Autor Tema: pištolj za pjeskarenje  (Posjeta: 35473 )

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

Bojan

• Gost
pištolj za pjeskarenje
« Odgovori #30 : 14 Siječnja, 2010, 23:45:29 »
Necu ulaziti u to jel on zbilja kancerogen ili nije,ali ja sam ga potrosio na tone pjeskareci sa kompresorom do 20 bara i strojem sa diznom da manjeg luleka turnes tranu,nije ugodno nimalo tesko pada na disni sustav i nije za saliti se!mi smo radili bez maski samo sa vizirom,uglavnom svaka maska i ona od 2kn je bolja nego bez nje,za profice i odjelo(mi ga imali ali nemozes svuda raditi u njemu)!al za nesto hobi opjeskarit niko nebu mrl od toga!a onaj pistolj iz peveca sam ja neko vrijeme koristil sa jacim kompresorom i pjede se komplet cijev i dizna od pjeska,opet velim nekom za hobi i za te novce super,njemu bi soda bolje pasala ili staklo!

Offline Risbo

• Antique Member
  • Spol: Muški
pištolj za pjeskarenje
« Odgovori #31 : 15 Siječnja, 2010, 10:15:59 »
Jedna stvar je taloženje pjeska u plučima a drugo je kancerogenost ;)
može ti se i voda nataložiti u plučima pa ćeš teško disati a voda nije kancerogena.

Jest da je pjesak teže izbaciti ....

perka

• Gost
pištolj za pjeskarenje
« Odgovori #32 : 15 Siječnja, 2010, 14:16:11 »
Meni tu jedna stvar nije jasna. Kvarcni pijesak se koristi često u građevinarstvu, bar koliko sam ja upoznat s tim. A ne vidim baš da ga se građevinari boje ko vraga, i da koriste tko zna kakve maske.
Druga stvar je ako je nekom posao pjeskarenje, i to radi po par sati svaki dan. Naravno da je za to nužna dobra i skupa maska, te odijelo.

Offline DAČOKTT

• Antique Member
pištolj za pjeskarenje
« Odgovori #33 : 15 Siječnja, 2010, 14:20:50 »
Sve ide van,ak ide onaj ljepljivi katran od cigareta,zašto nebi i prašina sve to kroz neko vrijeme izbacimo.ja se bavim kamenom Granit,Mramor isto prašina je stravična,al sve se kroz vrijeme izbaci van.rad sa najobičnijom maskom pomaže drastično.

Offline deri valdez

• Antique Member
ajde decki da nesto razjasnimo
« Odgovori #34 : 15 Siječnja, 2010, 23:42:04 »
semu da je kvarcno pjesak kancerogen za pjeskarenje su prodali oni koji prodaju zamjenki pjesak.osim toga nije kvarcni pjesak kancerogen sam po sebi nego udisanje.ako je stvarno tako zaheban onda bi bio red da ga se zabrani u djecjim pjescanicima u kojima je 90 % kvarcni pjesak.jedina shema u tome je da vam treba zastita.maske nisu skupe.ja dok nisam imo komoru sam nabavio staru jna gas masku u jednom potezu rijesio disanje i gledanje.kaj se tice stakla starno ne kuzim zasto je bolje da u necija pluca dodje sitno staklo nego kvarcni pesak

Offline Marko 250 ce

• Junior member
  • **
pištolj za pjeskarenje
« Odgovori #35 : 05 Travnja, 2010, 20:03:54 »
evo citam malo, koliko mi bara treba za taj pistolj koji sam kupio u merkatoru., ja sam pjeskario sa njim malo po sasiji auta i radio je.,

imam kompr. od 8 bara pritiska, dali je to dosta?

Offline Looka-zg

• Antique Member
  • Vozilo:: Hillman Avenger mk1 1971.
pištolj za pjeskarenje
« Odgovori #36 : 05 Travnja, 2010, 20:14:09 »
o cem se vi raspravljate hahaha ... spameri ... jel umro od pijeska, alkohola, droge tak sve jedno ;) ... bitno da popjeskaris ono kaj si htel

Offline i šime

pištolj za pjeskarenje
« Odgovori #37 : 05 Travnja, 2010, 20:14:45 »
Citat: Marko 250 ce;152346
evo citam malo, koliko mi bara treba za taj pistolj koji sam kupio u merkatoru., ja sam pjeskario sa njim malo po sasiji auta i radio je.,

imam kompr. od 8 bara pritiska, dali je to dosta?
 bara ti je dosta, ali ne i kolicine zraka
Koristi se vijcani kompresor

Offline Spidey

• Junior member
  • **
pištolj za pjeskarenje
« Odgovori #38 : 27 Siječnja, 2011, 12:17:55 »
Ajde da malo ovo ozivimo :)

Kupio sam Einhellov pistolj za pjeskarenje, dao 117kn, dobio dodatne 4 dizne, fora je sto pistolj  ima crijevo i sipku koja se stavi drito u vrecu pjeska pa nema problema s punjenjem :)

E sad ovako, shvatio sam da ce biti problema s tim kompresorom, jer sam mislio pjeskariti, kasnije i farbati na kompresor od Zetora, ali je na njemu ocito premali protok zraka..

Ovako, na pistolju mi pise 6bara pritisak i protok od 100L/min..

Posudio sam kompresor od bratica koji ima 8bara pritisak, kapacitet mu ne znam (budem pogledao) i protok od 50L/min. To je ok 30sec, mozda i vise, ali onda ga moram cekati da se ponovno puni jer mu padne pritisiak na 2bara..

