Cleon motori su - ''nepoderivi'' motori. Čemu navodnici? Ha čuj - uvijek se nađe netko tko će i nakovanja pokvariti. Ili - kako meni tata zna reći:''Ti bi i cijev od skele uspio pokvariti!

'' kad sam znao nešto opako zajebati.

Ventoux motori su - još trajniji.
Nažalost - ovi nepoderivi motori se uglavnom poderu kad ih se ''zakolje'' vožnjom bez ulja ili - bez vode.
Što se tiče samih Cleon motora iz dugogodišnje prakse mogu reći da su to motori koji odvrte 300,000-350,000km ''bez da trepnu''. S tim da...

Ima jedna ''caka''.
Naime...
Seria Cleon motora iz, okvirno rečeno 1982.-1986/7/8. su zaista FASCINANTNI motori što se tiče KVALITETE samih MATERIJALA i - same IZRADE. Osobno sam na jednoj svojoj Četvorci ''izvrtio'' cca 300,000km (kupljena sa 34,000km, prodana sa preko 285,000km na satu, a godinu i nesto nije Radio kilometar sat) i usprkos tolikoj kilometraži - Auto nije trošo ulje. Naravno - normalne vožnje. S druge strane... Dovoljan mi je bio samo jedan žešći spust niz Jelenje da auto srkne skoro pa pola litre ulja. Uglavnom, poanta je da je taj Motor sa 300,000km doslovce trošio maksimalno litru ulja na 10,000km.
Serije Cleon motora od, ugrubo rečeno 1990.-1991. doslovce znaju prodimiti na cca 100,000km. No, uzrok ovome plavičastom dimu nije u istrošenim karikama, već u propusnosti vodilica ventila.
Nadalje... Najveći ''zakolj'' ovim motorima su loši majstori, loše održavanje, forsiranje punim gasom po autocesti (zbog nepodešenih ventila stradavaju/pregaraju ispušni ventili) i ono famozno ''kliktanje ventila'', odnosno detonativno sagorijevanje kod prevelikog predpaljenja od čega se otkrhnjuju komadi klipova između utora za karike i između gornje karike i ruba čela klipa.
Luftovi u ležajevima radilice ili tragovi habanja košuljica cilindara su kod Cleona nepoznanica.