Autor Tema: 1982. BMW 523i e28  (Posjeta: 26222 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline ma men

• Antique Member
1982. BMW 523i e28
« Odgovori #90 : 21 Siječnja, 2010, 00:26:57 »
Citat: tihimpower;133005
...cjev si mogao popraviti sa atacom,nebi se ni vidjelo da je popravljana,dok ces novu platit oko 35 eur.

Prvi put čujem za to...Možeš li mi dat više informacija o tome? O čemu se radi, kako se koristi i di i za koliko novaca mogu to uzet?
BMW/OPEL unija

www.opelfanclub.com

Offline deltona

• Antique Member
  • Spol: Muški
1982. BMW 523i e28
« Odgovori #91 : 21 Siječnja, 2010, 00:39:38 »
lipo lipo...kad ces doc na patrolu s kolima da mi to vodimo uzivo
LANCIA DELTA HF TURBO
[Oo]\_____Y_____/[oO]

Offline ma men

• Antique Member
1982. BMW 523i e28
« Odgovori #92 : 21 Siječnja, 2010, 07:19:40 »
Citat: deltona;133153
lipo lipo...kad ces doc na patrolu s kolima da mi to vodimo uzivo

auuuuu prijatelju, to me uvik boli kad me neko pita...Znaš da bi doša isti čas da imam registraciju...Ne se sikirat, doće i to...Bude li goriva u rezervaru odma nakon šta metnem tablice dolazim u Split... :palac:
BMW/OPEL unija

www.opelfanclub.com

Offline Bellof

1982. BMW 523i e28
« Odgovori #93 : 21 Siječnja, 2010, 09:38:52 »
Vidim ja da se ti lomiš i gubiš vrime na "pizdarije" pa ću ti dat par informacija.

1. Nemoj se zajebavat sa starim okoštalim gumenim crivima, ako misliš auto vozit promini sva criva počevši od vode pa do goriva (rezervara) jer ćeš radi takvih sitnih stavki sjebat motor.

2. To sa lipilom bilo ono super atack ili izolir traka je kratkog je vika iz razloga šta su to dijelovi motora koji se griju i hlade pa moraju bit fleksibilni a oni to nakon tretmana sa lipilom više nisu.

3. Ako već nemaš para za originalne gumene stvari kupi polovne koje se daju nać za bakšiš, umisto da kad dođeš u Split ideš gledat one babune na Stinice kako se vrte ko prdac po gaćama neka te neko od njih odvede do Đike, Švabe ili onog u Solinu koji imaju lagere BMW auta i dijelova.

4. Imaš malu firmu u Splitu koja se zove IGP Split (impregnacija gumenih proizvoda Split) koji ti po uzorku starog naprave novi gumeni dio tako da se možeš i tako snaći.

5. Mašina za prat sude ti bolje opere sve dijelove koji su od ulja, kamenca nego šta to možeš ručno za dva dana, tako ako ima mater mašinu a zna otić kod suside gledat seriju i pit kavicu, udri.

6. Sigurno imaš svoje razloge zbog kojih si stavia ove valjke na auto ali viruj mi s njima više gubiš nego dobivaš.
Gubiš: teža felga, skuplja guma, veča potrošnja, slabije ubrzanje, ako nisi doli prominia sve novo pripremi se na lupanje i škripanje.
Dobivaš: izgled, i veću konačnu brzinu.

Offline Cuki

• Junior member
  • **
1982. BMW 523i e28
« Odgovori #94 : 21 Siječnja, 2010, 11:00:47 »
4. Imaš malu firmu u Splitu koja se zove IGP Split (impregnacija gumenih proizvoda Split) koji ti po uzorku starog naprave novi gumeni dio tako da se možeš i tako snaći.

u centru su ti doli ispod kafića modesty nemos falit, stvarno rade kvalitetno nece te oderat :D

Offline Cuki

• Junior member
  • **
1982. BMW 523i e28
« Odgovori #95 : 21 Siječnja, 2010, 11:02:24 »
felge su mu sile odlično :)

Offline ma men

• Antique Member
1982. BMW 523i e28
« Odgovori #96 : 21 Siječnja, 2010, 11:05:40 »
@bellof:

Ovo sa svim crivima prominit sam ionako mislija...

Znam da je izolir traka na onome kratkog vijeka i to mi je samo privremeno rješenje dok ne kupim novu...

Ovo u Đike i ekipe nije loša ideja, samo triba prikupit love za djelove i za doć do Splita...

Jedva se snalazim po Splitu jer mi je orjentacija jednaka nuli, tako da bi mi mora neko pokazat di je ta firma, jer zvuči zanimljivo i možda jednog dana bude od koristi...

