super se drzite, al ja bi vas ipak molio bez pretjeranog prepucavanja, dvoje ljudi koji se ne slazu u misljenju nemoraju odmah bit najveci neprijatelji.
Inace stojim iza obije teorije napola...
Usisi su uglavnom lijevani i tako i ostavljeni sa vrlo minimalnom do nikakvom zavrsnom obradom jer se ta obrada proizvodjacima ne isplati, sto odmah i odaje vrlo ocitu cinjenicu da je potencijalni dobitak bilokakve obrade prilicno malen, ALI ne nikakav.
kako do kojeg usisa, neki prijelazi stvaraju restrikciju protoku, ali potpunim poliranjem svih povrsina se gubi rasprsivanje goriva
konkretno mislim na grane 1 u 4 ili 1 u 3 koje se djele iz jednog rasplinjaca u vise usisnih kanala. bitan je pad goriva i njeno dijeljenje, na ovom dijelu ravno ispod kanala iz atmosfere, znaci rubovi polirani, ali ravne povrsine ostavljene grube, odnosno ne sasvim ispolirane. (pod "ravne povrsine" mislim na mijesta gdje fluidi ne mijenjaju smijer.) Njima ce u vecini obrada i inace pomoci, ali ne potpuna.
Drugim rijecima, mijesta koja su zaduzena (ili to cine mimo namjene) za vrtlozenje, polirana, ostatak grub, odnosno malo grublje obradjen.
Dakako poliranjem ispusnih kanala i grana se dobiva puno vise.
Ovo nisu moja iskustva, ali sami ste rekli da je tema prezvakana puno puta po internetu, a to nije bezveze, vec zato sto je dilema i zato sto ne vrijedi jedno pravilo za svaki motor, da je odgovor tako jednostavan, to bi vec vjeverice u parku davno znale i nebi nikad doslo do ove rasprave.