Autor Tema: Taunus '75  (Posjeta: 18015 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline TIEBONE

• Senior member
Re: Kupljen motor
« Odgovori #15 : 15 Travnja, 2008, 15:54:04 »
Citat: .:[ThugSoul
:.]Evo konaæno nakon par mjeseci traženja... našao ja motor 2.0 SOHC carb sa 5-speed getribom... u biti cijelu sierru za 100 ojriæa... ako netko treba ostatak dajem povoljno sa taunusovim 1.6 motorom i 4-speed getribom :)

I kaj je najbolja caka... pretražio cijelu Hrvatsku i naðem auto kod susjeda koji je punih 100m od mene...

Sve u odliènom stanju, èak mi je i žao rasturit auto... ali kaj se mora se mora, ne? Ali... uvijek taj hebeni ALI... dojdem ja sa 605 i probam upalit sierru (akumulator geckrt) i èuda radi ko zmaj... èak ima i 30l benzina unutra (reko Božiæ) i tak on radi 10-ak min, ja spalio pol kutije cigareta i reko idem otfurat auto kod sebe kaj... i krenem lagano i pritisnem koènicu... a ono propadne i iza mene bijeli dim... Reko ja nemam sreæe da se postavim na glavu... e tek je onda mujo (èitaj ja) skužio da taj dim ima veze s koènicom... nakon još 10-ak min rada je prestao dimit, ne do kraja, ali jedva da se vidi nekaj... i opet ja krenem i stisnem bremzu ista prièa... sad je auto još kod suseda... naime pitanje glasi da li može motor ako je koèioni cilindar/vakuum ureðaj u fafu potegnut uka ulje u usisnu? Moja prva pretpostavka je bila da mješa vodu i ulje, ali ne... kompresije o.k. voda èista, ulje èisto...

Stoga radovi se nastavljaju slike kasnije...

Da,može ti tjerati ulje iz koèionog cilindra u usis od motora ako su brtve propišale.Skini crijevo za servo koènice sa usisa motora i probaj opet(sa zaèepljenom rupom na usisnoj grani),nebi smjelo dimit..... :)
TAUNUS-BAD TOYS FOR BAD BOYS

Offline Gorki

• Antique Member
  • Spol: Muški
  • Vozilo:: Taunus GXL Coupe 2000V6
Taunus '75
« Odgovori #16 : 15 Travnja, 2008, 16:16:06 »
Citat: bvlahov
Pozdrav! Guba auto za "projekt".

Nego, jedno pitanje za tebe, a i za sve vozaèe Taunusa ili Granade.

Da li je netko eventualno razmišljao o malo ozbiljnijoj preradi?
Npr., ubacivanju V8 motora i mehanike iz Mustanga.
Znam da to traži financija, ali Mustang s V8 motorom se vani može
naæi za iznenaðujuæe malo novaca.

Ja jesan...Najlakše je ubacit motor, jer ima prostora, al treba ispilat cilo auto, jer su getriba i diff pogotovo dosta veæi nego šta su se ugraðivali...A triba ga i zakoèit....Na kraju san odluèija naæ cilog mustanga, jer je jeftinije, radit æe sigurno i nema velikih kemija...Najjednostavnije objašnjenje: Bi li radije caprija ili mustanga s mustangovim motorom??? Ili Corvettu ili opela GT sa vettinim motorom? Klona radiš ako nemaš para za pravu stvar...       :)
I did it my way 😎

Offline .:[ThugSoul]:.

• Veteran member
    • http://www.auto-info.hr
Taunus '75
« Odgovori #17 : 15 Travnja, 2008, 21:32:17 »
Citat: Looka-zg
ooo dobar dobar a svidja mi se i Peugeotic hehe jel isto tvoj  :o

Moj je naravno... to mi je auto za svaki dan... preodlièan auto, 3.0 V6 plin i ubijaš veæinu novih auta... a pogotovo je gušt rešit limaèe poput mene koji imaju 1.2 Corse sa dve tone plastike ili 1.6 vectre... ti su mi najslaði kaj imaju krila veæa od boeinga 747

Citat: sony
cekaj to je taunus iz dubrave kod tog je decka bio jos jedan ( onaj koji mi je zbrisao ) ... auto je meni bio nuden za 3000 € na sta naravno nisam prisato a nije ni da sam imao.. decko koji ti ga je prodao vozi alfu 166 2.0 T , sivu i zivi kod osnovne skole mislim mazuranic a kad se od njega izlazi van je bila neka autopraona.. jel to taj ? aj mi samo reci mozes i na pm za koju ti ga je lovu prodao?

