Nisam imao sreće sa Kauflandima na Planinskoj ni u Rudešu. Naručio sam s Amazona - 8 eura overpayed definitivno, ali preživiti ću. Kad naletim na koji Petrol uzet ću sigurno koju rezervu.
U međuvremenu sam odradio tehnički, ali iz druge. Zadnja desna nožna i ručna mi nije funkcionirala dobro i pao sam. Malo mi je to bilo čudno s obzirom da su zadnje kočnice relativno nove. Kako god, zamijenili smo kočiono ulje jer su i rezultati vrelišta bili na graničnim vrijednostima, doslovno samo povadili sve iz bubnja, očistili i vratili natrag i to je ok. Cilindrić radi i ne vidimo problem i na ponovljenom tehničkom je prošao bez greške.
Na tom drugom putu na tehnički me zaustavio i mladi policajac iz razloga što nije znao koji je to auto pa je htio vidjeti. Sve to naravno u pozitivnom tonu i razgovoru s njime.
Od radova u međuvremenu obnavljam branike, lip i stražnji spojler. Ravnam ih kitom za plastiku i onda ću ih prešpricati sprejem za branike. Preporuka i zahvala ekipi na Samoborskoj u Zagrebu. Mali dućan, ali jako uslužni i saslušali su točno šta bi ja htio raditi i rekli mi onda kako da radim i što da kupim. Čak sam na kraju i jeftinije prošao samo zato jer nisam kupovao što sam mislio da mi treba nego su mi oni lijepo objasnili i rekli.

Prešao sam to sve prije kitanja malo finijim bruspapirom i očistio dobro. Sada sam završio taman sa brušenjem vodobrusnim i vidim da moram još 2-3 sitnice popraviti. Za idući vikend se nadam da su prešpricani, s montiranim maglenkama, a na auto će ići ako budem stigao. S obzirom da su mi sve plastične kopče koje su držale lip sa branikom popucale, kupio sam nehrđajuće šarafe, matice sa plastičnom glavom i podloške za spajanje u vijcima Kranjec. Spojler ću morati do nekog limara jer se on lijepi, a to ne znam s čim i mislim da bi mi vjerojatno ispalo na hero - pa da budemo sigurni.
Bio sam se čuo i s tapetarom u Karlovcu kojeg je Jeep preporučio, ipak pokušavam nabaviti taj komad plastike jer će mu biti lakše skrojiti košuljicu za mjenjač. Kugla u crno/crvenom uzorku je već stigla na kućnu adresu. Razmišljam da li da pofilirana sjedala koja imam od Silverline-a također odnesem tamo i obučem u zaštitne presvlake - ne samo zbog zaštite nego i zbog toga što su ona dosta šarena, a neka crna kombinacija sa crvenim prošivom bi se dobro uklopila pošto je takav interijer.
Ovakva sjedala i uzorak su u pitanju:

Jedna od želja je kupiti i radio i malo modernizirati Favorita. Odlučio sam se za Joying koji jedini (barem sam tako našao) ima 1Din radio u dva dijela. Da pojasnim - ekran se može odvojiti od kućišta, a spaja se kabelom. Zato sam napravio kalupe da vidim razliku između 6.2" i 7".

Odlučio sam se za 7" i uzet ću rikverc kameru. Radio ima Apple carplay, BT i izlaz za pojačalo i USB što mi je najbitnije. Moram izmjestiti samo gumb za sva 4 žmigavca za koji imam prostora na lijevoj strani volana ispod gumbića za paljenje svjetla pa će sve ostati u skladu sa armaturom. Lijevo od radija ću imati gumbiće za prednje i zadnje maglenke, a na neko drugo mjesto moram samo izmjestiti prekidač za paljenje grijača stražnjeg stakla. Imam originalnih "gumbića" dovoljno, moram samo naći mu mjesto. Dakle, ekran bi se nalazio tu ispod ventilacijskih otvora a iznad poluga za ventilaciju (slika je malo nezgodna, ali ne smeta za korištenje), dok bi baza bila dolje na mjestu gdje je i originalan radio i preko nje dolazi "blank" panel koji se stavlja kao da nemate nikakav radio. Gore gubim jedan mali pretinac, ali instalacijom centralne konzole iz Silverline-a sam dobio dva nova, puno veća tako da je win-win situacija.