Autor Tema: Kadet c 76god. 2.0 8v project  (Posjeta: 11735 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Is1990

• Olschool apprentice
  • *
  • Spol: Muški
  • Vozilo:: Kadett c
Kadet c 76god. 2.0 8v project
« : 08 Listopada, 2023, 20:52:23 »
Pozdrav svima. Evo da predstavim svojeg kadeta 1.2 50 ks 76 god. Auto ima naprijed doboše,kao i nožnu pumpu za pranje šajbe.Uglavnim auto je kupljen blizu Skradina gde je stajao sigurno 10 god. Kod mene je od 2015 i te godine je upaljen i provozan nekoliko km. Od onda auto stoji, te sam prije nekoliko dana krenuo u pregled i rastavljanje  auta da vidim isplatili se praviti.  Na autu nikad nije rađena limarija i vecina poda je bez bitumena.
Ovo su slike kad sam ga izvukao traktorom iz mjesta gdje je stajao 8 god.

I nakon pregleda od ispod odlucio sam ga krenuti rastavljati da vidim stanje limarije. Uglavnom od limarije za sad je potrebno mjenjati oba poda , prag lijevi ispred zadnjeg kotača je propao i u gepeku mjesto gdje stoji rezervno kolo.
Desna vrata su puna kita te bi njih mjenjao. Ako tko ima vrata nek slobodno ponudi. Ostalo limarija ima sitne rupice koje cu isto zamjeniti zdravim limom. Mulde , mostovi, mjesta gdje se hvataju vilice , mjesto akumulatora, rubnjaci prednji zadnji i ostali bitni djelovi karoserije su u dobrom stanju samo površinska hrđa.
Slikano je po mraku drugi put saljem bolje slike. Auto na slikama izgleda gore nego što jest jer nije nikad farban, a vecina limarije je površinska hrđa.

Dali ako kupim prag hoce li on biti dovoljno visok da pokrije ovo sto je trulo? Ili da kupim rubnjak?

Ovo što vidite na slikama sam rastavio u jedan dan.
Molim iskusne majstore limarije da procjene stanje auta dali se uopce ovo isplati raditi.
Uglavnom ja sam radio kao bravar i zavarivac tako da bi limariju radio sam . Znam mehaniku solidno i to bi vecinu mogao sam napraviti. Isto imam i iskustva u pripremi pred lakiranje tako da bi i to vjerovatno sam radio.

U potrazi sam za desnim vratima, oba poda, prag lijevi i kedere za sva stakla. Molim info  ako tko zna gdje to nabavit.
« Zadnja izmjena: 10 Prosinca, 2023, 20:58:03 Is1990 »

Offline krntija

Odg: Kadet c 76god. Projekt
« Odgovori #1 : 08 Listopada, 2023, 21:16:20 »
Kolko vidim, nije neka cvecka, da das sve da se radi , propao bi financijski jer u prodaji taj  model nema cenu, ali ako skoro sve sam radis uvek se isplati! Ali da, ako ne mislis to sve rezati i variti i krpati, bolje kupis voznog, trebalo bi ih bit , po normalnij ceni do 2/3 iljadarke da je regan! :smajlold:
++++ PRODAJEM TVORNICKE PROSPEKTE ZA SVE MARKE AUTOMOBILA kao i KATALOGE GODISNJAKE ; POGLEDATI U Ponuda/Potraznja http://oldschoolhr.com.hr/forum/index.php?topic=15429.825

Offline Is1990

• Olschool apprentice
  • *
« Odgovori #2 : 08 Listopada, 2023, 21:20:43 »
Promjenio sam ulje u autu i upalio ga.Prije toga sam ulio dosta wd-a u cilindre i ostavio par dana tako.Fali mi jedna dizna ili šaraf u karburatoru za ler gas . Lampicu ulja nakon paljenja je ugasio odmah i radna temperatura je normalna. Nakon par minuta rada auto je počelo dosta dimit na auspuh. Kao i propuštat ulje na čepu. Na šipki lagano dimi.
https://m.
https://m.
« Zadnja izmjena: 08 Listopada, 2023, 21:22:18 Is1990 »

Offline jeep frik

« Odgovori #3 : 08 Listopada, 2023, 21:25:41 »
Prag pokriva truli dio, netreba rub kupovat. Ima kod Hrupelja! :thmbup:
Tebi kao bravaru se isplati raditi! :thmbup:
https://b2b.ar-hrupelj.hr/lista-proizvoda?kategorija=OPEL&armodeli=KADETT%20C&novo=KADETT%20C

