Autor Tema: Bubilac  (Posjeta: 30305 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline wecomakina

Odg: Bubilac
« Odgovori #45 : 19 Siječnja, 2014, 17:03:48 »
vrlo slican projekt... ;D
ako bude imalo slicna bit ce odlicna jedino za atest mu trebaju blatobrani te kakvi takvi branici gore...

Offline ninobrt

• Oldschool rookie
  • Spol: Muški
  • Vozilo:: vw
« Odgovori #46 : 19 Siječnja, 2014, 17:38:56 »
U tom smjeru se ide da... :) buit ce samo od rosfreia branici za atest a blatobrani idu zadnji prosireni  a napreijed samo obloga na kotac gore ko na buggyima... za atest nema brige :)

Offline Doktor

« Odgovori #47 : 19 Siječnja, 2014, 20:26:53 »
Jedan lik još davno  spustio krov na folciki i dao ih raditi kod njih, usput proizvode šajbe i za lamborghini kao tvornička ugradnja, posebni su jer mogu i raditi polukrugla stakla tj. oble oblike eto zovi raspitaj se. Usput dobiješ što si i sam spomenuo žig proizvođača. :thmbup:

Može se to raditi kod nas, već je davno odrađeno kada je pola bubista slinilo nad MS Design kitovima.
Crveni topchop je nastao 1999./2000. i ima uredan atest. Nije sve išlo isprve i glatko, ali se sredilo u relativno kratkom roku.

Evo slikica za inspiraciju:

Ovo što trenutno radiš nije baš estetski lijepo, a dobar topchop je teško izvesti.
Svejedno, sretno sa projektom !
« Zadnja izmjena: 19 Siječnja, 2014, 20:34:37 Doktor »

Offline boresky

• Antique Member
  • Vozilo:: | SAAB 900 1981 |
« Odgovori #48 : 19 Siječnja, 2014, 21:13:31 »
Neznam baš da će Buba biti neka ljepota....Sorry.
Sve iza vrata prema kraju auta ne obećaje neko estetsko rješenje.
OK,ima vremena,možda izvučeš nešto nakraju,sve je moguće.
-Pretpostavka je majka pogreške-

Offline Amigaboy

« Odgovori #49 : 19 Siječnja, 2014, 22:50:17 »
Pustite covjeka nek radi sto ga veseli... njegova kolica, njegova veselica. U svakom slucaju, ljudi ce se okretat za njom. Ko sto je fredn rekao kad smo se prvi put prevezli kroz centar mog gradica u taunusu : konacno da nas svi gledaju, al ne zato jer smo opet nest idiotski napravili, vec se cool vozikamo.
[h=6]░░░▄▄▄▄▀▀▀▀▀▀▀▀▄▄▄▄▄▄
 ░░░░█░░░░▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒░░▀▀▄
 ░░░█░░░▒▒▒▒▒▒░░░░░░░░▒▒▒░░█
 ░░█░░░░░░▄██▀▄▄░░░░░▄▄▄░░░█
 ░▀▒▄▄▄▒░█▀▀▀▀▄▄█░░░██▄▄█░░░█
 █▒█▒▄░▀▄▄▄▀░░░░░░░░█░░░▒▒▒▒▒█
 █▒█░█▀▄▄░░░░░█▀░░░░▀▄░░▄▀▀▀▄▒█
 ░█▀▄░█▄░█▀▄▄░▀░▀▀░▄▄▀░░░░█░░█
 ░░█░░▀▄▀█▄▄░█▀▀▀▄▄▄▄▀▀█▀██░█
 ░░░█░░██░░▀█▄▄▄█▄▄█▄████░█
 ░░░░█░░░▀▀▄░█░░░█░███████░█
 ░░░░░▀▄░░░▀▀▄▄▄█▄█▄█▄█▄▀░░█
 ░░░░░░░▀▄▄░▒▒▒▒░░░░░░░░░░█
 ░░░░░░░░░░▀▀▄▄░▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒░█
 ░░░░░░░░░░░░░░▀▄▄▄▄▄░░░░░█[/h]

Offline adam 2

• Junior member
  • **
« Odgovori #50 : 20 Siječnja, 2014, 00:27:35 »
Može se to raditi kod nas, već je davno odrađeno kada je pola bubista slinilo nad MS Design kitovima.
Crveni topchop je nastao 1999./2000. i ima uredan atest. Nije sve išlo isprve i glatko, ali se sredilo u relativno kratkom roku....

