Hvala ekipa na lijepim riječima....
Frik hvala ti na zamotanim poklončićima i slatkim ohrabrenjma tijekom rada na autu....I sad mi je slatko u ustima kad se sjetim kitkat-a

straight.....hvala na potpori iako ti auto i nije nešto....poštujem i cijenim.....Auto je "na cesti" već cca 4 miseca i vozi se svakodnevno, lokalno. oTklanjaju se dječje bolesti i uživa u svakom kilometru.
Nego da se vratim na temu
Dok je auto bio u Splitu i dok se limar vrijedno igrao s njom ja sam odrađivao neke druge pripreme.
Za ugradnju dijelova kad "auto" dođe nazad.
Krenuo sam od ventilacije i grijanja. Vrlo primitivan ali efikasan način ventiliranja i zagrijavanja kabine.
Daleko od današnjih sustava u modernim autima kad stisneš jedan botun i ona (ventilacija, grijanje, klima) sve odradi za tebe.
Ovdje se treba igrati sa prekidačima, polugicama.
dio sa ventilatorom kabine

Dio sa grijačem kabine.

U prirodi su ova dva dijela spojena i čine jedno tijelo.
Ventilator je skinut, očišćen i vračen nazad. Tu nije bilo nekog posebnog posla.....samo sam provjerio koliko lufta ima osovina ventilatora. Sve u nekim granicama tolerancije.
Zato je na grijaču kabine bilo posla.
Najprije sam skinuo ventil za "paljenje" grijanja

I rastavio ga.

Očistio

I složio nazad da čini cjelinu
Pa sam krenuo skinuti sam grijač

Obratite pažnju na količinu "smeča" na njemu

Očišćem izvana četkicom za zube i toplom vodom
Očišćen iznutra alkoholnim octom (da pojede kamenac i ruzinu)
Zaštićen i obojan u crno

A onda sam pokušao malo bolje te kanale izolirati da više zraka putuje kanalima nego što se rasipa na raznim spojevima i klapnama.
Izrada spužvaste izolacije oko grijača kabine
Staro, originalno

Materijal koji sam koristio je KFLEX izolaciju za ventilacijske cijevi velikih sustava.
Odlično odrađuje posao
Komad "spužve" (ne upija vodu, ne gori)

13mm debljine

Iskidano, namjerno malo veće nego je bilo

I postavljeno na mjesto

U istom tonu sam radio i brtve za klapne koj eusmjeravaju zrak na noge i na staklo
Rade u paru i pokretane su polugom
Gornje

Donja

Za ljepljenje sam koristio ljepilo u spreju i obličnim mi se pokazalo ovo

Pa sam sve skupa sklopio
Prednja strana

Stražnja strana

Ostalo je još i napraviti brtve oko spja ventilacije sa armaturom kuda se zrak usmjerava prema staklu
Korišteni su isti materijali

Još je ovo malo dotjerano kod same ugradnje u auto, ali poandta je da zrak neide van na ovom spoju
Kako sam bio u tom poslu onda sam na isti način obradio i ventilacijske otvore na tabli. Dva poklopca koji su spojeni direktno sa vanjskim zrakom