Offline Is1990

• Olschool apprentice
  • *
« Odgovori #4 : 08 Listopada, 2023, 21:58:00 »
Kolko vidim, nije neka cvecka, da das sve da se radi , propao bi financijski jer u prodaji taj  model nema cenu, ali ako skoro sve sam radis uvek se isplati! Ali da, ako ne mislis to sve rezati i variti i krpati, bolje kupis voznog, trebalo bi ih bit , po normalnij ceni do 2/3 iljadarke da je regan! :smajlold:
Gdje su ti za 3 tisuce e regani. Trenutno u oglasniku ima samo jedan kadet c i to s 4 vrata, a to mi se ne sviđa. U kakvom su stanju ti za 3 tisuce, lak nanovo ofarban i stavljen bitumen, a sto je ispod toga u velikom broju silikon itd. Ovako za 3 tisuce uredim na ovom limariju da sam miran 30 godina.
Auto na slikama izgleda gore nego sto jest jer nije farban nikad i vecina na njemu je površinska hrđa.
Prag pokriva truli dio, netreba rub kupovat. Ima kod Hrupelja! :thmbup:
Tebi kao bravaru se isplati raditi! :thmbup:
https://b2b.ar-hrupelj.hr/lista-proizvoda?kategorija=OPEL&armodeli=KADETT%20C&novo=KADETT%20C
Hvala. U hrupelja sam prije tjedan dana gledao i podove ,svaki je kostao 80 e i vise ih nemogu naci.
https://www.silux.hr/proizvodi/karoserija/pragovi/146689/prag-opel-kadett-c
Ima li tko iskustva s ovom firmom jer su im cijene dosta povoljnije?

https://autoljuba.rs/
Ima li tko iskustva s ovom firmom iz srbije. Poslao sam im upit za kedere.
« Zadnja izmjena: 08 Listopada, 2023, 22:03:43 Is1990 »

Offline krntija

« Odgovori #5 : 08 Listopada, 2023, 22:06:50 »
 Ma bilo je toga stalno , ne pratim vec godinama, ako nema, pravi sam, ja sam ih tri potrosio, vec ih se zasitio!!
++++ PRODAJEM TVORNICKE PROSPEKTE ZA SVE MARKE AUTOMOBILA kao i KATALOGE GODISNJAKE ; POGLEDATI U Ponuda/Potraznja http://oldschoolhr.com.hr/forum/index.php?topic=15429.825

Offline Števa 071

« Odgovori #6 : 08 Listopada, 2023, 22:17:34 »
Karike su pa-pa pitanje je sad dal su cilindri i klipovi ok,a to bez otvaranja nista,a onda vidjeti postoje li uopče dijelovi za taj motor,a šta je s papirima ?
elektrika i mehanika ,Ex Volvo servis.   http://www.autoklima-hrastinski.hr

Offline Is1990

• Olschool apprentice
  • *
« Odgovori #7 : 08 Listopada, 2023, 22:34:45 »
Karike su pa-pa pitanje je sad dal su cilindri i klipovi ok,a to bez otvaranja nista,a onda vidjeti postoje li uopče dijelovi za taj motor,a šta je s papirima ?
Auto je prepisano na mene.  Limariju bi radio da bude 100 posto uredu, a unutrasnjost s vremenom bi radio. Razmišljam o nekom novijem motorom npr iz astre f 1.4 16v. Jeli to moguce upasat?
Jeli ima na forumu projekt kadet c s omeginim motorom 2.0 i geteibom da vidim sta je sve potrebno za to

The following users thanked this post: Števa 071

Offline vu.k

• Antique Member
  • Vozilo:: neki stari Opeli
« Odgovori #8 : 09 Listopada, 2023, 21:32:59 »
Limariju od Hrupelja treba pripasivati i malo se poigrati s njom, al dade se složiti.
Auto se isplati raditi, ako nešto napraviš sam..., laganini, za svoj gušt... sve dobro očistiti i zaštititi. Ne mora biti savršen, neka je tehnički ispravan i uživaj  :music:
Nisam potpuni idiot, neki dijelovi mi fale!

Offline OVERDOSEDSPEEDJUNKIE

« Odgovori #9 : 09 Listopada, 2023, 21:55:22 »
Nemora značiti da je motor u komi ako dimi. Ja sam WD om našpricao turbinu pa je dimilo kao da se zapalio  :)). Treba ga malo provozati i ispuhati smeće pa vidjeti stanje i izmjeriti kompresiju.
NO GANDINI - NO LAMBORGHINI
Ima vozača....ima pilota....ali nema Senne
Nakon Senne? Samo sjene.

