Krivi ti je modul paljenja , to niti Bog Isus nezna od cega je to ?!
Jedini ispravan Modul za Opel CIH bezkontaktno paljenje je :
Bosch 1 227 022 008 ili zamjenski HÜCO 13 8002
imao sam jos i Delco Remy ali pojma nemam gdje je sad !
Bobina za beskontaktno paljenje Opel CIH je :
Bosch 1 227 020 009
A razvodnik paljenja original za Opel CIH 20 S masinu je :
Bosch 0 237 020 042
Znaci , samo to troje je bilo tvornicki ugradjeno u Rekord 20 S !
OK , moj prijatelj Pista ( ovdje na forumu ) sa Asconom ima razvodnik paljenja Bosch 0 237 020 040 , isto kao i ti , ali tu je problem sa paljenjem , treba pomocu stroboskopa tocno pogoditi razvodnik na 5 stupnjeva prije gornje mrtve tocke , sa Bosch ...042 kad se stavi i sve oznake se poklope , to je onda tih 5 stupnjeva prije GMT .
Naravno , na razvodniku treba biti i odgovarajuci podtlak , ima svoj broj na polugi , mislim da je 2303 , onako govorim napamet .
Inace , razvodnik Bosch ...040 je razvodnk Bosch ...235 koji je na platine ali za beskontaktno paljenje i bio je na 20E masinama a razvodnik Bosch ...042 je opet preuredjeni razvodnik nastao iz razvodnika Bosch ...088 sa platinama koji je bio na 20S masinama .
Evo slike na brzinu dijelova koji ti trebaju da sve bude po " pravilu sluzbe " !

Moj savjet sada :
izvadi to sve van i stavi razvodnik na platine i vozi se ko covjek , sjebat ces si masinu bez veze ! Kad nabavis sve stvari koje sam napisao i poslikao , tek onda to ugradi i bit ce sve OK .
Dobar je razvodnik koji imas samo moras onda potraziti optimalnu tocku paljenja 5 stupnjeva prije GMT .
Znaci , nedostaje modul i bobina , mada znam da bobini si u tragu samo je treba kupiti , ako je ispravna !
@ bubuleja : a da , ako je neki covjek u redu rado pomognem , ali i to sve manje , previse toga mi se zamjerilo , balkanski mentalitet , malo sam prestar da bi bio neciji predmet sprdnje , treba povuci crtu , sad samo uzivanje u voznji i kaferisanje !
@ kadjo - C : najbolje preko releja , tko zna kakva je ta zica od kontaktbrave do bobine , jel ispravna , jel nije ... ovak si 100 % siguran ( dok relej ne prdne na rosu ! ) !