Autor Tema: Kako uvesti, troskovi itd...  (Posjeta: 147632 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline MarxRi

• Antique Member
Kako uvesti, troskovi itd...
« Odgovori #75 : 24 Listopada, 2012, 07:43:34 »
Uglavnom vidim da je sada pretezno misljenje da PDV i TROSARINE idu u povijest sa 01.07.
Moguci troskovi mogli bi biti (za aute +30 godina)

potvrda za izuzece od homologacije pri Uredu za mjeriteljstvo (sto treba i sada)
porez od 5% na kupoprodaju   (tko bi vrsio procjenu auta ? i bi li se ravnali iskljucivo po kupoprodajnom?)
SUTO BAGNA\' - SEMPRE TACA\' - NEVE IAZO  - STESO CAZO

Offline bubuleja

« Odgovori #76 : 24 Listopada, 2012, 08:50:00 »
ja želim uvest kombi od cca 8 t eura...koliko če me doč u grubo na cestu tu u rh? nakon 1.7.?
Adio mare

Offline Alfa Veloce

« Odgovori #77 : 24 Listopada, 2012, 15:33:19 »
Najnovija vijest: Linić najavio ukidanje trošarina na uvoz rabljenih automobila sa 01.01.2013.:palac:
"Nothing drives like an Alfa!"

Offline MarxRi

• Antique Member
« Odgovori #78 : 24 Listopada, 2012, 16:20:58 »
Citat: Alfa Veloce;347697
Najnovija vijest: Linić najavio ukidanje trošarina na uvoz rabljenih automobila sa 01.01.2013.:palac:

Ne moze Grobnican protiv svojih ;)

Offline bubuleja

« Odgovori #79 : 24 Listopada, 2012, 19:17:34 »
jel zna netko koliko bi došlo sad? uvest auto 30 godina star cijene 8000eura!
Adio mare

Offline Alfa Veloce

« Odgovori #80 : 24 Listopada, 2012, 22:02:04 »
Mislim da to još nitko ne može reći. Još uvijek se ne zna što će biti s PDV. Da li će se plaćati porez kod prijenosa, što je s homologacijom itd. Treba se još malo strpiti.
"Nothing drives like an Alfa!"

Offline acodh

• Junior member
  • **
« Odgovori #81 : 19 Studenoga, 2012, 12:56:08 »
Jedno pitanje,ovako imam francusko državljanstvo i razmišljam da odem po oldtimera jer su pre smiješne cijene a odlični auti tamo bi ga registrirao i doveo ovamo i znam da ga imam pravo vozit 6mj bez uvoza po ovom pravilniku koji je sad ,a mene zanima šta se dešava po tom pitanju kad budemo u EU ušli,nači prebivalište u hrvatskoj auto stranih tablica dali sve jedno treba papire radit hrvatske za auto ili ga mogu regat dalje na frenč tablama i vozit cjelu godinu u Hrvatskoj ???

Offline MarxRi

• Antique Member
« Odgovori #82 : 19 Studenoga, 2012, 13:26:53 »
Citat: acodh;353180
Jedno pitanje,ovako imam francusko državljanstvo i razmišljam da odem po oldtimera jer su pre smiješne cijene a odlični auti tamo bi ga registrirao i doveo ovamo i znam da ga imam pravo vozit 6mj bez uvoza po ovom pravilniku koji je sad ,a mene zanima šta se dešava po tom pitanju kad budemo u EU ušli,nači prebivalište u hrvatskoj auto stranih tablica dali sve jedno treba papire radit hrvatske za auto ili ga mogu regat dalje na frenč tablama i vozit cjelu godinu u Hrvatskoj ???

Vozilo moras regau u onoj zemlji u kojoj imas prebivaliste a prebivaliste legalno mozes imati samo na jednom mjestu, tako da.....(boraviste je privremeno dok prebivaliste je ono sto pise na dokumentima).
Sto se uvoza tice iz EU...moj savjet je da se strpis jos 7 mjeseci.

Offline Warcraft

• Veteran member
« Odgovori #83 : 23 Veljače, 2013, 07:38:49 »
Dečki,,
trebam pomoć.
Prodao sam svog DS-a u Ameriku, no ovi amerikanci su zapeli sa transportom.
Ja sam se uključio isto kao ispomoć u traženju firme koja će im prevesti vozilo do NY, no bez sreće.
Kontaktirao sa DEMARS, ali su oni traljavi, cijeli mjesec čekam ponudu za prevoz, al ništa.
Ima li koja druga firma u HR koja bi osigurala transport vozila?

Leryan

• Gost
Odg: Kako uvesti, troskovi itd...
« Odgovori #84 : 21 Kolovoza, 2013, 14:49:41 »
Pozdrav ekipa,

da li mi netko može dati informaciju o uvozu automobila starijeg od 10 godina iz EU? Da li je zaista nemoguće uvesti automobil koji nema normu i stariji je od 10 godina (ne govorim o oldtimerima)??? 

HVala!

