Autor Tema: kako poslije pjeskarenja?  (Posjeta: 18636 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

KEKE

• Gost
kako poslije pjeskarenja?
« : 29 Ožujka, 2009, 12:12:12 »
ovako, za poèetak imam jedno pitanjce...

prije tjedan dana auto je bio na pjeskarenju i izašo je van u priliæno zadovoljavajuæem stanju, ja sam mislio da ce puno više lima otiæi i da ce biti puuuno više rupica...

ali ne muæi me to... muci me stvar sto nisam odmah stavio temeljnu boju na lim odmah nakon par sati od pjeskarenja...

dakako, auto je na suhom i sad me zanima kako tretirati lim... kupio sam korocink-t kao temeljnu boju, i sad, kako vi predlažete daljni postupak...

dakle, auto je sad kod limara pa sam mislio zaštiæivati ga kada limar odradi svoje... raèunam jedno 3 tjedna da bude tamo...

preporuke su ovakve: prva i najbitnija stvar je dobro ispuhati pjesak iz svih moguæih pukotina da ubuduæe ne navlaæi vlagu. zatim neki kazu premazati antikorozinom pa onda ta temeljna na bazi cinka, neki kazu bez antikorozina jer se boja nece dobro primit....

zanimaju me vaše ideje... znam da je bilo glupo od mene sto se nisam ranije informirao o tome, ali nadao sam se da ce iskusni ljudi to odradit kak spada, a sad je odluka na meni...

još jedna stvar, auto je na suhom cijelo vrijeme, tako da nema problema to što pada kiša, jedino vlaga u zraku me malo muèi da nebi nastao onaj tanki film od oksidacije metala, i da nebi za 10 godina kompletan auto strunuo zbog neadekvatne zaštite.

P.S.   u avataru je slika kako je izgledao auto nakon pjeskarenja, nisam dao da diraju krov i dijelove limarije koji su bili potpuno zdravi... sve ostalo je ispjeskareno u potpunosti (podovi, pragovi, vezni limovi, mulde itd...)

Offline MantaFan

« Odgovori #1 : 29 Ožujka, 2009, 13:12:41 »
prvo namazi sa antikorozinom,ali pazi,ima 2 vrste,koji je potrebno ispirat i kojeg nije..kupi ovog kojeg nije i prespricaj temeljnom
HEAVEN IS A PLACE ON EARTH

Offline kile

« Odgovori #2 : 29 Ožujka, 2009, 18:52:27 »
Dobro a æemu antikorozin ako je lim potpuno èist bez imalo korozije?

Ja osobno poslije pjeskarenja ne bi stavljao antikorozin.

Stavio bi reaktivnu temeljnu u dva tanka sloja.

Offline detroit

• Senior member
« Odgovori #3 : 29 Ožujka, 2009, 18:53:22 »
..reaktivna kak kile veli...i to je to..
...diy or die...

Offline MantaFan

« Odgovori #4 : 29 Ožujka, 2009, 19:25:10 »
proslo je tjedan dana od pjeskarenja,dosta je vlazno zadnjih dana,ako ima negdje hrdje tu namazi antikorozinom
HEAVEN IS A PLACE ON EARTH

KEKE

• Gost
« Odgovori #5 : 29 Ožujka, 2009, 21:46:19 »
nema hrðe nigdje više, ali me brine onaj tanki film oksida koji nastaje ako je vlažno vrijeme i ako lim stoji neko vrijeme ogoljen, a stajat ce jos neko vrijeme...
pragovi, iako su èitavi  vidi se iznutra da su malo površinski dobili hrðicu, ništa strašno ali tu je. Ne bi htio da to uzme maha... inace ova boja koju sam uzeo (na bazi cinka - nije reaktivna) mora se nanositi na èisti lim bez hrðe inaæe prohrða iznutra a to me malo i muæi, pa kako najbolje zaštititi auto a da mi za 15-20 godina ne pocne ponovo hrðat kompletna...
znam da mi to nitko nemoze dati takvu garanciju ali zelim napraviti sve što je u mojoj moæi da to izbjegnem...
a vjerovatno svi znate za kvalitetu talijanskog lima kakav je bio u osamdesetima i poèetkom devedesetih... necinèani ili u najbolju ruku djelomièno cinèani, stajao vani na vlazi itd... ima raznih priæa ali necemo sada o tome...