Da to je taj... ali naravno da ni ja nebi pristao na tu cijenu... išo je puno puno jeftinije...  :roll  no da se razumijemo, auto je odlièno složen i u nekom normalnom svjetu gdje se trud cijeni 3k ojra i nije prevelka cijena... ali u HR nikad nebi dao za njega tolko

Nego, jedno pitanje za tebe, a i za sve vozaèe Taunusa ili Granade.

Da li je netko eventualno razmišljao o malo ozbiljnijoj preradi?
Npr., ubacivanju V8 motora i mehanike iz Mustanga.

Èuj... razmišljao sam kako ne... ali uz dva posla i fax... nikako si nemogu priuštit bacanje na neki "zahtjevni" projekt (èitaj - dan mi je prekratak za jedno 12 sati :) ). Gledao sam što si ti radio na svojoj pili... sve što mogu reæi je duboki naklon... Stvarno sam fasciniran znanjem i detaljnim opisima. Možda nekad u daljoj buduænosti æe se otvoriti neki vremenski okvir i za takvo nešto... Barem znam koga æu gnjaviti kad je u pitanju tjuniranje amera.  :evil:

Citat: roadkiller
Ja jesan...Najlakše je ubacit motor, jer ima prostora, al treba ispilat cilo auto, jer su getriba i diff pogotovo dosta veæi nego šta su se ugraðivali...A triba ga i zakoèit....Na kraju san odluèija naæ cilog mustanga, jer je jeftinije, radit æe sigurno i nema velikih kemija...Najjednostavnije objašnjenje: Bi li radije caprija ili mustanga s mustangovim motorom??? Ili Corvettu ili opela GT sa vettinim motorom? Klona radiš ako nemaš para za pravu stvar...       :)

Ne bi se složio s izjavom... bar iz moje perspektive... ja uvijek gledam i na situaciju sa Pežojcem... svi misle da je neki stara dizelska kanta a onda samo vruuuuuum i papaju prašinu... tako bi ja sa oldiæem... svi misle ono kul auto, ali kaj kad nejde nikam... a onda nestanem brže nego Picard warpom 9.9   :evil:  Zato i Taunusa ne slažem u original... Znam da 2.0 i nije nešto... ali na tonu težak auto... mislim da æe iæi fino uz neke preinake i tako to...

Offline Tookie

• Antique Member
Taunus '75
« Odgovori #18 : 15 Travnja, 2008, 22:00:30 »
2.0 bi trebao biti skroz ok-e za njega...
(meni se cini mojih 2.0 90Hp dovoljnih)

zivi bili pa vidjeli...
..."I noga u guzicu je isto korak naprijed"...

Offline Looka-zg

• Antique Member
  • Vozilo:: Hillman Avenger mk1 1971.
Taunus '75
« Odgovori #19 : 16 Travnja, 2008, 00:48:15 »
Citat: .:[ThugSoul]:.
Citat: Looka-zg
ooo dobar dobar a svidja mi se i Peugeotic hehe jel isto tvoj  :o

Moj je naravno... to mi je auto za svaki dan... preodlièan auto, 3.0 V6 plin i ubijaš veæinu novih auta... a pogotovo je gušt rešit limaèe poput mene koji imaju 1.2 Corse sa dve tone plastike ili 1.6 vectre... ti su mi najslaði kaj imaju krila veæa od boeinga 747

dobar auto i ja imam takvog Puga samo je moj 3.0 Sv24 tj 24 ventila .. a tvoj kolko vidim tj predpostavljam ima 12 jel ??? a kaj se tice natjeravanja poznato mi je to ... al sam odustal kad vidim potrosnju  :D moral bum i ja dat ugradit plin .. jel ovo je ko da vozim Sherman tenk ...  :) i BTW jos jedna pohvala za Fordeka pila i pol  ;)  :bye:

