Dobro,ajd sad onda objašnjenje:ja odem van sam izaberem auto ,kupim ga,tamo napravim ugovor sa vlasnikom,to sam se raspitao kako i gdje i dođem u Hr na granicu i kome se obratim,odnosno kako ja sada ,mogu dalje ,ako tebi odnosno tvojoj firmi dam u daljni postupak,jel još onda ja moram nešto obavljat,ili čekam da mi sve papire sredite do registracije?Pitanje se odnosi na old taimer,noviji auti me ne interesiraju.
Deda dragi.. Postujem te kao osobu.. Postujem te i kao majstora... Cijenim i tvoje postova, a i avatar je tu ''tocka na i''... Stoga, ovo nemoj ni pitati vise... :D
Ono prvo, podcrtano i poboldano jos i drzi vodu. Svi znamo voziti, svi znamo izabrati, svi znamo kupiti auto.. Dobro - netko bolje zna, a nekoga boli kad skuzi kako su mu ga šušnuli i to bez vazelina.

Zelim samo, sarkasticno naravno

dati savjet da to ne radis, a ako radis, da izaberes nesto sto je zdravo i ''ima fore i mesa za hrdanje'' - recimo nesto kao nakovanj ili ona ''kruska'' za lijevanje i topljenje sirovog zeljeza.
Jer, kompa moj... Da samo dodes tako kao Čola na granu kazes:''Gdje ste pič...PIIIP!!!...e, stigo Zdravko Čolić...'' lijepo mozes na svog oldija maltene zaboraviti. Nazalost - sve zahvaljujuci nasim sluzbenicima.
Ako si ''privatna osoba'' a k tome jos i ''neinformirana'' ili pak samo ''neupucena u finese, cake i smicalice'' - mozes jedino imati spas ako sa sobom imas kantu do dvije Apaurina, Valiuma, Bensodina, Xsanaxa i Normabela. Pozeljno u veterinarskim dozama koje se koriste pri omamljivanju slonova, nosoroga, plavetnih kitova ili pak uljesura.
Tuzno je i zalosno sto ta ekipa zna raditi ''samo jedan posao'', odnosno sve sto je vanredno - nastaje frka i panika slicna kao kad:
a) medvjed razvali kosnicu
b) mravojed razvali mravinjak.
Cista matematika, cista multiplikacija, cisti diferencijalni racun i kombinatorika jer, recimo od tri sluzbenika i tri puta da radis isto dobiti ces vise kombinacija nego sto ima ona šifra-lokot za bicikl.
Naravno da sam sarkastican jer je tuzno da u ovoj drzavi nista ne funkcionira kako treba. Vec sam imao nekoliko postova na temu proba tablica i slicno. tri grada - tri nacina, svaki svoje pravilo ima. Plus,jedino na Krku nemozes prepisati auto bez ''sluzbene procjene'' - ma Boga ti... Da je to Dubrovacka republika ili pak San marino - shvatio bi. na koju foru tri grada mogu imati tri nacina za jednu stvar. Na koju foru tri granicna prelaza rade na tri razlicita nacina.
Ako se time ne bavis profesionalno - kao ''obicni covjek'' si ježio ježa u leđa. Moj je susjed isao kupiti stroj za radionicu pa ga ja na kraju, sirotog, vise dosao, maltene najam kombija i to sto je izgubio milion dana sto nije radio u servisu. Kad je dosao doma njegovi su ga izljubili i izgrlili ka da j' sedan misec naviga... :)
Mene isto interesira ''sta ce biti kad ce biti''... Bojim se samo da se ''koplikejšn'' sa špedicijom i uvozom ''na grani i carinskom terminalu'' ne preseli u neke zagusljive prostorije gdje kroz izbuseno staklo pokusavas objasniti teti koja nista ne cuje da si opet još jednom kupio biljege za zahjev za izdavanje biljega i fotokopirao tlocrt susjedovog stana i predao na šalteru br. 7 godisnje izvjesce Šumarije Vrbovsko o količini sadnog materijala i količini žira kojeg su posadili prosle godine.
Drugim rijecima, moj deda... Zalosno je da kad bi dosao ovako na granu - pojela bi te lezarina, moj prika. Zato bi ti se isplatilo jedino uvesti kovacki nakovanj. Da ne istrune baš cijeli.
Ooo drzavo maćeho... Pa i kad ides na fensi-šmensi skijanje.. Neki granicni prelazi pustaju onu šerpurinu sarme, a neki ne. zavisno da li carinik ima hemeroide ili ne pa ili primi ili ne primi ''taksu i biljeg za prijevoz umotanog mesa u zastitnu ovojnicu od kiselog zelja'' u vidu kulenove seke.