Offline kizo

• Antique Member
« Odgovori #6 : 30 Ožujka, 2009, 00:20:07 »
15-20 godina ces postici da ti je auto u garazi koja ima apsulutno sve za odrzavanje zraka i topline, i da ga voziš samo tu i tamo po lijepom vremenu

KEKE

• Gost
« Odgovori #7 : 30 Ožujka, 2009, 00:34:18 »
pa tako æe i biti... garaža obavezno, vožnje suncanom nedjeljom ili u jako specijalnim prilikama a poslije pranje detaljno...

ovaj auto ce biti jedan od bolje oæuvanih primjeraka ako ne i najbolji... a mogao bi se i sada pohvaliti stanjem kakvih sam sve vidio do sad...
alfe 33 polako izumiru, nema ih više na cesti, viðam ih jednom- dvaput mjeseæno na cesti i najcesce je to neki krš od auta...

Offline AL

« Odgovori #8 : 30 Ožujka, 2009, 11:28:32 »
Nemoj samo ukenjat 33 s nekom glupom bojom!

KEKE

• Gost
« Odgovori #9 : 30 Ožujka, 2009, 14:58:35 »
necu, boju sam si veæ odabrao, i nije nimalo jeftina...

neæu originalno smeæe od AR133 koje apšisa za mjesec dana...

ovakva boja ide gore...
ista kao na ovoj prekrasnoj crvenoj 156 (izmeðu 147 i GT)

Miro_zg

• Gost
« Odgovori #10 : 31 Ožujka, 2009, 20:25:27 »
Prvo nanesi prajmer,i to tako da samo pomagliš,onda pošpricaš poliester pa tek onda filer.Ovisi sa kakvom granulacijom je pjeskaren ako ima jama njih pokitaš.

KEKE

• Gost
« Odgovori #11 : 09 Lipnja, 2009, 21:04:47 »
evo, sad je ovakva situacija...

lim je cekao goli zadnja 3 mjeseca i nije bio zaštiæen jer je limar odužio posao...

i sad, reko nemogu na takav lim ništa farbati, jer je dobio vec patinu po površini a i mjestimiæno se pojavila i koja piknjica hrðe...

i reko ja budemo komplet auto pošpricali sa antikorozinom i tako je i bilo lijepo sve pocelo se cijedit, lim nemre bit ljepši i reko ajde da pustimo 2 dana da se to sve posuši, lijepo je vrijeme, i dodjem ja danas pofarbat auto u korocink a kad ono :-o  :-o  :-o  :-o

doðem danas kod limara i skoro sam pao u nesvjest... ono što je do petka bio tamno sivi lim, sad je ovakav  :wal: :wal: :wal:

KEKE

• Gost
« Odgovori #12 : 09 Lipnja, 2009, 21:05:44 »

KEKE

• Gost
« Odgovori #13 : 09 Lipnja, 2009, 21:06:22 »
zatim sam malo išao eksperimentirati sa rezervarom...

ovo desno je ponovo namazano sa antikorozinom i poèišæeno i obrisano, a ovo lijevo je kako izgleda lim kad se poèisti, obriše i osuši...

ja sad nisam pametan sta i kako dalje... ovo žuto je tanki film koji je nastao na površini... i sad lupam glavom u zid da sta je meni ovo trebalo, mogo sam jednostavno na onakav lim pošpricati reaktivnu temeljnu i sve bi bilo u redu, sad imam sranje kroz gusto granje...

ok, vidljive dijelove mogu i brisati a sta je sa pragovima iznutra i onim razno raznim pukotinicama, nema sanse da ljudska ruka to tako ocisti...  cak mi je i ponovo pjeskarenje palo na pamet, ali opet, kako ispjeskarit pragove iznutra? tako da neko rješenje mora biti....

ovaj auto sam osudio na prešu ako se ovo uspješno ne riješi...

KEKE

• Gost
« Odgovori #14 : 09 Lipnja, 2009, 21:10:15 »
ja neznam više šta i kako dalje nakon ovoga, sutra sam pozvao lakirera da vidi sta dalje jer ja stvarno nisam iskusan s ovim, mislio sam popraviti situaciju a uprskao sam do kraja...

postoji li ikakva moguænost kemijski ovo riješiti i da li je moguce ovako cijelu karoseriju pocinèati i gdje, i ako netko zna, koliko bi me to koštalo?

dakle, sutra do 16:30 moram odlucit sta cu s autom... tada mi dolazi lakirer da mi da pokoji savjet za dalje...