Offline ax-ja

• Veteran member
« Odgovori #85 : 21 Kolovoza, 2013, 20:54:11 »
Pozdrav ekipa,

da li mi netko može dati informaciju o uvozu automobila starijeg od 10 godina iz EU? Da li je zaista nemoguće uvesti automobil koji nema normu i stariji je od 10 godina (ne govorim o oldtimerima)??? 

HVala!

moze se uvesti i stariji auto od 10g.
samo mora zadovoljavat homologacijske propise.

Bogataš u tuči nastoji sačuvati lice, a siromah kaput.

Leryan

• Gost
« Odgovori #86 : 22 Kolovoza, 2013, 10:59:16 »
moze se uvesti i stariji auto od 10g.
samo mora zadovoljavat homologacijske propise.

Treba Euro3 norma? Naime, da li je ikako moguće uvesti automobil Mini 1300 MPI (1997-1999 su se proizvodili)?

Offline .:[ThugSoul]:.

• Veteran member
    • http://www.auto-info.hr
« Odgovori #87 : 24 Listopada, 2013, 23:15:37 »
Ako nekoga zanima procedura uvoza i otprilike troškovi, doduše ne radi se o oldtimeru ali eto.

Auto je kupljen u DE, 2008 godina, dizlo, Euro4 norma, 129g CO2, iskazan pdv, kataloške vrijednosti 44907kn

Procedura:
- Platio auto u autokući, dobio račun na kojem je iskazan PDV, dobio također COC što kasnije umanjuje troškove
- Pravac na izdavanje zollki - 195 ojra sa osiguranjem
- Pravac doma u hr i jedno desetak dana sam se po hr glupiral s tim autom na zollkama, niko me nigde nije ništ pital, a i da je auto je regan 15 dana na mene kolko je i rok kod nas da obavite carinske-trošarinske gluposti
- Nakon glupiranja pravac stanica za tehnički pregled koja radi i homologacije (info kod CVH) 625kn + 70kn biljega (tu morate imat COC prije spomenuti, ako ga ne dobijete s autom onda morate dić ga valjda kod uvoznika koji vas bude sigurno cepil s više stotina kuna, kolko čul 300-400)
- Nakon obavljene homologacije na carinu i to obavezno onu pod koju spadate prema mjestu prebivališta, ja se zajebo pa otišao u zg kad sam se tam našel, a u biti sam moral u KC. Na carini vam naprave kontrolu vozila popišu opremu i odrede katalošku vrijednost prema opremi godinu etc etc... e kad vam odrede katalošku onda dobijete troškovnik. Što u mom slučaju izgleda ovako:
   - vrijednost: 44907kn
   - do 100000kn vrijednosti 1% (Tablica 1) = 449kn
   - 129gCo2 7% (Tablica 2) = 3144
   - ukupno 3593kn
- uplatit u drzavni proracun na danu uplatnicu vratit se na carinu pa riješenje i na regu...

To bi bilo to... E sad još neke stvarčice... ako nemate iskazan PDV, a nemorate ga imat (primjer kupnje od fizičke osobe ili od autokuće koja prodaje auto za nekog) onda još plaćete dodatnih 5% od kataloške vrijednosti i ako je Euro3 norma onda mislim još 5% iako se ne sjećam tablice...

I BTW, ako idete bilo kam kupit auto i bojite se kaj neznate njemački ili neki drugi jezik (ja znam samo engleski, njemački neznam beknut), kad bilo kam dojdete zderite se glasno i jasno DOBAR DAN, ja plačam čevape ako vam netko sa istim ne odgovori... Potvrđeno u Francuskoj (Paris) i Njemačkoj (Munchen, Augsburg, Lindau) sve unazad mjesec dana :p
« Zadnja izmjena: 24 Listopada, 2013, 23:18:30 .:[ThugSoul]:. »

Offline tempo gti

« Odgovori #88 : 15 Ožujka, 2014, 13:10:46 »
jel moguc uvoz auta iz srbije euro norma 3 sta se tu placa sve posto nije drzava iz euro unije
vozim zastava tempo 1.3 efi
ZASTAVA the best cars of al time

[/URL]

Offline brum

• Veteran member
  • Spol: Muški
  • Vozilo:: Mercedes 280 SEL, Seat Altea, VW UP
« Odgovori #89 : 29 Rujna, 2014, 20:45:23 »
Raspitivao sam se ovih dana o uvozu automobila starijeg od 30-godina u HR. I nije mi se svidjelo sve što sam saznao od sugovornika (Zavod za mjeriteljstvo, centar za vozila, Carina, Oldtimer savezi, špediteri, itd.)

Bez obzira što sam u Sloveniji pronašao automobil koji mi se sviđa i ima korektnu cijenu s obzirom na stanje (cca 10-11.000 eura), slododna procijena vrijednosti od strane carine, a pogotovo najviši stupanj trošarina (nepoznat CO2, a da je i poznat, tako star i velik motor iz 1977.godine ima sigurno više od 300 g/km ), te 5 % poreza, dižu cijelu tu priču u nebesa.

Interesira me da li znadete nekog tko je uvezao oldtimer u HR, nakon što smo u EU i prošao s njim svu proceduru i registrirao ga.

Unaprijed hvala na odgovorima!