(Image removed from quote.)

Nisam siguran dali je to ta Buba   :koo-koo: koju sam viđao 90-tih, ali ako joj se na proputovanju EU desilo nešto na zadnjem ovjesu tad je ipak to taj bubilak sa porš glavom :beee:
Nino reži pili vari , kad i ne bi prošla atest šasija još može poslužiti. :boast:

Offline bubuleja

« Odgovori #51 : 20 Siječnja, 2014, 07:21:38 »
Pustite covjeka nek radi sto ga veseli... njegova kolica, njegova veselica. U svakom slucaju, ljudi ce se okretat za njom. Ko sto je fredn rekao kad smo se prvi put prevezli kroz centar mog gradica u taunusu : konacno da nas svi gledaju, al ne zato jer smo opet nest idiotski napravili, vec se cool vozikamo.
..pustite čovjeka.?..koji klinac je stavljao slike onda? ..šta samo lijepi komentari mogu ovde proč? super ti je, ma bravo, vau kako če to bit hvatač pogleda...(to u svakom slučaju hoće)...
meni je ovo uništavanje auta. Nema veze jel to buba ili porsche....  :hi:
Adio mare

Offline frik-ri

• Antique Member
  • Lokacija: Liburnija - Stato di Fiume (Rijeka) Killarney pri Majci Eire
  • Vozilo:: Renjol Kvatrisimus Maksimus Fortius (u srcu i izradi) & Renjol Petardix 1,4 Five
« Odgovori #52 : 20 Siječnja, 2014, 13:09:55 »
Čim su se otvorila vrata ove garaže sam bacio oko unutra i vidio jednu zanimljivu stvar. Točnije DVIJE.  :)) Samo što je nisam odmah reagirao pa je ''proš'o voz'', ali evo... Pošto je tema i dalje ''svježa'' da i ja kažem koju ''pametnu''.
To što se Buba chopa ili sjecucka ili šta već... Neka. neka radi gazda što hoće. Njegov auto, njegovi afiniteti - njegov plan i njegova želja. Je li ''šteta auta'' ili nije - niti me interesira, niti me dira. Pa i da tako rezucka Jaguara E typa, doslovce... Tko sam ja da se miješam u ''nemoj šteta ga je...''  :hi: :hi:
što se tiče samih radova... Je, na prvih par slika se vidjelo odmah da se krenulo ''oštro na loptu'' i baš sam htio pitati kako ćeš riješiti neke stvari kad mi je ''zapeo za oko'' jedan simpa detalj. Majstor.  :)) :))
Em što mjeri sa čikom f čobama  :perfeto:  :yes2:  :rofl: :rofl: :rofl: em što ima i - ''njihov znakić'' na tuti. CVH.  :koo-koo: :koo-koo:
Taaa naaaaaa...  :meeting: :meeting: :meeting:
E sad...
Ova prerada će u svakom slučaju biti - USPJEŠNA i biti će svojevrsni dokaz.
Biti će uspješna jer će dokazati da se:
a) Sve može atestirati, samo se treba znati kako...
b) Ništa ne može atestirati jer - fali ovo, fali ono, treba ono, i na kraju kad sve t obaviš - onaj var bi trebao biti obliji i točkasto zaliven... Mikropukotine i slično.
c) Sve se može atestirati ako imaš ''žnjoru''.
Iskreno - željno očekujem nastavak radova kao i sam rezultat jer... AKO se OVO može ''ma nema frke daj, daj lako ćemo to... Može se...'' atestirati onda će biti poprilično drvlja i kamenja u stilu ''a zašto ja nisam dobio pič...PIIIP!!!...e a lijepo sam pitao isto kao i ti''.