Mašinu za pranje suđa neman, a meni je puno veći gušt to čistit ručno jer se onda osjećam ki da sam napravija nešto, a ne samo sidija, zvirla okolo i čeka da mašina završi...Sve šta radim na autu, makar to bilo minjanje mirisnog borića, žarulje, čišćenje nekih banalnih stvari tipa usisne grane (izvana) nije za mene nikakvo trošenje vrimena, jer vrime neće nikad nestati, a ja ću se zbog tih sitnica priporodit, eto toliko ću bit zadovoljan...Ne volim ja one šeme kad neko ili nešto za mene radi ili nešto tipa ''Plati, pa se rugaj'', iako ću morat i tako rješavat neke stvari zato šta se nemože sve znat...

Ovo za felge imaš pravo...Najlipša felga na svitu i reka sam je metnit...4 godine sam traga za njom i napokon naša...Upoznat sam sa problemima i gubicima i naravno da će se morat sve novo na ovjesu prominit tako da to sve bude ki pisma...Brzina i ubrzanje, zajebem ja to jer mi to nije toliko ni bitno...Skupe gume, pa neću reć da nisu, al zanemarivo s obzirom da aut neće bit za svaki dan...Osim toga, iman još dva seta 15ki za različite setupove (zimski setup, drift setup)...

Hvala ti na kritikama i savjetima...Kad budem dolazija u Split javit ću ti se, pa možemo skupa otić to obavit šta triba i popit piće (na moj račun naravno)... ;)
« Zadnja izmjena: 21 Siječnja, 2010, 11:21:08 ma men »
BMW/OPEL unija

www.opelfanclub.com

Offline ma men

• Antique Member
1982. BMW 523i e28
« Odgovori #97 : 21 Siječnja, 2010, 20:14:47 »
Danas je pao obećani photosession...Evo kako to izgleda po danu:

BMW/OPEL unija

www.opelfanclub.com

Offline Bellof

1982. BMW 523i e28
« Odgovori #98 : 27 Siječnja, 2010, 17:27:38 »
Citat: ma men;133192
@bellof:

Ovo sa svim crivima prominit sam ionako mislija...

Znam da je izolir traka na onome kratkog vijeka i to mi je samo privremeno rješenje dok ne kupim novu...

Ovo u Đike i ekipe nije loša ideja, samo triba prikupit love za djelove i za doć do Splita...

Jedva se snalazim po Splitu jer mi je orjentacija jednaka nuli, tako da bi mi mora neko pokazat di je ta firma, jer zvuči zanimljivo i možda jednog dana bude od koristi...

Mašinu za pranje suđa neman, a meni je puno veći gušt to čistit ručno jer se onda osjećam ki da sam napravija nešto, a ne samo sidija, zvirla okolo i čeka da mašina završi...Sve šta radim na autu, makar to bilo minjanje mirisnog borića, žarulje, čišćenje nekih banalnih stvari tipa usisne grane (izvana) nije za mene nikakvo trošenje vrimena, jer vrime neće nikad nestati, a ja ću se zbog tih sitnica priporodit, eto toliko ću bit zadovoljan...Ne volim ja one šeme kad neko ili nešto za mene radi ili nešto tipa ''Plati, pa se rugaj'', iako ću morat i tako rješavat neke stvari zato šta se nemože sve znat...

Ovo za felge imaš pravo...Najlipša felga na svitu i reka sam je metnit...4 godine sam traga za njom i napokon naša...Upoznat sam sa problemima i gubicima i naravno da će se morat sve novo na ovjesu prominit tako da to sve bude ki pisma...Brzina i ubrzanje, zajebem ja to jer mi to nije toliko ni bitno...Skupe gume, pa neću reć da nisu, al zanemarivo s obzirom da aut neće bit za svaki dan...Osim toga, iman još dva seta 15ki za različite setupove (zimski setup, drift setup)...

Hvala ti na kritikama i savjetima...Kad budem dolazija u Split javit ću ti se, pa možemo skupa otić to obavit šta triba i popit piće (na moj račun naravno)... ;)