E sad, gledao sam malo kompresore tipa ovog.. http://www.metal-kovis.hr/strojevi/kompresor_fiac_mars_338

Sto bi savrseno izvrsavali funkciju.. 330L/min 10bara i rezervar od 90L..

No nasao sam kompresor koji ima zapremninu od 25L, 250L/min i 8bara :eek: 1.5Kw za 1000kn :eek:

Pitanje, jedino sto me muci je ta boca od zapremnine samo 25L, kako bi to funkcioniralo?

Offline pajo_patak

• Veteran member
pištolj za pjeskarenje
« Odgovori #39 : 27 Siječnja, 2011, 12:46:53 »
pozdrav legendo, di si kupia pištolj ako nije tajna, to je super cijena...i meni treba čisto da se nađe za neke sitnice...pa bi bilo zgodno to nabavit:)
lancia-klub.com
Život je prekratak da bi ga trošili na ružne žene i aute koji malo troše

Offline tomekk

• Veteran member
pištolj za pjeskarenje
« Odgovori #40 : 27 Siječnja, 2011, 17:32:17 »
Citat: Spidey;212372
Ajde da malo ovo ozivimo :)

Kupio sam Einhellov pistolj za pjeskarenje, dao 117kn, dobio dodatne 4 dizne, fora je sto pistolj  ima crijevo i sipku koja se stavi drito u vrecu pjeska pa nema problema s punjenjem :)

E sad ovako, shvatio sam da ce biti problema s tim kompresorom, jer sam mislio pjeskariti, kasnije i farbati na kompresor od Zetora, ali je na njemu ocito premali protok zraka..

Ovako, na pistolju mi pise 6bara pritisak i protok od 100L/min..

Posudio sam kompresor od bratica koji ima 8bara pritisak, kapacitet mu ne znam (budem pogledao) i protok od 50L/min. To je ok 30sec, mozda i vise, ali onda ga moram cekati da se ponovno puni jer mu padne pritisiak na 2bara..

E sad, gledao sam malo kompresore tipa ovog.. http://www.metal-kovis.hr/strojevi/kompresor_fiac_mars_338

Sto bi savrseno izvrsavali funkciju.. 330L/min 10bara i rezervar od 90L..

No nasao sam kompresor koji ima zapremninu od 25L, 250L/min i 8bara :eek: 1.5Kw za 1000kn :eek:

Pitanje, jedino sto me muci je ta boca od zapremnine samo 25L, kako bi to funkcioniralo?

ne znam dal bi tebi pomoglo, ali frend je kompresor preselio na bocu od hidrofora i time dobio ogromnu bocu, sad po njegovoj prici radi mu super, sad ne znam dal je to uopce isplativo i koliko u stvari dobro radi.

Offline admiral

• Antique Member
pištolj za pjeskarenje
« Odgovori #41 : 27 Siječnja, 2011, 19:25:41 »
pjeskarenje bez pjeskare je totalno razbacivanje pijeska i novaca.iman pjeskaru i nekad pjeskarin vanka ali samo sitnice par cm jer se pjesak prebrzo troši.

Offline Spidey

• Junior member
  • **
pištolj za pjeskarenje
« Odgovori #42 : 28 Siječnja, 2011, 20:03:15 »
Citat: pajo_patak;212378
pozdrav legendo, di si kupia pištolj ako nije tajna, to je super cijena...i meni treba čisto da se nađe za neke sitnice...pa bi bilo zgodno to nabavit:)

Pozz momak!

Uzeo prije pol tjedna u Vaillantu u Bjelovaru.. Mene isto iznenadila cijena.. :)

Ali sad se trazi pravi kompresor.. :)

--

Ha ako ima tu bocu viska negdje od hidrofora.. Samo je to meni upitno, da li on pjeskari s tim ili?

Navodno je to pjeskarenje sto se tice protoka zraka najzahtjevnije..
« Zadnja izmjena: 28 Siječnja, 2011, 20:07:18 Spidey »

Offline Spidey

• Junior member
  • **
pištolj za pjeskarenje
« Odgovori #43 : 28 Siječnja, 2011, 20:05:28 »
Citat: admiral;212471
pjeskarenje bez pjeskare je totalno razbacivanje pijeska i novaca.iman pjeskaru i nekad pjeskarin vanka ali samo sitnice par cm jer se pjesak prebrzo troši.

Ma skemijao sam s starom ogromnom skrinjom, samo bih jos trebao napraviti neki drveni okvir, napraviti profil u drvetu da ovo lijepo sjedne i napraviti jos jedan otvor di cu gurnut ruku, nesto poput neke rukavice i ko bog..

Jer onda niti trebas masku a nemas problema s gubljenjem pjeska..

Inace ga ima svugdje :)

Offline admiral

• Antique Member
pištolj za pjeskarenje
« Odgovori #44 : 30 Siječnja, 2011, 14:16:01 »
Moran se sitit da ti dan broj postoji firma koja radi pjeskare i ima naručit te rukavice,ja san nedavno minja nove. mislin da se zove ferro črtalič u sloveniji. a ima san prije napravljenu komoru malu šta san sam radija,ali san je nekomu da kad san kupija novu.najbitnije ti je riješit odvod zraka i prašine jer ako toga nema odma će ti se zaprašit i ništa neš vidit. meni je na staroj(domaća izrada) bija ventilator od stojadina ,a vanka krpena vrića. funkcioniralo je kako-tako.