Autor Tema: Škoda Favorit 1.3 LX  (Posjeta: 41631 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Maverick

Odg: Škoda Favorit 1.3 LX
« Odgovori #60 : 09 Veljače, 2024, 18:47:16 »
Ne kužim kak nema na kontakt,zar ne bi 12 V trebalo biti na alanseru ili bobini kad daš kontakt,pa nije tamo stalan napon.Uzmeš taj plus za radio i riješen problem

Baš ću uzet multimetar i izmjeriti. Evo nisam pa stvarno ne znam na pamet.

Da li netko zna da li je moguće negdje kupiti kućišta za niskotonce? Montirao bi ih na A stup, imam 3 garniture rezervnih plastika pa bi želio ih staviti ovako:

Našao sam po jednu opciju na ebayu i amazonu, ali nema nikakav review i ne izgleda mi baš legit pa da provjerim s forumom prije nego riskiram.

Offline Maverick

« Odgovori #61 : 16 Veljače, 2024, 20:49:49 »
Najavljeno lijepo vrijeme za vikend pa smo krenuli već i raditi.
Skinuo sam branik sa auta i pripremio novi sa peračima farova i maglenkama. Uspio sam dobro izbušiti rupe i perači su sjeli "like a glove"!

Kod skidanja sam isto imao sreće, pukao mi je "samo" jedan šaraf koji je držao branik s donje strane. Našpricao sam ga još WD-om pa ću probat sutra kliještima jer viri dobrih 1 cm pa ga mogu uhvatiti. Ili ću izbušiti.
Od Silverline-a imam i original prekidač, a Česi su bili toliko dobri da su očito u ovim modelima pri kraju proizvodnje koristili univerzalno ožićenje pa su tako tu i konektori za maglenke.

Sutra stavljam branik natrag gore i spajam to sve na struju.

Od planiranih radova sutra i prekosutra je još:
- ubacivanje prekidača ili spajanje radia na "kontakt" 12V
- provlačenje kablova za pojačalo i zvučnike
- detaljno pranje novih felgi
- provjeriti na digitalnom satu da li se da zamijeniti dioda koja stvara pozadinsko osvjetljenje
- ubacivanje poluge, plastike, sajle i prihvata brave prtljažnika pa da se može kod vozačevog sica polugom otvarati prtljažnik, a ne putem ključa i brave

Offline Maverick

« Odgovori #62 : 18 Veljače, 2024, 22:29:17 »
Kvalitetan vikend. Auto ima novi prednji kraj. Stavljeni perači farova koji su dolazili na Silverline izvedbama. Nisu za sad spojeni na posudu sa tekućinom i iskreno nisam siguran da će ikad biti. Razmisliti ću još. Stavljene su maglenke, spojene, instaliran prekidač, ali ne radi. Probao sam i sa drugim prekidačem, ali izgleda da nije do njega. Multimetar mi ne pokazuje struju ni kod maglenki ni kod prekidača ni na osiguračima (oni su čitavi). S obzirom da tu moje znanje staje, proslijedit ću to kolegi autoelekričaru kad uhvati vremena da otkrije što je problem. Naravno sva mjerenja sam radio dok je auto bio upaljen i sva svjetla upaljena.

Zamijenio sam sve šarafe koji drže branik sa pocinčanim. Također lip na braniku nije imao nekoliko plastičnih kopči pa sam i to zamijenio sa pocinčanim šarafima i maticama.

Nakon toga sam preslagivao malo žice ispod volana i kod središnje konzole jer je bilo malo kupusa još od prijašnjeg vlasnika. to sam fino uredno povezao i osigurao da ne ispada i smeta. Provučena je sva instalacija za pojačalo do prtljažnika. Radio je sada instaliran i pali se na originalni prekidač kojeg sam stavio na prazno mjesto lijevo od volana, ispod prekidača za svjetla. (inače u to prazno mjesto je išao električni otvarač brave prtljažnika - da, i to su imali neki). Sve konekcije sam izveo sa konektorima koji imaju plastičnu zaštitu i ništa nije povezano nafrkanim žicama i izolirkom.

Pojačalo i mali sub su instalirani, ali ne rade kako bi trebali. Moram se sada nagledati youtube tutoriala kako postaviti HU, gain, PFL i sve ostale sitnice. To sada ovako izgleda.