Nisu to kritike već ti želim "otvorit oči" u nekim stvarima di smo svi mi falivali kad smo bili mlađi, samo onda su bila druga vrimena i moga si sebi dopustit takve "pogreške".
Koji će ti kurac bacanje para na felge, distancere, vide, kad imaš osnovne probleme na svom autu kako i sam pišeš.
Pa je li pametnije uložit u stvari koje će to auto dovest na cestu ili u šminku u koju samo ti uživaš?
Svako paljenje - gašenje a da se nije ni ugrija i otvoria termostat u zimskim uvijetima na autu kojem nisu stvari složene kako triba rezultira da svako malo probije svičica bez obzira koje ti stavia.
Ti motori kad su ispravni oni pale ka mina, a na ovom filmu se vidi da se tvoj gadno muči.
I sam si napisa da mu filter zraka nije minjan ko zna od kad, smrdi li na auspuh benzina, zacrni li kod naglog dodavanja gasa, šta je sa regulatorom protoka zraka, kakve su šprice, da li su očišćene i bacaju li jednaku količinu goriva, grije li se auto, gubi li vodu, mislim to i 10 - tak drugih stvari su sve stvari koje puno znače da bi motor bia radia zdravo, vuka a da mu nije potrošnja 25 litara koje ne možeš vidit u pali gasi pokusima u garaži i probnom điru od 200 - 300 metara gori doli po ulici.
Lipo je to šta ti guštaš čistit i napravit sam samo ne možeš glavon kroz zid, pogotovo ne kod stvari di nema kacavide, čekića, izolirtrake i printera.
Svi mi koji imamo te stare rage su iste i nabavili kako bi ih sami pokušali vratit u život.

Offline sale

• Antique Member
  • Spol: Muški
1982. BMW 523i e28
« Odgovori #99 : 27 Siječnja, 2010, 17:45:42 »
kolko dođe filter zraka, moram ja svoj mjenjat..

Offline tempo gti

1982. BMW 523i e28
« Odgovori #100 : 27 Siječnja, 2010, 18:02:23 »
ovakav filter imam ja u yugu iz 2003, a zanimljivoje da imi je covjek u tokicu reko
da bmw koristi isti ja sam ga platio 80kn!
vozim zastava tempo 1.3 efi
ZASTAVA the best cars of al time

[/URL]

Offline marac_kc

• Antique Member
1982. BMW 523i e28
« Odgovori #101 : 27 Siječnja, 2010, 22:46:16 »
DA upravo tako, EFI Yugo ima filter od kockice..., a kako kolega u petardi ima M20 motor isto je kučište filtera pa tako i filter..., ima ih i z amanje para...
KEMI?AR

Offline OldAudi

• Antique Member
1982. BMW 523i e28
« Odgovori #102 : 29 Siječnja, 2010, 10:54:26 »
Lijepa pila...ali felge su mmmmm....samo mi malo neobicno izgleda kaj si ovo napravil sa cukicama "bmw power"....ali trud se cijeni,tako da skidam kapu na tome...

Offline ma men

• Antique Member
1982. BMW 523i e28
« Odgovori #103 : 29 Siječnja, 2010, 11:13:20 »
Citat: OldAudi;135132
Lijepa pila...ali felge su mmmmm....samo mi malo neobicno izgleda kaj si ovo napravil sa cukicama "bmw power"....ali trud se cijeni,tako da skidam kapu na tome...

Hvala lipa, trudim se koliko mogu... :)

Evo da dam malo novosti...Počeo sam radit na zadnjim trapovima odnosno, nakon nesriće sa dobošima koji trenutno ne rade kako triba odlučio sam prić na diskove zada...Uzeo sam trapove od 528i koji sam kupio za djelove...To već otkad stoji u garaži i baš sam nikidan izvuka jedan trap iz one hrpe djelova, sad se malo mučim oko njega.Uglavnom zajeb je šta je sve zapeklo, pa je jako teško skinit...Poslije toga sam mislija upotrijebit metodu šta je kolega Minesweeper koristio kod svoje Ascone za uklanjaje hrđe (metoda elektrolize)...Slike nemogu trenutno stavit, nego ću u toku dana ili sutra... :palac:
BMW/OPEL unija

www.opelfanclub.com

Offline Minesweeper

• Veteran member
1982. BMW 523i e28
« Odgovori #104 : 29 Siječnja, 2010, 13:17:06 »
Citat: ma men;135134
Hvala lipa, trudim se koliko mogu... :)

Evo da dam malo novosti...Počeo sam radit na zadnjim trapovima odnosno, nakon nesriće sa dobošima koji trenutno ne rade kako triba odlučio sam prić na diskove zada...Uzeo sam trapove od 528i koji sam kupio za djelove...To već otkad stoji u garaži i baš sam nikidan izvuka jedan trap iz one hrpe djelova, sad se malo mučim oko njega.Uglavnom zajeb je šta je sve zapeklo, pa je jako teško skinit...Poslije toga sam mislija upotrijebit metodu šta je kolega Minesweeper koristio kod svoje Ascone za uklanjaje hrđe (metoda elektrolize)...Slike nemogu trenutno stavit, nego ću u toku dana ili sutra... :palac:
Samo pazi s kljištima, potpuno ih rastavi i očisti ručno nemoj ih u vodu stavljati ja sam svoje tako zeznija, sa sveg ostalog rđa ide super, klipove eventualno ako su dobili malo ruzine najfinim vodobrusnim prođi:)
« Zadnja izmjena: 29 Siječnja, 2010, 13:19:10 Minesweeper »