The following users thanked this post: Števa 071

Offline Is1990

• Olschool apprentice
  • *
« Odgovori #10 : 09 Listopada, 2023, 22:30:06 »
 Dobio sam sliku podnica od hrupelja. I to mi ne izgleda indenticno kao moji podovi.I ne pokrivaju mi sva mjesta gdje je trulo. Razmišljam da sam od lima savijam i krojim podove. Dali je orginal pod 1 mm ili? Ja bih krojio od 1.5 mm. S čime mi je najbolje zasticivati djelove limarije koju sam vec sredio. Podove npr. Kistom ili ? A za limariju koja se vidi predpostavljam sprej? Nemam kompresor.  Podove variti cijeli var ili diht masa?

Offline vu.k

• Antique Member
  • Vozilo:: neki stari Opeli
« Odgovori #11 : 10 Listopada, 2023, 22:24:41 »
Orginal je 1 mm i to je dovoljno. Vjeruj mi razlika u savijanju i oblikovanju 1 mm i 1.25 mm je ogromna a još 1.5... :download:
1 mm je dovoljno jer profili, pregibi, utori,zavoji... daju mu krutost. Preporučujem puni var ili gusti točkasti!
Nisam potpuni idiot, neki dijelovi mi fale!

The following users thanked this post: trajkeša

Offline Is1990

• Olschool apprentice
  • *
« Odgovori #12 : 10 Listopada, 2023, 22:34:03 »

Počeli prvi probni radovi na limariji. Koristio sam 1 mm lim. Oko 1 sat sam izgubio na ovo što je dobro ,jer učim varit na tako tankom limu. Kad se uhodam bit ce to puno brže. Sad se ipak bacam na podove i stvari koje se manje vide. Da tu uvatim ruku u krivljenju lima itd. 
S obzirom da je motor loš, padaju mi ideje da ubacim s omege b 2.0 motor i getribu.Dali su ti motori izvana po dimenzijama itd. isti kao sa omege a.  Dali se to da pripasat uz sirenje tunela itd.
Jeli i klimu moguce ubacit s obzirom da gledam komplet omege s mobile de.  Cijene su oko 600 -700 e + prijevoz
Što koristiti za skidanje diht mase s teško pristupacnim djelovima ?

Offline Is1990

• Olschool apprentice
  • *
« Odgovori #13 : 14 Listopada, 2023, 19:42:00 »
Radna subota... Motor getriba vani  :drinks: :drinks:  To je prvi motor koji sam sam izvadio, zadovoljan sam da sam u jedan dan to riješio. Tražim po internetu koji bi motor najlakse ubacio na ovu getribu. I da mogu atestirat. Razmišljam o 1.6 8v 70 ili 75 ks iz vectrw ili astre f. Jer su ti motori neuništivi, a kadet bi s tim motorom išao lijepo. Molim ako ima tko link za swap motora.

Na mostu svi gumeni djelovi su u dobrom stanju ( seleni ,stablizatori ,crijeva kočnica, itd)  ;D Jedino manžetne od letve trebam promjenit.   Most necu ni rastavljati, nego samo proči četkom površinsku hrđu i poslije antikorozin. S čime mi je najbolje ofarbat most? Farbao bi s kistom. Mozda dvije ruke temeljne crne ?

Ovaj gumeni dio na letvi mi se čini loš.  Guma je ispucala skroz. Jel to im akupit gdje?

« Zadnja izmjena: 14 Listopada, 2023, 20:11:02 Is1990 »

Offline Is1990

• Olschool apprentice
  • *
« Odgovori #14 : 10 Prosinca, 2023, 19:46:19 »
Radilo se dosta....Kupljena omega 2.0 8v donator motora i getribe. Na auto namontirani kotaci za pomicanje auta i za okretanje na bok(ja sam ga okrenem ;D). Od limarije mi je ostao još lijevi prag koji je loš, ali cu zamjenit oba. Podnice kupljene u hrupelj 72 e komad :russian_roulette:. Jeli ima tko iskustva s karoseriskim djelovima os silux-a . Pragovi su tamo 35 e komad.
Sva limarija je brušena s flexom i četkom .

« Zadnja izmjena: 10 Prosinca, 2023, 19:56:58 Is1990 »