Potrudio sam se odraditi cable management koliko sam mogao. Nosač pojačala su tapecirane letvice koje su učvršćene na plastiku sa dva crna šarafa, a na dnu čičkom tako da je sve moguće maknuti vrlo lako ako je potrebno. Imao sam samo sivkasti tapecirung, pa kad budem negdje naišao na crni, lako ću pretapecirati. Kad sam već bio u prtljažnom predjelu, dodao sam prihvat brave 5tih prava od Silverline-a na koji se spaja sajla kojom se prtljažnik može otvoriti sa vozačevog mjesta i poštelao bravu jer se nije uvijek na prvu hvatala. Sajlu i polugicu još nisam instalirao jer za to moram micati sjedalo, a to ću raditi kad budem stavljao profilirana sjedala iz Silverline. Moraju na kemijsko jer su dosta smazana.

ATS felge koje sam nabavio, na žalost, neće moći na auto. Danas sam ih stigao probati na auto i napred vire van blatobrana 1 cm. Tako da moram tražiti druge. Ako ne nađem nešto šta mi se sviđa, staviti ću Ronal felge sa Silverline-a. Možda je to čak i najbolja opcija s obzirom da moram i gume kupit, a i Silverove felge treba na novo bojati.

Ovakve su felge:

Uspio sam pripremiti i spojler od Silverline-a koji ide na 5ta vrata, ali moram naći dobrog limara koji će ga moći montirati tako da ga ne zaljepi na keder od stakla.
« Zadnja izmjena: 19 Veljače, 2024, 14:37:31 Maverick »

Offline OVERDOSEDSPEEDJUNKIE

« Odgovori #63 : 19 Veljače, 2024, 10:49:10 »
Što viri, felga ili guma? Pola cm je ništa, gume su obično uže na gaznom sloju a čini mi se da je važno da on ne viri iz blatobrana (jer baca vodu i blato u okolinu) tako da ja još nebi odustao. U krajnjem slučaju ako ne smeta za kočiona kliješta možeš poglodat pol centa sa dijela koji naliježe na disk.
NO GANDINI - NO LAMBORGHINI
Ima vozača....ima pilota....ali nema Senne
Nakon Senne? Samo sjene.

Offline Maverick

« Odgovori #64 : 19 Veljače, 2024, 11:59:27 »
Što viri, felga ili guma? Pola cm je ništa, gume su obično uže na gaznom sloju a čini mi se da je važno da on ne viri iz blatobrana (jer baca vodu i blato u okolinu) tako da ja još nebi odustao. U krajnjem slučaju ako ne smeta za kočiona kliješta možeš poglodat pol centa sa dijela koji naliježe na disk.

loše sam slikao ali evo rub felge je ovoliko od vanjskog ruba blatobrana. ne znam da li će se skužiti iz slike što sam "mjerio" u ovom slučaju. izmjera je 11mm: vanjski rub blatobrana do unutarnji rub letvice.
stražnja felga je 2 mm uvučena i s njom nemam problem.

ovo su dimenzije felgi:

razmišljao sam da glodanjem povećam ET felgi, ali nemam pojma da li je to sigurno i da li imam dovoljno materijala za "odbit" 1cm. ali i u tom slučaju svakako uništavam vrijednost felgi koje mi se sviđaju. žena me još ne tuče po glavi zbog trošenja na auto pa u najgorem slučaju mogu krasiti zid garaže dok možda jednom ne dođe drugi oldie
« Zadnja izmjena: 19 Veljače, 2024, 12:03:39 Maverick »

« Odgovori #65 : 19 Veljače, 2024, 12:42:52 »
Velim da treba provjeriti, mislim da je vaŽno da guma gaznim slojem nije vani i da nigdje ne struže po blatobranu. Možeš na Ronalke staviti zimske gume pa s njima na tehnički.
Nakon Senne? Samo sjene.