Što se same prerade tiče... Ako vlasnik želi voziti nekog ''twoseatera coupea a la 30-e 40-e godine'' nadam se da zna da samo jedna ''linija'' na autu i samo jedan detalj može cijeli projekt baciti u koš za smeće i što se vizualnog dojma tiče završiti katastrofom koju će netko reći ''Ovo izgleda kao dvije kutije Andola spojene selotejpom i klamaricom.''   :russian_roulette:  :russian_roulette:
Što se tiče ''čopanja'' auta - jedan od ''nepremostivih'' problema su upravo - stakla.
Em što se ''ne mogu rezati'' (točnije:  :read: mogu ali - to košta i treba ih znati rezati)
Em što se ''ne mogu napraviti'' (točnije:  :read: mogu - ali to košta)
Em ako se i naprave ili preurede ''ne mogu proći atest'' jer nemaju ''pečat'' (točnije, i ovo se može  :read: ali... Čitaj ovo gore...)
Tako da... Živo me interesira nastavak ovoga. ovo nije samo ''fik fleksom tu...'' ... ''fik fleksom tamo'' ... ''Ovo spojit' sa ovim, ovo sa ovim...'' jer ako taj auto bude imao 'mutni pleksiglas'' koji će ''bosti oko'' na deset metara udaljenost i ako će stakla imati zvuk kao kad ti profesor tehničkog u petom osnovne kucka po tvojoj kućici za ptice od šperploče...
Taaaaaaaleko je to od - pravog posla.  :dntknw: :dntknw: :dntknw:
U svakom slučaju...
Ja čekam k'o zapeta puška.  :kokice: :kokice: :kokice: :kokice:
Ćeš da mi dovezeš neki delovi burki? Ajde živ ti maaajka, nemo da si takav, vidi bog. Sad kad vozaš drugi kolica je moraš vozit pijan da kompenzuješ nedostatak ljuljanje?

Offline Amigaboy

« Odgovori #53 : 20 Siječnja, 2014, 16:24:37 »
Posto sam ja na par autiju dao raditi sajbe po uzorku , a s jednim isao i na atest : Prednja staklo mora biti laminirano... bocna moraju biti kaljena... zadnje : Kak oces xD

do sad sam najjeftinije nasao u koprivnici , di ti okinu kvadraturu , ti dofuras uzorak i voila.. jos ti i napisu na sajbu sto ti hoces :D i uvijek napisu laminated i sifru sigurnosnog stakla.. .ovo govorim samo za prednje sajbe... ne za bocne.. za bocnu ti kale i onak.. meni je na lincolnu ispala valovita...al kazu da bolje ne moze...
Stakla uopce nisu u biti problem...lova je.
[h=6]░░░▄▄▄▄▀▀▀▀▀▀▀▀▄▄▄▄▄▄
 ░░░░█░░░░▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒░░▀▀▄
 ░░░█░░░▒▒▒▒▒▒░░░░░░░░▒▒▒░░█
 ░░█░░░░░░▄██▀▄▄░░░░░▄▄▄░░░█
 ░▀▒▄▄▄▒░█▀▀▀▀▄▄█░░░██▄▄█░░░█
 █▒█▒▄░▀▄▄▄▀░░░░░░░░█░░░▒▒▒▒▒█
 █▒█░█▀▄▄░░░░░█▀░░░░▀▄░░▄▀▀▀▄▒█
 ░█▀▄░█▄░█▀▄▄░▀░▀▀░▄▄▀░░░░█░░█
 ░░█░░▀▄▀█▄▄░█▀▀▀▄▄▄▄▀▀█▀██░█
 ░░░█░░██░░▀█▄▄▄█▄▄█▄████░█
 ░░░░█░░░▀▀▄░█░░░█░███████░█
 ░░░░░▀▄░░░▀▀▄▄▄█▄█▄█▄█▄▀░░█
 ░░░░░░░▀▄▄░▒▒▒▒░░░░░░░░░░█
 ░░░░░░░░░░▀▀▄▄░▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒░█
 ░░░░░░░░░░░░░░▀▄▄▄▄▄░░░░░█[/h]

