Autor Tema: Polirati kanale u glavi motora ili ne?  (Posjeta: 28724 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

FiatGroup

• Gost
Polirati kanale u glavi motora ili ne?
« Odgovori #45 : 25 Siječnja, 2007, 00:03:07 »
??? presutiti... da cujemo?
no krasno...  krenite upravo sada gdje sam ja zapocinjao  :D ..  cisto glatko... otklizite..

Offline Brlek

• Veteran member
« Odgovori #46 : 25 Siječnja, 2007, 00:49:20 »
Ne shvacaš što sam htio reci, a nemam niti jedan link na kojem bi ti se to moglo bolje objasnit osim http://www.procitajmojepostoveopet.com

EOD

Offline kile

« Odgovori #47 : 25 Siječnja, 2007, 08:18:56 »
Ok decki. Ja sam zakuhao ovu raspravu, pa da je ja i završim. :stop:

Informacija je napisano i previše. Svatko ima pravo na svoje mišljenje i naka svatko za sebe izvuce iz svega ovog ono za što misli da je najbolje.

Ali molim bez medusobnog prepucavanja i pljuvanja jer cu inace morat bar privremeno ZAKLJUcAT ovu temu.

Još jednom ponavljam, nije mi bila namjera da se svi posvadate, nego da svatko iznese svoje mišljenje, a svi ostali da iz toga izvuku ono za što oni misli da je ispravno.

Od ovog posta pa nadalje PEACE.   :pob:

crank

• Gost
« Odgovori #48 : 25 Siječnja, 2007, 08:57:41 »
ma niko se nije svadjao,a to sto smo ja i fiat _group rekli nesto, ne znaci da nemamo pojma i da izmisljamo ,radili smo dosta stvari,vise on, nego ja ,pa je samim tim iskusniji u tom polju

mrgud

• Gost
« Odgovori #49 : 26 Siječnja, 2007, 12:43:53 »
Citat: FiatGroup
Tako je mrgut... masa je isto bitna..
covjek je navarivao komoru izgaranaj i ponovo oblikovao da se bolje vrtlozi izgara... itd.. homogenije..

molim??  :shock:

Ne znam što više reci osim- puhni preko papira pa puhni preko šmirgla... heh... 8)

2 cranck- i ja tebe volim... živio ti meni, tako rjecit, mlad i u društvu omiljen... Dijelimo isto mišljenje jedan o drugom, samo što za mene još ima neke nade :) bar se nadam i tako kažu...  

i ispravak netocnog navoda- 44 posta...  svejedno šijem te u postotku postova dnevno...  8)

2 Brlek- hvala...

ja znam da je ovo OLD skul forum, ali smatram da iako vozimo (vecina barem) punoljetne aute (a neki aute vec i u krizi srednjih godina) ne znaci da moramo i mi bit u kamenom dobu...

Then again, svatko ima pravo na svoje mišljenje... Ja cu ubuduce svoje zadržati za sebe jer vidim da ovdje ima dovoljno strucnjaka...

2 gunf i dr Baltazar- po vama onda ni Soletovi proracuni ni rad ne znace ništa? Zato 99% auto industrije ne koristi software poput fluenta, boosta i slicno nego radi sa šmirglom 80 i po tome što kaže croft.  :bye:

crank

• Gost
« Odgovori #50 : 27 Siječnja, 2007, 00:23:26 »
ja koristim samo macolu ,imam 2 jednu od kilu ipo i jednu od 10 kila

FiatGroup

• Gost
« Odgovori #51 : 27 Siječnja, 2007, 00:26:19 »
Sto su ljudi poceli lizati smirglu  :haha:

de zarolaj po jednu crenk , red je red  :P

crank

• Gost
« Odgovori #52 : 27 Siječnja, 2007, 00:29:15 »
dobar ti potpis jel ti to mrgud rekao poslovicu???

FiatGroup

• Gost
« Odgovori #53 : 27 Siječnja, 2007, 00:32:22 »
jok to me onako puklo dok sam zarolo osamdestku i dva puta povuko dobro... d O B R  AAAAA

mrgud

• Gost
« Odgovori #54 : 27 Siječnja, 2007, 15:39:55 »
Citat: crank
dobar ti potpis jel ti to mrgud rekao poslovicu???

a pa kume koliko vidim i cujem vas dvojica imate više iskustva nego cijeli forum ;)

Offline Ivan_R5

« Odgovori #55 : 27 Siječnja, 2007, 19:43:39 »
Ja san polira i usisne i ispušne kanale glave, ispušne nešto više. A ako se šta triba mišat na hrapavoj stijenci - takva mi je usisna grana.

Offline Risbo

• Antique Member
  • Spol: Muški
« Odgovori #56 : 27 Siječnja, 2007, 21:20:26 »
Kod motora sa ubrizgavanjem i FSI (GSI, itd..) motora se nema sta kemijati - cim gladje, to bolje. Ionako su na vecini motora injektori postavljeni tako da barem dva mlaza sibaju drito kroz ventile u cilindar.
A u cilindru ne izgara benzin rasprsen u kapljice nego isparen (najvise pri kompresiji).
Govorite o mjesanju goriva sa zrakom zbog hrapave stijenke a ne uzimate u obzir da se pri turbulencijama, zbog cetrifugalne sile, gorivo razbacuje po stijenkama kanala. Isto tako se gorivo lakse zadrzava na hrapavim stijenkama nego glatkim.

Vidim da govorite o mrgudu ko nekom internet tjuneru, a covjek je sa svima nama u timu napravio formulu koja ide (i to jako dobro). Tako da ima iskustva u konstruiranju (ne tjuningu) vise nego svi vi  :bye:

crank

• Gost
« Odgovori #57 : 28 Siječnja, 2007, 15:35:59 »
mi ovde ne govorimo o nekim fsi i gsi motorima ,nego o oldtimerima ,a koliko se ja sjecam oni nemaju taj tip ubrizgavanja ....
a mi nismo nista napravili ,nemamo mi pojma,mi se bavimo pravljenjem bureka i kolaca ,zato smo tu da vam kazemo kako se pravi burek.
a vidim ovdje su se poceli pojavljivati neki koji ne spadaju ovde,kojekakvi golfovi dvicine i neki japanci koji su malo profulali forum ,tako da cu ja lagano da otlizim odavde kroz svoje hrapave kanale...bye

mrgud

• Gost
« Odgovori #58 : 29 Siječnja, 2007, 03:08:21 »
ajde...  sta se sada musiš?
:?
ako ne ide na silu uzmi veci cekic ili probaj sutra... :roll
Nadam se da ceš promijeniti mišljenje jer ce ti kasnije pomalo faliti forum, pogotovo zato što ceš ga moc citat... stick a while... i ne budi toliko tvrdoglav k vragu...  
 :jak:  
 :bye:

FiatGroup

• Gost
« Odgovori #59 : 29 Siječnja, 2007, 06:29:15 »
Vjerojatno je netko tvrdoglav.... neda se ispolirati  :bye:

p.s.

Prijatelj ti je cijenjeni gospodin Kvocic... vjerojatno ima neku motornu kocnicu.

Hocemo li dva ista motora zakociti i izmjeriti?
Jedan od tvoje strane pripremljn a drugi s moje..
Uvjet nista ne dirati osim usisnog kanala u samoj glavi

tnx
 8)