Autor Tema: Nacrti za hidrauliču ručnu ??  (Posjeta: 16551 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline renault 10

• Veteran member
Nacrti za hidrauliču ručnu ??
« : 11 Svibnja, 2010, 23:51:33 »
Trebali bi mi nekakvi nacrti hidrauličke ručne koćnice ali home made. Pričalo se da se to da napravit od kočionog cilindra od fiće ali starijeg tipa jednokružni sistem pa me zanimalo da li se to da kako izvest ili da li je ko to radija ?? zahvaljujem se unaprid

rallye2

• Gost
« Odgovori #1 : 12 Svibnja, 2010, 08:40:58 »
ne treba ti nikakav nacrt treba ti vanjski kočioni cilindar od zastave kamiona ili turbo zete jer je protočan i u njega dolazi ulje iz prednjeg kočionog cilindra a na izlaz mora biti cijev koja ide prema zadnjim kočnicama  stari mini cooperi alfe ti imaju takve (vanjske) kočione cilindre

Offline renault 10

• Veteran member
« Odgovori #2 : 12 Svibnja, 2010, 10:12:06 »
JE ima i fićo stare generacije s vratima koja se otvaraju obratno takav cilindar i košta famoznih 112kn reci mi je li istina da kad koristiš tu ručno da nemožeš koristit prednje kotaće odnosno nožnu pedalu jer si prekinuo dovod ili drugo da se može koristi nožna dok se istodobno koristi ručna ali da u tom slučaju nožda nedjeluje na zadnje kotaće ?? ZAto sa tražija nekakav nacrt ili slićno

Offline kađo-c

« Odgovori #3 : 12 Svibnja, 2010, 20:27:20 »
ili mozda od nekog terenaca tipa pintzgauer koji ima ukljucivanje prednjeg pogona i blokadi,preko cilindra na kojem se ukljucuje i iskljucuje i radi u obadva smjera i na uk-4 ulje,i ima samo 1 lajtung,to bi igralo i za rucnu i za blokiranje prednjih kotaca.
well pam Wich way to go? left or right?
right!
noo.. its too bad ..
why?
because it was 50/50 shot on you be going left or right,you see we both going left ....

Offline yugopula

• Veteran member
« Odgovori #4 : 12 Svibnja, 2010, 21:10:31 »
Citat: renault 10;160302
JE ima i fićo stare generacije s vratima koja se otvaraju obratno takav cilindar i košta famoznih 112kn reci mi je li istina da kad koristiš tu ručno da nemožeš koristit prednje kotaće odnosno nožnu pedalu jer si prekinuo dovod ili drugo da se može koristi nožna dok se istodobno koristi ručna ali da u tom slučaju nožda nedjeluje na zadnje kotaće ?? ZAto sa tražija nekakav nacrt ili slićno
istina je kad je rucna podignuta nozna se ne moze koristiti i obratno to ti je normalno ja mislim tako je i kod mene ali i ja sam se bio to cudio i isto sam pitao na jedan forum i potvrdili su mi da je to normalno ali ako logicki malo sagledas shvatit ces zasto je tako,samo malo je problem dok se ne naviknes

Offline renault 10

• Veteran member
« Odgovori #5 : 12 Svibnja, 2010, 23:12:34 »
E znam i to je šema na rellyu i naravno slalom bogon dano ali me zanimalo dali se taj efekt može izbjeć da upotrebon ručne izgubin mogučnost kontroliranja zadnjim a ne prednjim kotaćima jer npr ja iman glavni koćioni cilindar koji ima 4 izvoda dva napri i dva nazad i koći mi unakrsno prednji livi disk zadnji desni doboš i seda kako spojit sve to na taj jedan cilindar kad bi mi treba cilindar s dva ulaza i jednim izlazom . Ili čak zahvaljijući tom cilindru neću izgubit pedalu za prednja kola

Offline renault 10

• Veteran member
« Odgovori #6 : 13 Svibnja, 2010, 00:07:22 »

Offline chaos

« Odgovori #7 : 13 Svibnja, 2010, 01:10:47 »
Citat: yugopula
istina je kad je rucna podignuta nozna se ne moze koristiti i obratno to ti je normalno

Normalno kako kod koga, jer natrag može i ovako:

;)
ko' nemoš popraviti ćekičem ... sigurno je problem sa letrikom!

Offline Floyd

« Odgovori #8 : 13 Svibnja, 2010, 21:49:17 »
Renault 10 imaš cilindar kod lete, nov, gizani, jednokružni........ svrati koji put na st. patrolu!
Fiat u srcu, mini u duši

Offline Ivan_R5

« Odgovori #9 : 14 Svibnja, 2010, 21:01:49 »
ako oćeš povoljno novu hidro ručnu (cili mehanizam sa polugama, štelanje, cilindar) javi mi se ;)  ne bi smila bit priko nekih 600tinjak kn

Offline Motohod

• Antique Member
  • Vozilo:: Kawasaki
« Odgovori #10 : 29 Svibnja, 2010, 22:02:39 »
Za jednokružni sistem možete koristiti glavni kočioni cilindar s traktora poput Ursus,Zetor.... cijene su im od 100 do 200 kuna. Evo slika,prva koju je Google našao. Ima ih više vrsta i dimenzija,pogledajte kod trgovaca s traktorskim dijelovima :pda:
http://www.allworldautomotive.com/auto_parts_for_sale_manufacturer_india_brake_master_cylinder_ots13944.html

Offline Denis

• Veteran member
« Odgovori #11 : 30 Svibnja, 2010, 14:53:07 »
Slažem si hidrauličnu ručnu od gl. kocionog cilindra od ficeka,kakav je gore spominjan,jel netko to radio ili zna kako napraviti,neznam kako da pricvrstim onu šipkicu u cilindar koja ide od cilindra do poluge rucne

Ovako to izgleda na cilindru od fice
« Zadnja izmjena: 31 Svibnja, 2010, 12:12:10 Denis »

Offline Denis

• Veteran member
« Odgovori #12 : 02 Lipnja, 2010, 14:27:27 »
Kaj nitko nezna:(???

Offline yugopula

• Veteran member
« Odgovori #13 : 02 Lipnja, 2010, 23:22:00 »
ma to ne trebas nis spajat nego kad budes slozio sve lijepo nastelujes da nemas parznog hoda i to je to,znaci cim pocnes dizat rucnu da ona gura klip u cilindru,tako sam ja napravio

Offline tonac

• Olschool apprentice
  • *
    • http://www.vwclubcroatia.com
« Odgovori #14 : 13 Listopada, 2010, 21:49:10 »
koliki je promjer klipa na cilindru od ficeka?