Offline Mortimer

• Junior member
  • **
« Odgovori #54 : 20 Siječnja, 2014, 16:34:37 »
..pustite čovjeka.?..koji klinac je stavljao slike onda? ..šta samo lijepi komentari mogu ovde proč? super ti je, ma bravo, vau kako če to bit hvatač pogleda...(to u svakom slučaju hoće)...
meni je ovo uništavanje auta. Nema veze jel to buba ili porsche....  :hi:

slazem se s tobom,naravno da ne mpgu bit sam pozitivni komentari, nekom se svidja nekom ne. Ali ipak mislim da nije ok popljucat nesto sto nije ni blizuu gotovog, ne mozemo srat po autu kad nitko ni ne zna kak bu zgledal,kad covjek zavrsi onda pljujte il hvalite. Ovdje se radi o bosanki koja bi propala,njih ima ko dreka i nemaju neku vrijednost,tak da meni osobno nije unistavanje. To ds ide rezat i choppat splitku il ovalku,ee onda bi ga trebalo stuc. :)

Offline deda

• Antique Member
« Odgovori #55 : 20 Siječnja, 2014, 16:56:00 »
Kak to misliš da je 1303, bosanka?

Offline Doktor

« Odgovori #56 : 20 Siječnja, 2014, 19:28:54 »

Ova nije 1303, ali postoji i 1303J koja je bosanka.

Nisam siguran dali je to ta Buba   :koo-koo: koju sam viđao 90-tih, ali ako joj se na proputovanju EU desilo nešto na zadnjem ovjesu tad je ipak to taj bubilak sa porš glavom :beee:
Nino reži pili vari , kad i ne bi prošla atest šasija još može poslužiti. :boast:

Ovo je prvi topchop u Hr i jedini takav sa atestom, koliko mi je poznato.
U Zg se vozila i jedna crna 1303 ischopana do neprepoznatljivosti.
Što se razdoblja tiće, tu si fulao, crvena je debitirala negdje u Rovinju 2001 na internacionalnom skupu aircooled vozila, nikako '90-tih.
« Zadnja izmjena: 20 Siječnja, 2014, 19:31:48 Doktor »

Offline Mortimer

• Junior member
  • **
« Odgovori #57 : 20 Siječnja, 2014, 19:31:51 »

da,ova je 1200j, sam je ovu drugu haubu uzel od 1303,za zadnji kraj. Kolko sam shvatil.

Offline trajkeša

« Odgovori #58 : 20 Siječnja, 2014, 20:23:16 »
Ja nemam pozitivna iskustva sa atestima, doša sam do Rima a nisam vidia Papu i na kraju sam  :focus: a dođe ti i da se  :suicide:.
Živo me zanima kako će ovo svršiti  :kokice:

Offline deda

• Antique Member
« Odgovori #59 : 20 Siječnja, 2014, 21:08:02 »
Nije atest bauk,samo se prvo treba sa njima savjetovati.Problem je ako nisi upućen,što pitati,jer ti baš nisu razgovorljivi,zato treba sve napisati i bilo što mjenjaš,znači apsolutno sve,čak i sa kakvim šarafima šarafiš recimo siceve,ako nisu originalni,prvo ih pitaj.Atesi varioca i slićne bedastoće,nisu potrebne,jedino ako stavljaš trkači rolbar.