Offline bvlahov

Taunus '75
« Odgovori #20 : 16 Travnja, 2008, 09:48:48 »

To stoji, ali pitanje je kojeg Mustanga. Ako govorimo o ovom s linka,
iskreno ja bi puno više volio imati Capria s V8 motorom.
Ako je u pitanju Mustang iz 60-tih, to je druga prièa, ali i druga lova.

Offline Gorki

• Antique Member
Taunus '75
« Odgovori #21 : 16 Travnja, 2008, 09:52:43 »

To stoji, ali pitanje je kojeg Mustanga. Ako govorimo o ovom s linka,
iskreno ja bi puno više volio imati Capria s V8 motorom.
Ako je u pitanju Mustang iz 60-tih, to je druga prièa, ali i druga lova.

Taj iz šezdesetih i samo taj i fastback...Jesmo oldschool ili ne :haha:
I did it my way 😎

Offline ixs

• Senior member
Taunus '75
« Odgovori #22 : 16 Travnja, 2008, 14:37:59 »
Auto mi je predobar... Èak mu dosta dobro zgleda metalik boja, iako nema ni malo veze sa autentiènom... Svaka èast.

BTW, Thugh imaš PMS...  :D  :bye:

• Veteran member
Retrovizor
« Odgovori #23 : 16 Travnja, 2008, 23:45:21 »
E el ima neko retrovizor desni za prodat udjelit ili tak nešt slièno... jer kolko god malo sam se vozio ovak... poludio sam... sljep sam ko šišmiš bez njega. I da li ih je uopæe bilo sa oba retrovizora...

Offline ixs

• Senior member
Re: Retrovizor
« Odgovori #24 : 17 Travnja, 2008, 07:51:53 »
Citat: .:[ThugSoul
:.]E el ima neko retrovizor desni za prodat udjelit ili tak nešt slièno... jer kolko god malo sam se vozio ovak... poludio sam... sljep sam ko šišmiš bez njega. I da li ih je uopæe bilo sa oba retrovizora...

Da, znam, to i mene muèi.. osobito kod parkiranja, ili vožnje u natrag.. Hehheheheh... hebi ga, original je original... samo nemoj staviti one iz kauflanda sa žmigavcem u sebi  :haha:  :evil:

Offline Tookie

• Antique Member
Taunus '75
« Odgovori #25 : 17 Travnja, 2008, 09:44:51 »
imam ima sa Oba dva... samo treba nac...
..."I noga u guzicu je isto korak naprijed"...

• Veteran member
Felge & Distance
« Odgovori #26 : 21 Travnja, 2008, 12:56:57 »
Naime... odustao ja od traženja rabljenih 13x7 ili tak nekih perverznih felga... pa bacio oko na nove... a tu se pojavio problem estetske prirode... od svega kaj je kolko tolko prihvatljiva cijena oko zapelo za ovo... pa da èujem i vaše mišljenje...

Momo REV - mislim da bi mu ove najbolje sjele

I Enzo Cup

I da pitao suseda tokara kolko bi cepal distance 20mm onak reda radi... veli 250kn sve 4... ma Božiæ nema kaj...

Offline ribetina

• Senior member
Taunus '75
« Odgovori #27 : 21 Travnja, 2008, 13:23:44 »
momo

Offline Gorki

• Antique Member
Taunus '75
« Odgovori #28 : 21 Travnja, 2008, 14:10:27 »
One šta su na njemu sad....Daleko bolje od ovog....
I did it my way 😎

Offline Smola

Taunus '75
« Odgovori #29 : 21 Travnja, 2008, 14:15:32 »
distance su ti dzaba brate. inace su sve cetiri 800-1000kn ovisno o tome koliko matrijala ode.
meni na momu ne pase zuto-crveni logo
Old Audis never die, they just drive fast