Hvala lepo na detaljnom odgovor.  :thmbup:
Komutator je Bosch 0227100103
Bobina ne znam. ali nije bosch,nema nikakve oznake na njenu.
A razvodnik: Bosch 0237020040.
Sta ostaje dalje? Da se nabavi drugi razvodnik sa zavrsnim brojem 042?Gde to uzeti....

Offline bozidar

« Odgovori #14 : 11 Kolovoza, 2016, 12:01:16 »
Krivi ti je modul paljenja , to niti Bog Isus nezna od cega je to ?!
Jedini ispravan Modul za Opel CIH bezkontaktno paljenje je :
Bosch 1 227 022 008 ili zamjenski HÜCO 13 8002
imao sam jos i Delco Remy ali pojma nemam gdje je sad !

Bobina za beskontaktno paljenje Opel CIH je :
Bosch 1 227 020 009

A razvodnik paljenja original za Opel CIH 20 S masinu je :
Bosch 0 237 020 042

Znaci , samo to troje je bilo tvornicki ugradjeno u Rekord 20 S !
OK , moj prijatelj Pista ( ovdje na forumu ) sa Asconom ima razvodnik paljenja Bosch 0 237 020 040 , isto kao i ti , ali tu je problem sa paljenjem , treba pomocu stroboskopa tocno pogoditi razvodnik na 5 stupnjeva prije gornje mrtve tocke , sa Bosch ...042 kad se stavi i sve oznake se poklope , to je onda tih 5 stupnjeva prije GMT .
Naravno , na razvodniku treba biti i odgovarajuci podtlak , ima svoj broj na polugi , mislim da je 2303 , onako govorim napamet .
Inace , razvodnik Bosch ...040 je razvodnk Bosch ...235 koji je na platine ali za beskontaktno paljenje i bio je na 20E masinama a razvodnik Bosch ...042 je opet preuredjeni razvodnik nastao iz razvodnika Bosch ...088 sa platinama koji je bio na 20S masinama .

Evo slike na brzinu dijelova koji ti trebaju da sve bude po " pravilu sluzbe " !

Moj savjet sada :
 izvadi to sve van i stavi razvodnik na platine i vozi se ko covjek , sjebat ces si masinu bez veze ! Kad nabavis sve stvari koje sam napisao i poslikao , tek onda to ugradi i bit ce sve OK .
Dobar je razvodnik koji imas samo moras onda potraziti optimalnu tocku paljenja 5 stupnjeva prije GMT .
Znaci , nedostaje modul i bobina , mada znam da bobini si u tragu samo je treba kupiti , ako je ispravna !

@ bubuleja : a da , ako je neki covjek u redu rado pomognem , ali i to sve manje , previse toga mi se zamjerilo , balkanski mentalitet , malo sam prestar da bi bio neciji predmet sprdnje , treba povuci crtu , sad samo uzivanje u voznji i kaferisanje !

@ kadjo - C : najbolje preko releja , tko zna kakva je ta zica od kontaktbrave do bobine , jel ispravna , jel nije ... ovak si 100 % siguran ( dok relej ne prdne na rosu ! ) !