The following users thanked this post: Maverick

Offline jeep frik

« Odgovori #66 : 19 Veljače, 2024, 13:32:37 »
Ats ima i 5.5 širine,ali rijetko. Ovo je ktome i et13 koliko vidim.(Bmw). Probaj se kasnije s nekim zamijeniti, pokušaj krug,dva i felge sa gumama nakon tehničkog. Na Škodu idu uže gume pa moguće neće stršati van.  :thmbup:
Vidim gore imaš 165/70/13, nebi trebale ići van blatobrana, još će se malo razvući jer je felga 6 J. :thmbup:
Velim probaj vozit pa ćeš vidjeti hoće strugat itd.
« Zadnja izmjena: 19 Veljače, 2024, 16:04:06 jeep frik »

Offline Maverick

« Odgovori #67 : 19 Veljače, 2024, 15:46:22 »
Velim da treba provjeriti, mislim da je vaŽno da guma gaznim slojem nije vani i da nigdje ne struže po blatobranu. Možeš na Ronalke staviti zimske gume pa s njima na tehnički.

moguće. ako ulovim vremena skočit ću do tehničkog na Radničkoj pitat koji dan

Offline Maverick

« Odgovori #68 : 19 Veljače, 2024, 15:49:00 »
Ats ima i 5.5 širine,ali rijetko. Ovo je ktome i et13 koliko vidim.(Bmw). Probaj se kasnije s nekim zamijeniti, pokušaj krug,dva i felge sa gumama nakon tehničkog. Na Škodu idu uže gume pa moguće neće stršati van.  :thmbup:
Vidim gore imaš 165/70/13, nebi trebale ići van blatobrana. :thmbup:
Velim probaj vozit pa ćeš vidjeti hoće strugat itd.

strugat ne bi trebalo. ne brine me ustvari guma, nego da mogu bit legalan na cesti s tim felgama. ne mislim mijenjat dimenziju guma, mislim ostati na 165/70/13

« Odgovori #69 : 19 Veljače, 2024, 16:01:22 »
Ta će guma biti šira gore nego dolje tako da vjerujem da prolazi. Vidi u galeriji one Chaosove strečane kreacije kojima felga viri dva prsta van  :biggrin:
Nakon Senne? Samo sjene.

Offline jeep frik

« Odgovori #70 : 19 Veljače, 2024, 17:58:00 »
Kod mene je original čelična felga 13 x 5 J, gume 175/70/13. Iste dimenzije guma imam na alu felgama širokim 5.5 J i nitko ništa ne pita na tehničkom! :thmbup:

Offline Maverick

« Odgovori #71 : 19 Veljače, 2024, 21:18:22 »
Ta će guma biti šira gore nego dolje tako da vjerujem da prolazi. Vidi u galeriji one Chaosove strečane kreacije kojima felga viri dva prsta van  :biggrin:

Imaš samo jedan/dva linka pri ruci? Vidim da je on megauser ovde na forumu. Ima preko 300 stranica njegovih postova.

Offline Maverick

« Odgovori #72 : 19 Veljače, 2024, 21:25:29 »
Kod mene je original čelična felga 13 x 5 J, gume 175/70/13. Iste dimenzije guma imam na alu felgama širokim 5.5 J i nitko ništa ne pita na tehničkom! :thmbup:

Da. Mislim mene ne brine širina kao takva u smislu da će 165/70/13 imati problema na 6J felgi a sada je na 5.5J felgi. Problem mi je ET. Favoritove su ET38 i uvučene, a ove su ET13 i vire van blatobrana.

Poslao sam upit na CVH za to "virenje" jer neću imat vremena do tehničkog skoro, pa možda prije dobijem ovako odgovor.
U međuvremenu mogu staviti stare gume na te felge pa vidjeti kako se spada. Imam ih 8 komada na tavanu, moram vidjet samo da li imam 4 koje koliko toliko drže zrak  :)).

Offline jeep frik

« Odgovori #73 : 19 Veljače, 2024, 21:57:26 »
Kod mene isto et 13, ali uža felga. Probaj pa ćeš vidjeti!

Offline lukaRS

« Odgovori #74 : 20 Veljače, 2024, 07:25:51 »
Možda bi bilo najpametnije stavit gumu i provjerit kad auto sjedne, kotač će otići unutra.
Ako ne mijenjaš dimenziju i stavljaš ovu koja je već upisana, nitko te na cesti neće radi toga gnjaviti, kad auto sjedne, moguće da će sve biti taman kako treba.
Inače, pohvale na sređivanju, super izgleda Škoda!  :thmbup: